Paliko rusus be ryšio. Galingas smūgis iš Pentagono. Okupantų laukia sunkūs laikai  ()

Pentagonas bendradarbiauja su „SpaceX“.


„Starlink“
„Starlink“
© Official SpaceX Photos, CC0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Starlink_Mission_(47926144123).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas bendradarbiauja su Elono Musko „SpaceX“, kad blokuotų Rusijos kariškių neteisėtą „Starlink“ interneto terminalų naudojimą Ukrainoje.

Anot „Bloomberg“, kadenciją baigiantis kosmoso politikos sekretoriaus padėjėjas Johnas Plumbas sakė: „Mes aktyviai bendradarbiavome su Ukrainos vyriausybe ir „SpaceX“, siekdami kovoti su neteisėtu „Starlink“ terminalų naudojimu.“

„Esu tikras, kad Rusija ir toliau bandys ir ieškos būdų, kaip išnaudoti „Starlink“ ir kitas komercinių ryšių sistemas“, – pridūrė jis.

[Vokietija] Daugiafunkcės net 2500W galios mini staklės! Fantastiškas daiktas DIY projektams ir remonto darbams. Pjauna medį, plyteles, plastiką ir kt.
2282 1

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams, atliekant remonto darbus ir kt.

Išsamiau

Kai kurios Vakarų žiniasklaidos priemonės kovo mėnesį pranešė, kad Rusijos pajėgos gali naudoti „Starlink“ įrenginius, nepaisant JAV sankcijų. Teigiama, kad Rusija įsigijo „Starlink“ interneto terminalus arabų šalyse.

„Bloomberg“ kovo mėnesį pranešė, kad „SpaceX“,  turėtų identifikuoti kiekvieną „Starlink“  siųstuvą“. Tačiau bendrovė teigė, kad jos operatorė aviacijos ir kosmoso bendrovė „SpaceX“ „niekada nesiuntė, nepardavė ir neperdavė „Starlink“  paslaugų ar įrangos Rusijai“.

 

J. Plumbo teigimu, Pentagonas „rado gerų sprendimų tiek su „Starlink“, tiek su Ukraina“. Tačiau konkrečios taktikos jis neatskleidė.

„Bloomberg“ taip pat mini senatorės Elizabeth Warren neseniai paskelbtą laišką, kuriame Pentagonas raginamas suvaldyti neteisėtą šio ryšio naudojimą Rusijoje ir kituose regionuose, nurodydamas nacionalinio saugumo problemas.

J. Plumbas pripažino būsimos konkurencijos potencialą komercinio kosmoso sektoriuje, sakydamas: „Per šį dešimtmetį atsiras daugiau konkurencijos“, įskaitant alternatyvas „Starlink“ palydoviniam žvaigždynui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(3)
(145)

Komentarai ()