„Windows 7“ rinkos dalis pasiekė 25 proc.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2010-12-11 18:11
pirmiausia, tai windows vista ir 7 jau yra indexavimas, kurio deka as isvis po meniu nevaikstau, o spaudziu start mygtuka ant klaviaturos ir rasau pvz "man" ir iskart galiu spaust enter jei man reikia computer management ir pan, ir t.t. chebra supraskit viena dalyka, nemokejimas naudotis nauja OS nera susije su jos funkcionalu. abejoju, kad nors vienas xp gerbejas yra girdejas apie GodMode windows 7.. sukurkit bet kur direktorija su pavadinimu: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} as jums galiu lengvai paaiskinti kame yra tariamoji "problema".. cia kaip ir su office.. kai psaikeite valdymo pulto isvaizda.. visi "apsisiko" is baimes.. bet realiai ten ne tik viskas patogiau, bet dar ir paprasciau pasidare, o esme isliko nepakitus, kuria suvoki po 5min naudojimo.. tada jau grysti prie senojo office net nebesinori.. o atsiranda tokiu "protingu bokstu" kurie iesko infos kaip pasikeisti i senaja office isvaizda.. tad skirkit funkcionaluma nuo gebejimo priimti ar prisitaikyti prie naujoviu.. man asmeniskai labai patinka windows 7, tiek del dizaino patobulinimo, tiek del patogumo ir funkcionalumo, nes dabar atliekant tuos pacius veiksmus uztrunku kurkas maziau laiko nei seniau.. o ka jau kalbeti apie stabiluma, kuris smarkiai soktelejo i prieki.. na ir pabaigai "drasuoliu kampelis".. prisiminkit tuos laikus, kai atsirado windows xp as iki gyvenimo pabaigos nepamirsiu, nes visi verke taip pat kaip ir del vistos.. tipo sudas.. ir dar kompa stabdo.. bet kazkaip perejo visi ir galu gale bijo dabar pereit ant win7 ir turbut tie patys rekauja, kad win 7 suda, kur kazkada rekavo, kad xp sudas.. nera cia ka daug diskutuot tokiom temom.. microsoftas investuoja milijardus i savo OS ne tam, kad pabloginti kazka.. jei ten kazkam nepatiko, kad direktorijos automatiskai susidelioja ir neina "tampyt", ir "deliot" kur nori, tai zinokit, kad daugiau nei 50% tai net patogumo reikalas, nes microsoftas is lempos tokiu sprendimu nedaro.. ir nebejuokinkit su tokiom nesamonem.. p.s. isiraso windowsus ir ta pacia diena nusprendzia, kad sudas, nors net nezino nauju funkciju ir galimybiu su patobulinimai.. juokinga ane?
KeeperMustDie 2010-12-11 18:54
Kartais padaro , bet tai daugiau isimtis nei tasykle
Anonymous 2010-12-11 19:11
klaidu padaro visi.. bet as primetu kokie ten inzinieriai - programeriai, marketingo ir rinkos tyreju bei kitu specilizaciju profai sedi.. beja, as ant linuxo nesu daug ir daznai sedejas, tad idomu pasidare, cia tas KDE dophini tai kodinis pavadinimas versijos ar kaip cia yra? realiai opensource yra daug sunkiau prasimusti, nes neskiria pinigu marketingo analizei ir populiarinimui.. tiesiog padaro galinga produkta ir atiduoda nemokamai.. jei visi turetumet susimoketi uz visas naudojamas nelegalias programines irangas, tai net nebutu tu naujienu apie windowsus, o diskusijos butu kuklios bei windowsu nenaudai..
KeeperMustDie 2010-12-11 19:33
Nemanau - tiesiog tuomet labai daug kas pamegintu linux ir pradetu vertinti kuom geri windowsai, gerai varyti kol neteko rimtai susidurti su alternatyvom, savaime suprantama windows vartotoju skaicius irgi kristu.
Vytax 2010-12-11 19:56
Dolphin yra standartinė KDE4 failų tvarkymo programa. http://dolphin.kde.org/ Funkcijų turi visą galybę, aišku ne visos jos kiekvienam naudingos, bet gan protingai padaryta ir tai kas nereikalinga galima išjungti. Pvz.: Mano dažniausiai naudojamos specifinės Dolphin funkcijos tai: „Tab'ai“ (kortelės), „1-Click-Select“ ir „Filter Bar“.
