JAV mokslininkai išbandys automobilio kuro sąnaudas mažinantį termoelektrinį generatorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2010-11-28 13:45
o gal paprasciau sukurt automobilini rekuperatoriu kad ismetamos dujos pasildytu ora is oro filtro ir kura pries ipurskima. nereiktu nei retu metalu , nei sistemos kur padet toki kieki elektros. o tai teks kurt hibridini automobili ir dar su termoelektriniu generatorium tai hibrido kaina bus ilgai eiliniam vartotojam nepasiekiama. rekuperatorius kainuotu speju apie 10 tukst lt, o hibridas su tuo generatorium tai jau + 30- 50 tukst lt gausis
bahuriux 2010-11-28 14:32
Nesigaus, sildant ora taip galima sutaupyti truputi, senos masinos netgi turedavo toki irengini nuo ismetimo kolektorsriaus. Psildyti kura irgi galima, bet tik benza, ar E85, dyz kuro ir LPG sildyti neverta. Visumoj galim sutaupyti 10% kuro sanaudu prarandant 20% variklio galios. Reikia i sita reikala zvelgti kitu kampu plug in hibridas + kazkas kas gamina elektra is kazkokios rusies kuro.
HardAxe 2010-11-29 12:11
sildomas misinys mazina naudingumo koeficienta. Paduodama misini kaiptik reikia saldyti (visokie intercooler). Keista, kad jie siluma ima tik is ismetamu duju, o kaip variklio ausinimo sistema?