"New York Times" į kitų metų "bestselerių" sąrašus įtrauks ir elektronines knygas  (0)

Dienraščio "New York Times" atstovai pareiškė, jog nuo kitų metų leidinyje bus publikuojama atskira geriausiai parduodamoms elektroninėms knygoms skirta kategorija. Rinkos ekspertai teigia, jog tokio žingsnio reikėjo laukti, ir jau seniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"New York Times" šiuo metu sudarinėja 14 "bestselerių" sąrašų, įskaitant vadinamąsias "grafines knygas", arba komiksus ir kai kurias nežymiai besiskiriančias jų atmainas, patarimams skirtas knygas minkštais viršeliais ir verslo tematikos knygas kietais viršeliais (taip taip, sąrašas atskirai sudaromas knygoms kietais ir minkštais viršeliais). Remiantis daugumos rinkos analitikų vertinimu, elektroninės knygos sudaro apie 10 procentų visos knygų rinkos, tad šios kategorijos svoris yra tikrai reikšmingas, palyginant, pavyzdžiui, su verslo tematikos minkštų viršelių knygų kategorija.

Tie patys rinkos analitikai prognozuoja, jog elektroninės knygos dar tik pradeda užkariauti savo pozicijas bendrame skaitytojų sraute, nors techniniu požiūriu jos egzistuoja jau ne pirmą dešimtmetį. Pavyzdžiui, Michael Hart dar 1971 metais savanoriško dalyvavimo principu organizavo iniciatyvą "Project Gutenberg" - šio projekto esmė buvo skaitmenizuoti visą rašytinę pasaulio klasiką. Tačiau tik per pastaruosius du ar tris metus, iš esmės - po "Amazon Kindle" elektroninių knygų skaitymo įtaiso išleidimo - šie produktai įsitvirtino pirkėjų sąmonėje kaip visiškai funkcionali realių knygų alternatyva.

Sekdami "Amazon" pėdomis, panašias elektronines skaitykles išleido ir "Apple", ir "Barnes & Noble". "Apple" tuo pačiu atidarė ir virtualią elektroninių knygų parduotuvę. Beje, "Amazon" neseniai paskelbė, jog vienos knygos - "The Girl With the Dragon Tattoo" ("Mergina su drakono tatuiruote") pardavimų skaičius pasiekė vieną milijoną, o tai komerciniu požiūriu yra labai reikšmingas pasiekimas. "New York Times" atstovai teigia, jog specialiai elektroninių knygų pardavimus skirtingų pardavėjų platformose sekančiai sistemai sukurti teko sugaišti porą metų. Naujasis elektroninių knygų "bestselerių" sąrašas turėtų debiutuoti kitų metų pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)