Planšetinių kompiuterių ėmėsi ir „Intel“  (0)

Bendrovė „Intel“ pradėjo pirmųjų planšetiniams kompiuteriams skirtų procesorių ir mikroschemų rinkinių gamybą. Manoma, kad juos naudojantys įrenginiai bus pristatyti 2011 m. sausį, pranešė „DigiTimes.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio žiniomis, gautomis iš Taivano kompiuterių technikos gamintojų, „Intel“ pradėjo serijinę „Oak Trail“ platformos, skirtos planšetiniams kompiuteriams, komponentų gamybą. Šios platformos pagrindas – procesorius „Atom Z670“ ir mikroschemų rinkinys SM35. Šių komponentų didmeninė kaina kartu su „Intel“ ir „Nokia“ plėtojama „MeeGo“ operacine sistema – 25 JAV doleriai.

„Oak Trail“ išsiskiria tuo, kad yra suderinama ne tik su „Google Android“ ir „MeeGo“ OS, bet ir „Windows 7“. Pasak „Intel“ atstovų, šią aparatinę platformą galima naudoti ir originaliuose „netbook“ kompiuterių modeliuose, turinčiuose labai ploną korpusą. „Oak Trail“ suderinama su „Full HD“ vaizdu ir HDMI jungtimi.

Šiuo metu beveik visuose planšetinių kompiuterių modeliuose, įskaitant „Apple“ „iPad“ ir „Samsung“ „Galaxy Tab“, naudojami ARM architektūros procesoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)