Panevėžyje - pramoninių ir mobiliųjų robotų laboratorijos (Video)  (20)

Praėjusią savaitę Kauno technikos universiteto Panevėžio institute atidarytos pramoninių ir mobiliųjų robotų laboratorijos yra pirmosios tokio tipo Lietuvoje, rašo dienraštis "Sekundė". Universitetas robotus įsigijo padedamas rėmėjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia pastatyti penki naudoti robotai, pagaminti Japonijoje ir Švedijoje. Kiek anksčiau jie buvo naudojami jau bankrutavusioje „Ekrano“ gamykloje. Pramonėje nebenaudojamus ir "dažytojais" dirbusius robotus studentai perprogramavo ir pritaikė studijoms.

Laboratorijų steigimo iniciatorius docentas Vytenis Sinkevičius pasakojo, kad robotai iš karto tapo studentų traukos centru. Anksčiau apie jų gamybą, valdymą ir panaudojimą studentai sužinodavo tik iš literatūros, o dabar laboratorijose galima pamatyti robotų galimybes.

„Robotui nereikia pertraukų, jie gali dirbti ilgiau nei aštuonias valandas, be to, jie nepakeičiami ten, kur žmogui yra kenksmingos sąlygos“, – apie šių sudėtingų automatų galimybes pasakojo V.Sinkevičius.

Įrengtose laboratorijose studentai ne tik stebės, kaip veikia sudėtingi mechanizmai, bet ir patys konstruos bei dalyvaus robotų varžybose. Robotikos specialistus KTU Panevėžio institutas pradės rengti jau nuo kitų metų.

Plačiau apie robotus ir jų galimybes šiuose video siužetuose:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)