Kompiuteriai nuo šiol bus "atrakinami" žvilgsniu?  (0)

Kokių tik asmens identifikacijos būdų nėra prigalvota, pradedant natūralia nuožvalga (angl.k. „face control“), pirštų atspaudais, akių rainelės metodika ir baigiant iš varlių kurkulų sukonstruotu kvapo jutikliu. Izraelio bendrovė „ID-U Biometrics“ sukūrė dar vieną biometrinę asmens identifikavimo sistemą: tokią, kuri remiasi žmogaus akių judėjimo trajektorijos unikalumu, rašo „Technology Review“. Sistemos kūrėjai teigia, kad apmulkinti tokią sistemą bus kur kas sudėtingiau. Kur tokia galėtų praversti? Ogi, pavyzdžiui, įsijungiant asmeninį kompiuterį (vietoj slaptažodžių), o gal ir naudojantis elektroninės bankininkystės paslaugomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kiekvieno žmogaus akių judėjimą galima palyginti su įvairių žmonių judėjimu lenktynių trasa: maršrutas vienodas, o trajektorijos - skirtingos“, - dėsto „ID-U Biometrics“ vykdomoji direktorė Dafna Palti.

Kol žmogus stebi ekranu judantį žymeklį, sistema pagal žvilgsnio judėjimo charakteristikas identifikuoja asmenį.

Žymeklio judėjimo trajektorija gali keistis, tačiau akių judėjimo unikalūs bruožai vis tiek išlieka, o programinė įranga 30 kartų per sekundę fiksuoja maždaug dešimt akių judėjimo trajektorijos požymių. Kokie tai požymiai – neskelbiama. Pabrėžiama, kad šios sistemos beveik neįmanoma apgauti – jos tikslumas siekia 97%.

Be to, ši sistema yra saugesnė, paprastesnė ir, ko gero, pigesnė už kitus asmens identifikacijos būdus, susijusius su nesikeičiančiomis žmogaus organizmo savybėmis. Akių judėjimo trajektorijos stebėjimui pakanka ekrano ir nedidelės žemos raiškos kameros.

Idėjos autoriai teigia, kad patikimumo sumetimais biometrinę sistemą dar reikia bandyti su šimtais žmonių, bandymus atliekant tam tikrais laiko intervalais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)