JAV pajėgos Afganistane kariauja tiek laiko, kiek čia išbuvo sovietai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

uodas 2010-11-30 22:23
skaiciuotmoki? rusai sedejo ten 9metus ir 50dienu - zuvo daugiau kaipmilijonas jankiai sedi 9 metus ir 50dienu - zuvo 20 tukstanciu (cia turbut norima pabrezti, kad ju misija tik vaikams sokoladukus ir fudbolo kamoulius dalinti, o ne zmones zudyti) taigi klausimas, kiek jav sedes afgane ir jausis moraliskai panasesni prie rusus nes maziau ishzude ir suprasi kodel jie vaikams sokoladukus ir fudbolo kamuolius dalina, nes jie paprasciausiai ruosiasi, na tipo kysius vaikams dalina - juk kadanors tie vaikai uzaugs, o amerikieciai net neabejoja, kad liks - vaikystes prisiminimai silciausi,ziurek ir neperkops milijono o vieta tai puiki -kinija rusija, indija - visi priesai busimi-esami salia juokauju
lightfire 2010-11-30 22:36
įdomūs vaizdai atsiveria iš Žvieždrių, vienok
prowler 2010-11-30 22:41
Nezinau kiek tau metu,bet atrodo neturi ne menkiausio supratimo,apie tai ko i Afganistana lindo TSRS,kaip kariavo pries ka kariavo ir kodel buvo priversta iseiti. Taip pat ir JAV.Ar esi girdejes apie 2001.09.11,Bin Ladena,terorizma, talibus?
neblogenso 2010-11-30 23:22
Kiek zinau, ten jau buvo palanki SSSR valdzia. 6 men iki rusu invazijos JAV pradejo tiekti ginklus, amunicija ir kitus daiktus, bei ruoshti tuoment, taip vadintus, mojahedus Pakistane. Mujahedai pradejo puldineti Afganistano vyriausybe, dar kilo problemu su tuometiniu prezidentu, tad reikejo isikishti rusam. Tai buvo JAV paspestas vietnamo karo variantas. Tik dalykas tas, kad tuomet mojahedai gavo visokeriopa parama ir prieiga prie ginklu ish viso pasaulio. Vakarai teigia, kad rusai buvo prastai paruoshti, kovojo tokiom pachiom priemonem, turejo prasta medicinine parama ir t.t. tachiau jie lygina dalykus buvusius priesh 20+ m. Shiaip rusai kovojo visai kitaip nei NATO. Pagyru rusam negaili ir dabartinis Afganistano prezidentas, buves mojahedu lyderis. Rusai dazniausiai shukuodavo tarpeklius nuo virshaus iki apachios. NATO diena uzima posta, vakare grizta i barakus, kapoja burgerius burgerinej ir geria alu. Nakti grizta talibanai, viskas kartojasi. JAV nekisha savo kariu i urvus ir t.t. dazniausiai naudoja aviacija, kartais padaro reida i kaima. Gal rusai ir kovojo brutaliau , tachiau keistas dalykas sakyti, kad sprogstant amerikiechiu bombom, juolab kad naudojama zymiai daugiau aviacijos, buna tik aplinkine zala be auku. ir tas 20, 000 civiliu auku atrodo gerokai sumazintas. Kaip chia jau rashe, per pirma kara zuvo 1 mln. zmoniu. Kai ishejo rusai, abidvi puses (USSR, JAV) reme savo puses ginklais, nors tai prieshtaravo abieju sutarchiai. Mire dar 0,5 mln. zmoniu. Per kara su rusai i Pakistana pabego 4 mln. afganistanichiu pabegeliu. Pakistanas ir toliau ruoshia sukilelius. JAV jau derasi su talibanais, isheina anglai, tad atrodo pabaiga jau arti. Tas karas yra bjaurus dalykas, shitiek auku, shalis nusiaubta. Negerai, kad tiek zmoniu kenchia del blogu politiniu sprendimu. P.S.Yra ivairiu teoriju, kodel JAV isiverze i Afganistana, tachiau FTB nerado pakankamai irodymu 911 susieti su Bin Ladenu. Paradoksalu, bet Bin Ladenas buvo remaimas JAV pirmajame kare.
DJ_LFS 2010-11-30 23:51
"Neįmanoma lyginti abiejų misijų aukų skaičiaus. Per sovietų invazijos laikotarpį nuo 1979 metų gruodžio iki 1989-ųjų vasario Afganistane, ekspertų teigimu, žuvo daugiau kaip milijonas civilių. Per NATO misiją iki šiol žuvo 20 tūkst. žmonių." JAV skaitosi su zmonemis daug labaiu negu rusija (ssrs), tai viena is priezasciu kodel JAV gerbiu
zamzungas 2010-12-01 00:11
Na SSRS afgane tikrai nelabai skaitesi su zmonemis, velniai zino tik ar taip su belaisviais issidirbinejo. Taciau, kad karo afganistane niekas niekad nelaimes ir kaip ir viesa paslaptis, to padaryti neimanoma, nepanaudojus nezemisku kiekiu sprogmenus ir neisdauzius visu afganistano kalnu, bet tada jau butu genocidas, taigi lieka vienintelis variantas, kad karo laimet neimanoma, o sedes jame tiek, kiek bus naudos.
