„Apple“ įtariama tyčiniu „iPhone 3G“ „pristabdymu“  (26)

Bendrovei „Apple“ JAV ketinama iškelti kolektyvinį ieškinį dėl tyčinio „iPhone 3G“ techninių savybių pabloginimo naudojant operacinės sistemos „iOs“ atnaujinimą. Taip neva buvo siekiama, kad kuo daugiau „iPhone 3G“ vartotojų pereitų prie naujausio „Apple“ telefono modelio „iPhone 4“, pranešė „AppleInsider.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad kolektyvinį ieškinį „Apple“ pateikė Kalifornijos gyventoja Bianca Wofford. Jos teigimu, anonsuodama „iOs 4“, „Apple“ žadėjo „iPhone 3G“ savininkams „iš esmės išplėsti telefono funkcines galimybes“, tačiau iš tikrųjų įdiegus naujausią OS versiją „iPhone 3G“ tapo beveik neįmanoma naudotis.

Ieškovės teigimu, atnaujinusi savo telefono OS į „iOs 4“ ji pamatė, kad telefonas pradėjo žymiai lėčiau veikti, blogiau reaguoti į prisilietimus prie ekrano, dažnai „pakibdavo“, greičiau išeikvodavo baterijos energiją, sakoma pranešime.

„iOs 4“ buvo išleista birželio mėnesį, ir dar iki liepos pradžios internete pasklido šimtai OS atnaujinusių ir dėl to labai nepatenkintų „iPhone 3G“ savininkų skundų. Šie vartotojai teigė, kad jų telefonai po atnaujinimo ėmė veikti žymiai blogiau. Tačiau „Apple“ prireikė 3 mėnesių, kad išspręstų šią problemą.

Vartotojai piktinosi, kad „Apple“ nesuteikė galimybės grįžti prie jų senosios OS versijos. Tai padaryti norėję vartotojai privalėjo patys rūpinti „iOS 4“ „nulaužinėjimu“, kad būtų galima jame įdiegti senesnę OS versiją.

Vartotojai mano, kad „Apple“ tyčia „tempė laiką“ siekdama padidinti „iPhone 4“, kurio savininkai su tokiomis problemomis nesusiduria, pardavimus. Šiame telefono modelyje naudojamas galingesnis procesorius, nei „iPhone 3G“ ir „iPhone 3GS“ modeliuose.

Bianca Wofford ir prie jos kolektyvinio ieškinio „Apple“ prisijungę vartotojai reikalauja, kad bendrovė kompensuotų išlaidas už taikomąsias programas ir ryšio paslaugas, kuriomis jie negali naudotis, bei sumokėtų po 5000 dolerių moralinę kompensaciją, jei teismas pripažins bendrovę buvus kalta. Be to, teismo prašoma uždrausti „Apple“ reklamose klaidinti vartotojus, kad jie žinotų, ko gali tikėtis iš tikrųjų, sakoma pranešime

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: