Lietuvoje patvirtinta nauja savavališkų statybų įteisinimo tvarka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytax 2010-11-10 11:33
Absurdas tie statybos leidimai. Ypač kaime, kai nori pasistatyti paprasčiausią mašinos garažą ar pašiūrę. Kiek susidūriau tai dažnai gaunasi taip, kad projekto ir viso kito popierizmo kaina tampa tada didesnė nei pačio pastato vertė.
Pumper 2010-11-10 11:37
Nei paprasčiausiam garažui, nei pašiūrei statybos leidimų nereikia, nebent su pamatais darai, kas reiškia, kad nieko paprasčiausio tame nėra.
Vytax 2010-11-10 11:50
O tu man paaiškink kaip reikia pastatyti pastatą be pamatų?
Pumper 2010-11-10 11:58
http://www.ehow.com/how_5019903_build-s ... ation.html Kaip tu manai, kam tie statybų reglamentai ir pan. įstatymai turi specialius punktus statiniam be pamatų/nesudėtingiem statiniam, jei tokie neegzistuoja? Gali ir pamatus turėti, bet atitinkamus reikalavimus turi tenkinti - http://www.siauliai.lt/shared/view.php? ... 0statiniai
mobilunkas 2010-11-10 12:22
senovej be planu, leidimu, derinimu, visokiu matavimu, berasciai zmones net mokyklos nepradeje eit, pastatydavo piramides, pilis, tiltus ir kitus pasaulio stebuklus, o dabar nebegali sikinyko pasistatyt, nes be leidimu per durnas mat esi. kam tie leidimai? Pasiimi STR ir jo laikais, o jei nori STR nesilaikyt tada eini prasyt leidimu- taip butu logiska. Beto reikia prisimint kad lietuva nyksta, o kiekvienas paildomas statybos popieriukas ir delsimas tik skatina emigracija neapsikentus laukimo kol savoj zemej pasistaysi nama ir pan. Zmogui turinciam NT sunkiau emigruot. Tad mes nejauciam, bet visais tokiais ala istatymais tik skatinam lietuvos irima. aisku lietuva tuscia nebus- atsiras kam gyvent, bet ar mes to siekiam kad lietuvoj negyventu lietuviai?
lightfire 2010-11-10 12:28
Geriau jau išsilavinęs ir protingas užsienietis, nei bukas, beraštis tautinis provincialas
Arns 2010-11-10 13:00
Na na, paprastam garažui jokių pamatų nereikia, ypač kaime. O leidimai aišku labai padidiną korupciją šalyje, tačiau bent šiek tiek apsaugo nuo "išminčių" renčiančių vien pagal savo išmonę(t.y teoriškai pastatas išstovės ilgai, bet praktiškai patikrins tik laikas) ir nuo visiško aplinkos sudarkymo(ypač aktualu miestuose ir draustiniuose).
Vytax 2010-11-10 15:21
Pastatai griūna nepriklausomai nuo to ar tas pastatas turi oficialų projektą ar ne. Viskas priklauso tik nuo pačių statybų. Žinau ne vieną pavyzdį.
Pumper 2010-11-10 15:32
Iš kur tokie pinigai? Tėvai dabar namą statosi, tai su projektu ir visais leidimais 5000lt kainavo + pats architektas visus popierius sutvarkė ir leidimus gavo per mėnesį.
Vytax 2010-11-10 15:47
Prieš porą metų dariau projektą ūkiniam pastatui. Tai kainos daugmaž visur buvo ~1000Lt/m2 ir visiems ten buvo „dzin“ ar tai gyvenamas namas ar tik ūkinis pastatas. Gal dabar, kai statybos vyksta labai menkai ir kainos kritusios.
Arns 2010-11-10 16:00
Ir vis dėl to, būna nepalyginamai rečiau. O kaime kai renčia savamoksliai namą, gali baigtis ir visai liudnai(palyginus kai namas surenčiamas o trūksta tik kokio leidimo)
nazijew 2010-11-10 16:30
O nuorodomis apie nugriuvusius namus, jo galim pasimetyt. http://www.alytausgidas.lt/lt/naujienos ... etra-foto/ va, turejo visus imanomus leidimus zmogus, bet papute vejas ir isgriuvo sienos... Ne ant leidimu pastatai laikosi. Aisku, kazkiek kontroles turi buti,, bet kas dabar vyksta tai yra nenormalu, kai popieriu derinimai vyksta ilgiau negu realios statybos, ir del kiekvieno paraso reikia brukti y letena, arba laukti valdininko malones menesiais.. isauges biorokratu darmaedu tinklas ne tik kad stabdo betkoki salies vystymasi (pabandykit pvz gamyba uzsiimti..), bet ir gramzdina salies biudzeta savo islaikymo kastais... Iskrypeliskas valdzios noras kontroliuoti kiekviena zmogaus zingsni popieriais ir visokiausiais aktais priveda prie tokiu atveju kai bobute apsisiltinusi sienas sulaukia valdininko kuris liepia viska plesti nax - - nera leidimo, ir bobute besijausdama didziausia nusikaltele arba moka bauda, arba po teismus tamposi, kol valdininkas mokesciu moketoju pinigais sildomam kabinete sikna krapso ir toliau issipiseneja is zmoniu kazka daranciu...
Vytax 2010-11-10 17:22
Pervažiuok per kaimus ir patikrink visus vėliau nei sovietmečiu statytus pastatus. Labai didelė dalis tų pastatų neturi nei jokių leidimų, nei jokių projektų. Ar didelė dalis iš jų sugriuvo?
Arns 2010-11-10 17:36
didžioji dalis sovietmečiu pastatytų namų buvo statoma statybininkų pagal valstybės nurodymus, o ne savavališkai. Smetoniniai ir senesni, kitas reikalas, jie dažniausiai buvo be planų, tačiau statyti patyrusių žmonių, kurie statę namus, plius tai daugiausiai vienaaukščiai, itin retai turintys normalius pamatus(nebent kampiniai akmenys yra pilnaverčiai pamatai.
Vytax 2010-11-10 17:57
O dėl senų pastatų, tai pasakysiu tiek. Mano senelis buvo stalius, tėvas taip pat. Iki pat masinės melioracijos pradžios, jis pastatė kelias dešimtis namų. Dar Kaune Raudondvario pl. keletas tebestovi. Nebuvo tuo metu jokių projektų, jeigu žmogus turėjo sklypą, ten galėjo statyti ką tik nori. Miestuose buvo tik bendri saugumo reikalavimai, pvz.: tarp greta esančių medinių pastatų privalėjo būti mūrinė siena. O pamatai jau visuose smetoniniuose namuose buvo. Dėl meistrų taip, gerus meistrus tada vieni kitiems rekomenduodavo. Dažnai būdavo taip kad gerą meistrą nusisamdyti pajėgdavo tik pakankamai pasiturintys.