Paviešinti JAV ambasados dokumentai mini Kinijoje kuriamas supertechnologijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RiMuSaS 2010-12-11 00:26
Zmogeliuk gerai, kad taiso. Jug jau buvo uzsiminta kodel reikalingi taisymai. Todel, kad tuos straipsnius poto kopina ir jie nukopinami su klaidom ir cia nieko gero. Antra kaip povelniu tau gali maistyti jo postas ?? As niekaip nesuprantu, tau jug nieko neskauda nuo to ar skauda ? Beje butu gerai, kad butu sale toks dalikas kaip parasyt tiesiogiai adminams apie klaidas ar kazkas tokio.
kionig 2010-12-11 00:37
Pakelkit rankas kam yra idomus klaidu taisymai komentaruose ? Ir kuom klaidu taisymas yra susijes su diskusija ? Kaip matau vistiek nesiruosia man papasokoti kame skirtumas tarp punktyro neva istaisytu formu ir straipsnyje parasytu.... Del kopyjavimo, niekam neidomu ar straipsnis su klaidomis ar ne, svarbu nukopijuot ir paskelbt tai kaip naujiena. Ir tiek tu ziniu. Jeigu yra toks noras taisyti klaidas, prasom eikite ir dirbkite pedagogais, mokykite jaunima be klaidu rasyti, o ne cia trolinti per beprasmius komentarus. Kas del puoseljimo, gali puoseleti kiek tik nori, bet vistiek didzioji dauguma kalba pusiau angliskai, pusiau lietuviskai. Tai gal dar pradekime vienas pri kito prisikabineti ne tai parasyto zodzio ar del lietuvisku raidziu bei kitu gramatikos klaidu ?????
punktyras 2010-12-11 01:37
Kaip jau buvo šnekėta, jei būtų koks patogus klaidų pranešimo mechanizmas, bent kaip delfyje yra, nesimaišyčiau į didžiai mokslingas diskusijas su savo pastabomis ir pataisomis. „Ilgas laiko tarpas“ tiesiog yra toks „medinis“ vertinys (длинный промежуток времени), kad nesusilaikiau jo nepaminėjęs. Nežinau, man daug maloniau skaityti straipsnį (ar bet kokį kitą tekstą) be gramatikos ir kalbos kultūros klaidų, su aiškia skyryba. Žaniu, utežkna pormis ri pėkusanits žiždio ridėas, nirnot sturpasi tsteko pamsrę, bet manau, ne vien prasmė svarbu, bet ir pateikimas. Didžiausia prasmės koncentracija būtų, jei puslapis tiesiog pateiktų nuorodas į originalų straipsnį ir tiek, o ne verstų. Jei kada technologijos.lt taps tokiu puslapiu, tada ir taisymų bus mažiau Kol varginasi išversti straipsnius ir pateikti mūsų dėmesiui, taip šviesdami ir skatindami kritinį mąstymą ir diskusijas, tol vertimo ar originalaus teksto formos kokybė nėra nesvarbi. O jei dauguma kalba/rašo bet kaip, nereiškia, kad tai yra sektinas pavyzdys.
kionig 2010-12-11 02:09
Internetuose ir daug kas kaip nori taip raso ir nemaciau, kad kam nors labai butu svarbi ta lietuviu kalba, ten kur nereikalauja ir nestovi su liniuote uz nugaros
RiMuSaS 2010-12-11 04:12
Nesu as myletojas tos musu kalbos, kone visiskas berastis esu. Bet dziaukis, kad yra zmoniu kurie taiso klaidingus straipsnius, stengiasi. O del postu uzimamumo. Tai taip ar taip cia dazniausiai visokio S... prirasoma. Kas susimasto pasigyncyt ir panasiai. Aisq adminai senai galejo susivokt, kad reikia ivest tokai funkcija apie klaidu pranesima ar dar geriau leist tam zmogui redaguot straipsnius ir butu ramu.
