„12% jau sunaikinta.“ Šokiruojantys nuostoliai Rusijai (Video)  ()

Naujausi išpuoliai surengti prieš šį savaitgalį vykstančius Rusijos prezidento rinkimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per dvi dienas Ukrainos dronai sunaikino 12% Rusijos naftos perdirbimo įrenginių. Apie šokiruojančius nuostolius Rusijai praneša „Bloomberg“.

Leidinio duomenimis, trys Ukrainos bepiločių orlaivių atakuoti objektai per dvi dienas sudaro apie 12% Rusijos naftos perdirbimo įrenginių.

Kovo 13 d. drono antskrydis sukėlė gaisrą vienoje didžiausių šalies naftos perdirbimo gamyklų – Riazanės „Rosneft“. Naftos perdirbimo gamykla turėjo uždaryti du naftos perdirbimo įrenginius.

Apie 200 kilometrų į pietryčius nuo Maskvos esančios Riazanės naftos perdirbimo gamyklos pajėgumai siekia 17,1 mln. tonų per metus arba apie 340 000 barelių per dieną. Tai pagrindinis degalų tiekėjas Rusijos regionams aplink sostinę.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2164 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Dėl bepiločio orlaivio atakos buvo uždaryta ir nedidelė Novošachtinsko naftos perdirbimo gamykla pietinėje Rostovo srityje. Paskutinė atakų banga, prasidėjusi kovo 12 d., apgadino „Lukoil“ naftos perdirbimo gamyklos padalinį Žemutiniame Naugarde ir naftos sandėlį Oriolo srityje.

Ukraina nuo sausio ne kartą smogė Rusijos naftos infrastruktūrai, siekdama pakenkti šalies ekonomikai. Naujausi išpuoliai surengti prieš šį savaitgalį vykstančius Rusijos prezidento rinkimus.

Pasak Andy Lipow, „Lipow Oil Associates“ prezidento, šiais metais Ukrainos atakų kampanija paveikė 25% visų Rusijos naftos perdirbimo pajėgumų – 6,8 mln. barelių per dieną. Pasak jo, apie 50% Rusijos perdirbimo gamyklų yra Ukrainos bepiločių dronų diapazone.

 

 

Pasak jo, atakos sumažins Rusijos dyzelino eksportą ir pavers šalį benzino importuotoja.

„Matome, kad naftos kainos kyla, o tai iš tikrųjų lemia produktai, susiję su šiais išpuoliais, kurie reguliariai vyksta nuo sausio mėnesio“, – sakė Lipow.

„Rinka nustato vis didesnę tiekimo sutrikimų tikimybę, ypač kai sunaikini naftos perdirbimo gamyklas“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(169)
(1)
(168)

Komentarai ()