Olandijos menininkai ragina įteisinti apsikeitimą failais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2010-11-30 15:35
gal tegul susikisa tuos savo apmokestinimus i sikna, nori apiplest visus vartotojus.. gal as pvz per telefona niekad gyvenime neklausau muzikos, o gal as pvz perku legalia muzika ir niekad nesisiunciu nelegalios muzikos.. tuo labiau kai pilna NEMOKAMOS! oficialiuose daininku puslapiuose klipai sudeti nemokamam ziurejimui! be viso to.. kaip jie nuspres kuriems atlikejams kiek duoti pinigu.. as tai pavadinciau stambiu apiplesimu.. ir safsem.. filmai atsiperka per kinoteatrus.. bet godumas daro savo..
2010-11-30 23:39
Keistoka kad olandai renkasi tokį grubų apmokestinimo būdą. Man atrodo eina teisingu keliu, ir jų pasirinktą schemą galbūt galima pritaikyti valstybiniu mastu.
kionig 2010-11-30 23:55
O kas cia blogo. Cia kaip tik reiktu suprasti, kad mokestis yra vienakartinis. Kiek kartu i menesi perki po mobilu telefona ? Harda ? Usb flashke ? Kompa ? Sumoki vienkartini mokesti ir dziaugiesi visais sukurtais dalykais for free Tai ju siuloma ideja yra labai paprasta piratavima padarome legaliu, bet uz minimalu mokesti, o kas del jo pesis tai jau man pvz visiskai nesvarbu, nes galesiu dziaugtis ir seedinti kiek noriu ir ka noresiu Is principo ideja visai nieko. T.y legalizuoti piratavima, nors zinoma, ne visada yra pirataujama, taip kad yra isimciu.
2010-12-01 00:01
Blogo tas, kad Olandijoje parduodamų aparačiukų tarkim už 100€ kaina pakiltų 5%, o pigesnų dar labiau. Geros naujienos kaimynams ir ebay.
kionig 2010-12-01 00:18
Ir kuo jau ypatinga ta olandija ? O ebay prie ko cia ? Tie 5% butu kaip mokesciai ir nieks ju negales pasisavinti. Tarkim, kad ir dabar ivestas papildomas mokestis uz laikmenas, ar atgraso ka nors pirkti ? Visi ir toliau piratauja. Tik tiek, kad ivedus ta 5 euru mokesti, arba tarkim jis tegu svyruoja nuo 5-10eu, bet tada panaikinam laikmenu mokesti ir visi patenkinti. Niekaip nesuprantu ar cia vien pas mum suvalkai gyvena, kad tas 5eu mokestis labai taip jau gasdina. Del to tavo siulomo Flatrr irgi nieko ypatingo. Ta pacia funkcija atlieka ir Latga, kur uz skirstyma pasiema ten sau kelesdiasimt centu. Ten daugiau orientuota i aukojimus. O aukoti gali visiem, bet kadangi labdaros gavimas irgi yra pajamos tai nuo ju atskaitomi mokesciai. Arba jei neteisingai galvoju, paaiskink kuom ypatingas tas Flatrr. Tik paziurejau, kad jis ima menesini mokesti, kai vietoje straipsnyje moki fiksuota vienkartini mokesti. Nes siaip mano keliama ideja yra padaryti piratavima legaliu tik tiesiogiai remiant autorius fiksuota suma, ten pvz 100 lt, o as galesiu dziaugtis autoriaus kuriama muzika ir daryti su ja ka noresiu. O to remimo esme, jog as pervesdamas autoriui tam tikra pinigu suma, ji skatinu ir toliau kurti ir taip ji ivertinu.
2010-12-01 00:37
Suprask, vienąkart sumoki autoriui ir gauni jo kūrybą iki gyvos galvos? Manau tokia "prenumerata" ir dabar įmanoma - gali pasiūlyti kuriam nors ir gal sutarsit Tik va kaip įrodyti institucijoms, kad jūs jau atsiskaitę... Ir dėl punkto "darysiu ką norėsiu" manau bus problemų.
kionig 2010-12-01 01:26
O kame cia problemos, neaisku ar autoriai su maninimi terliosis. Nueiname pas notara ir patvirtiname rastini susitarima, o toliau jau autoriaus problemos kaip jis atsiskaitys su mokesciu institucijomis Jei toks dalykas butu igyvendintas masiskai, tai tada butu galima sumastyti kokia elektronine sistema kaip ta flatrr ir tiek, tai nei autoriui nera sukti per daug smegenu. Beje, dar reiktu pabrezti svarbu dalyka, kad visose salyse gana skirtingos ekonomikos ir ju lygiai bei mokesciu politika.
MrEd 2010-12-01 09:47
Aš irgi visomis keturiomis UŽ!!! Manau, jog tokiu būdu būtų daugiau surenkama nei dabar - kiek prisiteisia tiek ir turi Vienas žmogus neperka kasdien po 100 usb laikmenų, tai jam taip skaudžiai nebūtų, bet imant valstybės mąstu - į dieną daug įrenginių "galinčių atkurti vaizdo bei garso failus" parduodama. Be to, kalba eina apie fizinius asmenis, nekomerciniais tikslais. Tegu man prideda mokestį už internetą 10 Lt/men, nesupyksiu, bet tegu leidžia pirataut savo malonumui Manau didžioji dauguma su tuo sutiktų...