kionig 2010-12-11 04:57
Kazkada man pasakojo mociute, kaidaise dar tarybiniais laikais isidarbino ten prie bibliotekos ar kur, zodziu, kad darbas buvo perrasineti tekstus is juodrasciu. Tai buvo toks atvejis, kad perrase teksta ir idave ten kazkokiam dedulei, kuris buvo kietas gramatikas ir perziurejes perrasyta teksta, jis atrado klaida bei bande suversti kalte mano mociutei, neva ji padare klaida nurasinedama, bet mano mociute irgi ne is kelmo spirta, parode juodrasti, be to, tas juodrastis jau buvo ismestas i siuksliu deze, tai teko pasitelkt toki buda, jog irodyti, kad klaida jau buvo padaryta pacio autoriaus, tai kai parode, tas dedule nieko nesake, tiesiog istaise klaida paciame juodrastyje ir vel ji ismete i siuksliu deze Taip kad nematau kame dziaugtis punktyro darbu, kai jis nera pilnai panaudojimas ir taip svaistomas jo savas laikas, nesuprantu kaip jam jo negaila. Tai ir klausiu ar mes atejome suzinoti daugiau bei pareiksti ar isreiksti savo nuomone, ar grozetis klaidu taisymais, kai ta galima daryti kaip jau minejau arba reiktu stumti ideja.
Mitas 2010-12-11 09:11
Šiaip jau, kadangi čia gana rimtas portalas, o jame besilankantys nuolat pabrėžia ir akcentuoja mokslo svarbą gyvenime, dėl tokio menkučio dalyko kaip rašyba ar minčių dėstymas visai neturėtų kilti diskusijų, nes tai, pavadinkime taip, išprusimo dalis. Intelektualai viską daro apgalvotai ir tvarkingai. Delfyje galima rasti komentarų su klaidom, bet juk jūs nenorit, kad šis portalas nusiristų iki delfi lygio?
RiMuSaS 2010-12-11 17:34
O tau negaila laiko ieskot pretekstu siam zmogui netaisyt tekstu. Lygiai manau taip pat jam negaila jo laiko jis daro tai kas jam patinka labiausiai. Tai istikro netrugdo. Kone visos problemos prasideda nuo pacio zmogaus. Taip sunku palikt viena posta ramybej ? Jis neispeikia kitu, jis neskleidzia samokslo ideju. Tai kame problema ?
RiMuSaS 2010-12-11 17:35
Geras pastebejimas
kionig 2010-12-11 17:39
Problema tame, kad as nematau pasaulios pabaigos del vienos ar keleto atsitiktiniu klaideliu, kaip pvz kas kitas neapsikencia ir butinai turi su pirstu badyti. Kaip jau sakiau pasaulis nuo to negriuva, bei lietuviai pakolkas dar neisnyko, tik siaip mutavo.
RiMuSaS 2010-12-11 19:09
Na bet lygiai taip pat, pasaulis nesugrius jai tos klaidos bus taisomos. Jis nekritikuoja straipsniu jis tik pazymi esamas klaidas, puiku. Mane irgi erzindavo tie pataisymai, bet susivoki, kad tai man nedaro jokios zalos gal netgi tai ir pliusas, ismoksiu taisykliu savo kalbos kuriu dar nemokejau. Patikek nesu myletojas gramatikos, bet tereikai mastyt pozityviai. Tai tiek
HiTech 2010-12-11 23:35
Ar nebutu geriau jums diskutuot apie klaidas kurnors kitur, o tai gadinat gera diskusija ir daugiau nieko. Sorry uz offtopic.
Analog 2010-12-12 00:04
Manau, kad kol čia kionig bandė išaiškint, jog neverta taisyt straipsnius, punktyras ištaisė ne vieną klaidą
kionig 2010-12-12 00:13
EN
zet 2010-12-12 01:01
nors ir medinis ar koks ten vertinys, bet zodziu reiksme logiskai teisinga, nes kas tas laikas, isvis niekas nezino.