DJ_LFS 2010-12-01 02:51
del belaisviu kankinimu tai as isivaizduoju kaip rusai juos kainkino pasiziurejus filmukus kas daroma su eiliniais kariais, jau geriau moralinis pazeminimas negu fizinis.
uodas 2010-12-01 07:37
Aisku kad isdarinejo ir rusai ta pati - senesnes kartos zmones turetu prisiminti kazkada hitu tapusia daina pas rusus "jabloki na sniegu" (uoboliai antsniego) - daina gime po to,kai madzachedai pasigavo ruseli-kareiveli perjove pilva ir i pilva, kai keptai anciai prigrudo obuoliu kibira - ir tas kalnais, pakalnem megino grysti i dalini is jo pilvo uoboliai visa kelia birejo - aisku ji rado mirusi-nukraujavusi. manau jei mano draugui taip padarytu, as dar netaip madzachedam padaryciau - isvada rusai irgi ta pati ir dar daugiau dare su madzachedais - o kas pirmas ar kiausinis, ar vista atsirado - dabar jau niekas nesuzinos.
andriulis 2010-12-01 08:51
Pirmas atsirado kiausinis. Del pacio karo, tai net nereikia lyginti kas buvo tam ar anam kare. Esu bendraves su afganais ir tikrai nepraleidau progos pasiteirauti apie abejus karus. Is viso ka pasakojo daugiau minusu gavo karas su JAV. Sake, kad tiek daug melo, tyciojimosi nemate. Ant kiekvieno zmogaus, kuris sako kazka ne taip kaip parode tv ar laikrastis, nereikia apsaukti jo samokslininku. Dalis tiesos daznai pasitaiko, nes zinant kiek JAV skyre pinigeliu propagandai, tai daznai pateikiama info neatitinka tiesos. Kas labiausiai erzina, kad tai visa bus irasyta i istorijos vadovelius kaip negincijama tiesa ir toki zmones, kurie aklai ismoks ta istorija, visus kitus vadins samokslininkais.
uodas 2010-12-01 09:33
vienas gavo daugiau minusu, kitas negavo - pasakykit man nors viena per visa istorija atveji, kad valstybe budama stiprese nei kitos, nedulkindavo kitu valstybiu? tai kas pasikeite nesuprantu, ko jus cia ant tos jav vis puolat? jie viska daro teisingai - sioje planetoje taisykle buvo ir bus viena - kas stipresnis, tas ir valdo. parasciausiai kartais saldainio popieriukas buna grazesnis, o kartais isvis be popieriuko, bet idaras visa tas pats. kol rusai buvo stiprus buvo kazkokiatai atsvara -(jin jan) dabar kai tik jan - jav reik naudotis proga ir uzsigrobt, pavergt apraizgyti ekonominiais ar kariniais savo tinklais kuo daugiau zemes rutulio, nes visi suprantam puikiai, kad ilgai nebus jie vieni patys stipriausi - atsiras nauja jega karine lygi jav ir tada teks taikstytis. aisku istorijoje mongolai valde tuo metu suprantama zemes rtuli net 200metu - gal ir jav sugebes tiek pratemt - kascia zino....
Zergas 2010-12-01 10:13
koks gi ten karas?isbando naujausia karine ginkluote,plauna milijardus JAV mokesciu moketoju lesu kai tuo tarpu pati salis grimzta i vis didesni liuna.ir ta oficialioji versija apie alkaida isvis tokia berysio atrodo kad net graudu,bet kadangi jankiai siuo metu yra geriausiai ginkluoti tai niekas ir negali jiems nieko pasakyt.prie viso to prisideda ir lietuviai plaudami milijonus vargano biudzeto lesu neaiskioms programoms,statyboms ir t.t.,kontroles praktiskai nera,pinigai byra i kazkieno kisene uztai ir atsiranda itakingu veikeju kurie aiskina kad Lietuva kitaip negali,kad mums butina siusti savo karius i kazkokia tolima azijos sali ir platint ten demokratija.cirkas ir tiek.
Ar_as? 2010-12-01 11:21
Taip, o apklausus lietuvius, paaiškėja, kad SSRS laikais gyventi buvo geriau - tiesiog rojus. Dabartinis skausmas, netektis, problema ir t.t. visada atrodo didžiausia - tai natūrali žmogaus reakcija, būsena.
uodas 2010-12-01 14:45
man buvo gyventi geriau, nes buvau vaikas-pauglys - per atostogas ampokant profsajungoms (tevai nekomunistai, paprasti zmones) apmokedavo ivairiausias keliones nuo kaukazu iki baikalu su vaikais, as galedavau sportuoti laisvai ivairiausius sportus, kurie seis laikais neikandami didziajai daugumai (pvz kartingai, buriavimas), pamaciau ir pakankamai pagyvenau su sporto stovyklomis jau nuo 15metu visa pietine sovietu sajungos dali ismaisiau - as buvau laimingas ir vaikyste pavydetinai laiminga. o va mano mama visa tai atsimena tik kaip kova uz geresni duonos kasni - eiles, blatai ir panashiai bet man vaikui paaugliui juk tai nerupejo dabar tapati daro amerikieciai su afganais- shiknas laizo afganu vaikams, o su tevais nesiskaito - auginasi pamaina vienzodziu
kionig 2010-12-01 21:24
kurgi ne, tik jav vieninteliai sventuoliai ... Kiek savo zmoniu suluosino jav per savo karus ir tipo cia pagarba luosinti zmoniu gyvenimus ?