ARM ruošia 64 bitų procesorius  (7)

D. Britanijos bendrovė ARM netrukus pateiks rinkai savo pirmuosius 64 bitų procesorius, pranešė „Computerworld“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad ARM jau buvo surengusi uždarą naujųjų procesorių pristatymą. Kol kas informacija apie naujuosius lustus neskelbiama, tačiau galima daryti prielaidą, kad viena svarbiausių jų ypatybių bus mažas energijos vartojimas, teigiama pranešime.

64 bitų procesoriai turėtų papildyti ARM „Cortex“ procesorių seriją. Jie daugiausia bus naudojami ekonominės klasės serveriuose ir įmonėms skirtoje kompiuterių įrangoje. Manoma, kad 64 bitų procesorius ARM gali pristatyti dar iki lapkričio pabaigos.

ARM taip pat planuoja savo procesoriuose įdiegti multisrautų (MultiThreading) technologiją, sakoma pranešime. Iš visko sprendžiant ji bus pirmiausia naudojama tinklo įrangai ir serveriams skirtuose procesoriuose.

Bendrovė neseniai pristatė naujos kartos „Cortex-A15 Mpcore“ procesorių mikroarchitektūrą. Pagal ją bus gaminami procesoriai su 1, 2, 4,8 ir galbūt 16 branduolių. Procesorių taktinis dažnis galės svyruoti nuo 1 iki 2,5 GHz. Šie naujos kartos ARM procesorių modeliai bus naudojami ne tik išmaniuosiuose telefonuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose, bet ir namų garso bei vaizdo technikoje, serveriuose ir tinklo įrangoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: