Išlaidauti neleis „išmaniosios“ piniginės (Video)  (0)

Kalėdinės karštinės metu labai lengva pamiršti, kiek pinigų išleidžiame. Pinigėliai tirpte tirpsta, o tai pajusti šiais „skaitmeniniais laikais“ ne taip jau ir paprasta. Tačiau išradingumo nestokojantys inžinieriai pasistengė surasti sprendimą ir šiai problemai. Masačiusetso technologijų laboratorijos instituto inžinierius Johnas Kostneris su kolegomis sukūrė „išmaniąsias“ pinigines, kurios savo savininką įvairiausiais būdais įspėja, kai joje ima mažėti pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia piniginė, pradėjus mažėti šlamančiųjų ir skambančiųjų kiekiui, ima trauktis, mažėti. Kitame „išmaniosios“ modelyje įmontuotas specialus lankstas, kuris, grynųjų ar virtualiųjų ištekliams mąžtant, darosi vis tampresnis, tad tuštėjančią piniginę būna vis sunkiau atverti. Trečioji, vos paėmus ją į rankas ir ruošiantis atverti, pradeda vibruoti. Visų trijų tipų pinigines vienija bendra idėja: grynųjų stokojančioje XXI a. visuomenėje piliečiams reikia nepaliaujamai priminti apie taip sunkiai uždirbamus, tačiau taip lengvai, vienu banko kortelės brūkštelėjimu išleidžiamus pinigus. Visų trijų „išmaniųjų piniginių“ autorius - Masačiusetso technologijų laboratorijos instituto inžinierius Johnas Kestneris. Anot išradėjo, kol kas stebima, ar tokios piniginės sulauks populiarumo. Jei taip atsitiks, jos galėtų būti pradėtos gaminti masiškai. Visose trijose piniginėse sumontuota po mikroprocesorių ir po Bluetooth jungtį. Tad įmanoma „tiesioginė transliacija“ tarp piniginės ir mobilaus telefono, kuriuo, savo ruožtu, galima naršyti internetą ar pasiekti banko sąskaitas. Tai reiškia, kad piniginė nuolat gauna atnaujintą informaciją apie tai, kiek jos savininkas turi pinigų savo sąskaitoje. Ir, reikalui iškilus, ima atitinkamai veikti. Štai piniginė „The Mother Bear“ („Mamutė-meškutė“). Toks modelis pravers, jie norite būti įspėtas/-a apie augančias jūsų tendencijas išlaidauti - mažėjant sąskaitoje pinigų, ji vis sunkiau atsidarys. Kai sąskaitoje liks apvalus nulis, piniginės atverti nepavyks net ir su laužtuvu. „The Peacock“ („Povas“) piniginė sugeba keisti savo apimtis tarsi povas uodegą: prireikus išsipučia arba „susiskleidžia“. Žinoma, priklausomai nuo pinigų kiekio. Mėnesio pradžioje, gavus atlyginimą, ji įgaus gana plačių, gal net „rubensiškų“ proporcijų. Tačiau mėnesiui baigiantis, tikėtina, šios piniginės figūra įgis diametraliai priešingų išmatavimų, ir tokiu atveju jūsų kišenėje ar delne kaltės jausmą jums mėgins sukelti modernių manekeniškų išmatavimų „piniginė-anoreksikė“. Astronomijos ar astrologijos gerbėjams piniginės gamintojai siūlo kitokią analogiją – piniginei po algų prasideda pilnaties fazė, kuri, artėjant mėnesio pabaigai, pamažu „sudyla“ į lenktą delčią. „The Bumblebee“ („Kamanė“) modelyje sumontuotas nedidelis vibruojantis motoriukas, kuris įsijungia, vos tik iš jūsų sąskaitos internetu arba naudojantis mokėjimo kortele nuskaitomi pinigai. Kuo didesnė suma nuskaitoma, tuo ilgiau piniginė vibruoja, fiziškai primindama savininkui, kiek jis išleido.

J.Kestneris teigia, kad „išmaniosios“ piniginės buvo sukurtos tam, jog būtų atkurtas ryšys tarp žmogaus ir pinigų, kuris dabar yra beveik nutrūkęs. „Mes turime bėdų kontroliuodami savo impulsus išlaidauti, – teigia išradėjas. - Būtent šią ydą galėtų gydyti mūsų išradimas. Ši yda tampa aktualesnė, kai grynieji virsta virtualiais pinigais. Nejau apsipirkinėdami mes visada tiksliai žinome, koks yra mūsų banko sąskaitos balansas arba mėnesio perviršius? „Išmaniosios“ piniginės mums kaip tik ir suteikia tą tikrą, apčiuopiamą finansinį pojūtį, ir neleidžia virtualiosioms sąskaitoms nesuvaldomai tuštėti.“

Proverbial Wallets from John Kestner on Vimeo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)