„Atkirs Rusiją nuo visų technologijų.“ Ką sumanė JAV  ()

Siekiama sustabdyti RF amerikietiškų technologijų ir puslaidininkių tiekimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejų partijų senatoriai pasiūlė įstatymo projektą, kuriuo būtų siekiama sustabdyti amerikietiškų technologijų ir puslaidininkių tiekimą Rusijai.

Tai pranešė „Bloomberg“.

Senatorių Mitto Romney ir Maggie Hassan pasiūlymu, būtų sukurtas centras, koordinuojantis pastangas sustabdyti amerikietiškų puslaidininkių, dirbtinio intelekto ir kvantinių technologijų tiekimą tokioms šalims kaip Kinija, Rusija, Iranas ir Šiaurės Korėja.

Pagal naujus teisės aktus centrui 2025 finansiniais metais reikėtų skirti 25 mln. dolerių.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8390

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

„Turime neleisti savo priešams pirkti ir piktnaudžiauti amerikiečių sukurtomis technologijomis“, – sakė M. Hassan.

Pasak jos, šis dvišalis teisės aktas sustiprintų eksporto kontrolę, nes padidintų išteklius galimiems eksporto pažeidimams aptikti, tirti ir užkirsti jiems kelią.

Teisės aktais taip pat būtų siekiama išnagrinėti, ar reikia daugiau JAV teisėsaugos pareigūnų dislokuoti užsienyje, kad jie užsiimtų eksporto kontrole.

JAV Senato nuolatinis Tėvynės saugumo komiteto tyrimų pakomitetis vasario 27 dieną surengė specialų posėdį, siekdamas išsiaiškinti, kaip amerikietiški lustai patenka Rusijos ginklų sistemoms.

 

Per specialų posėdį JAV senatorius Richardas Blumenthalas paragino Amerikos lustų gamintojus neleisti naudoti savo lustus Rusijos ginkluose. Jis pažymėjo, kad Ukrainos mūšio lauke priešo įrangoje ir toliau randama Amerikoje pagamintų lustų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()