Yra 15 %, reikia 50 %. Tada Rusija pajaus  ()

Turi įvykti panašiai kaip per Antrąjį pasaulinį karą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© sebastiangoessl (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/drone-dji-heaven-landscape-flying-3590739/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės vykdomos Rusijos naftos perdirbimo gamyklų atakos galėtų turėti įtakos kovos veiksmams. Tam reikia kažko panašaus į Antrojo pasaulinio karo įvykius, kai amerikiečiai sunaikino 12 vokiečių gamyklų.

Tokią nuomonę išreiškė karo ekspertas, Ukrainos kariuomenės atsargos pulkininkas Piotras Černykas.

Eksperto teigimu, dabar negalima sakyti, kad po gamyklų puolimų rusai liko be benzino. Rusija turi 30 didelių ir apie 50 mažų naftos perdirbimo gamyklų.

„Turi įvykti kažkas panašaus į tai, kas įvyko Antrojo pasaulinio karo metais, kai amerikiečiai sunaikino 12 vokiečių gamyklų. Dabar mes paveikėme iki 15 proc. jų naftos perdirbimo pramonės. Kad ten iš tikrųjų pradėtų kažkas degti, šį koeficientą reikia pakelti iki 30-50 proc.“, – aiškino Černykas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android planšetės, portabilios multimedijos sistemos, vaizdo projektoriai, 6in1 kavos aparatai, 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
1662 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

2) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, su 2 baterijomis ir įkrovikliu

3) „iMars 11.26“ - portabili automobilinė multimedijos sistema

4) „BlitzWolf BW-V5Max“ - Android 9.0 vaizdo projektorius

5) „HiBREW H1B“ - 6in1 kavos aparatas, karšto, šalto ir arbatos režimai

6) „Artillery Sidewinder X4 Pro“ - naujausias 3D spausdintuvas

Išsamiau

Ukrainos kariuomenės atsargos pulkininkas taip pat pažymėjo, kad Ukrainos bepiločių orlaivių smūgiai į Rusijos naftos perdirbimo gamyklas Maskvai sukelia iš karto tris problemas.

„Kaip pavyzdys – T-90 „suvalgo“ per dieną iki 1 tonos dyzelino ir 100 kilogramų naftos. Okupacinėje zonoje – apie 3 000 tankų, tai yra 3 000 tonų per dieną, neskaičiuojant automobilių, generatorių, kitų rūšių įrangos. Jei sunaikinimo procentas būtų pakeltas, tada gali atsitikti taip, kad degalų paprasčiausiai neliks“, – aiškino Černykas.

 

„O svarbiausias dalykas – susvyruos požiūris į Rusijos oro gynybos sistemas. Jie visam pasauliui ištrimitavo apie savo priešraketinius kompleksus, bet nėra pasirengę numušti mažų bepiločių orlaivių. Tai smūgis jų, kaip ginklų gamintojų, įvaizdžiui pasaulyje“, – sakė ekspertas.

Pasak P. Černyko, nėra taip, kad 100 proc. pagamintų bepiločių orlaivių pasiektų Rusijos užnugaryje esančias gamyklas. Jei ten patenka 30 %, tai jau yra fantastiškas rezultatas, pažymėjo atsargos pulkininkas.

 

„Kai kurie nuklysta nuo kelio, kažką numuša. Mes juokiamės iš „šašlykinių“, kurias jie privirindavo prie tanko, o dabar stato naftos perdirbimo gamyklose. Bet kai lengvas dronas įstringa ir sprogmenys nesuveikia, negalime kalbėti apie didelį sėkmės rodiklį. Bet mes mokomės, o svarbiausia, kad atradome pažeidžiamą Rusijos vietą“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()