Anonymous 2010-12-11 20:13
na, dekui, kad apsvietet, jau siunciuosi windowsine versija, reik pabandyti ir apziureti is arciau..
infoguru 2010-12-12 18:08
).
rwc 2010-12-12 19:51
Pradėjau skaityti - pradžioj pasirodė, kad XP+Vista+7 > 100% ;] Keista, kad Vistos procentai krenta greičiau nei XP. O šiaip tai dėl 7 nereikia varyti ant vartotojų, kuriems 7 nepatogūs. Mano kompe sukasi puikiai, bet tos kelios savaitės, kai juos turėjau naudoti, man buvo kančia. Per daug spalvų, per dideli mygtukai, per gudriai viskas išslapstyta, dar tas dratas indexeris... Kai reikia išzipuoti, sukompiliuoti ir t.t. kelis gigus mažų failiukų ir taip kas keliolika minučių, visi tie nauji "patogumai" tik maišosi. Naudoju Win2000 stiliaus GUI ir nežadu jo atsisakyti nei KDE, nei Windowsuose. Tas pats su Ofisu. Kas nors galėtų greitai pasakyti, kaip naujam Worde rasti Format->Tabs? Kaip susidėlioti savo toolbarus ir makrosus? Kaip ištrinti senus komentarus (kad jų neliktų pakeitimų istorijoj)? Kaip nustatyti standartinę teksto kryptį RTL? Kaip pataisyti formulę senam dokumente, kad ji senesniam Worde atsidarytų (nekonvertuotų į MathType 5 ar 6)? Kol nerasiu atsakymų į šiuos klausimus, tol bent jau man paskutinės versijos bus paskutinis nevartojamas š. Jau nekalbant, kad jose netaisomi 15 metų senumo bugai, kuriuos moku apeiti su 2000/2003, bet ne su naujesniais. Pavyzdžiui: savaitės dienos prieš 1900 excely. Arba, kaip susikurti išnašą puslapio apačioje nesukuriant naujos sekcijos. Kaip padaryti, kad kiekvieną kartą atidarius *.DOC failą nebūtų kuriami nauji stiliai modifikuotiems sąrašams? ...A, ir dar. Kada MSO palaikys savo taip žadėtąjį OOXML Strict formatą, ką taip iškilmingai žadėjo vyriausybėms 2007-taisiais? Dabar nori nenori, privalai turėti OpenOffice, kad galėtum patikimai archyvuoti senus dokumentus (oficialiu ODF standartu, kurio MSO irgi padoriai nepalaiko).
KeeperMustDie 2010-12-12 20:08
"?
rwc 2010-12-12 20:32
KeeperMustDie 2010-12-12 21:17
Tiesa sakant ne taip daznai naudoju Word'a, kad man reiktu ka nors customizinti, bet atrodo pakankamai patogu(galetu aisku leisti tiesiog drag-drop'inti, butu geriau): http://img694.imageshack.us/img694/7411/ribbono.png Galima ir tabus salinti/prideti
rwc 2010-12-12 21:27
http://office.microsoft.com/en-us/word- ... 27754.aspx Tų 3 standartinių 2007 galimybių aiškiai per mažai. Redaguoti nežinomo produkto XML konfigūracijas... Hm... Ai, radau porą trečių šalių AddIn'ų. Ale gi MS čia pasišiukšlino. Rimtiems vartotojams, ypač migruojantiems iš seno ofiso, tokia standartinė galimybė būtina, ir tikrai MS galėjo nusamdyti pora programerių daugiau ir sukodinti: http://word.mvps.org/faqs/customization ... ribbon.htm . Vien dėl jos dabar pirkti naują Ofisą? Sorry...
infoguru 2010-12-12 23:26
Paaiškinsiu tau paprastai Su standartine Win versija gauni tokias kasdieniškas ir kaulų smegenų žinomas programas kaip antai paintASS, eKS-ploreris, movieMakeriz, mediaPlayeris, NotePad ir panašiai. Kokias gavai su Win95 praktiškai tokias pačias gavai su XP ir su W7. Žinai ką primiausiai padarydavau kai persiinstaliuodavau Win ? Vietoje FileExplorerio įsikeldavau TotalCommander, vietoje MediaPlayer - VLC (arba Media Player classic prieš tai)+WinAmp, vietoje NotePad kaip minimum Crimson Editor, vietoje Image Viewerio - IrfanView. Visos tos programos ateinančios su stadartiniu paketu praktiškai yra bevertės. Sutinku jei jos 15 metų būtų kurtos vargšų mėgėjų vaikigalių, kurie vakarais, kartą per mėnesį, neturėdami ką veikti kažką pakrepina. Gal tai ir atleistina. Bet kai milijardinė korporacija turinti minias programuotojų per 15 metų sugeba padaryti tik tiek, kad PaintAS pradėtų JPEG ir PNG atidarinėti tai jau atsiprašau. Va kai tie produktai bus bent kiek normalesni tada ir pradėsiu juos normaliai vadinti. Esu programuotojas ir žinau apie ką šneku. Ir nepradėk verkti, kad paprastam vartotojui to užtenka. Prieš 5-10 metų gal ir užteko, bet dabar, kai rinkoje populiarėja iOS, kai Linux, Android, Firefox ir pan. pradėjo kelti bangas ir vartotojai gali palyginti tai ką gauna už dyką (turiu galvoje OpenSource) ir ką gauna už pinigus to nebeužtenka. Ir M$ tai žino. Užtatai lyg ir pradeda kažkiek stengtis nors iki šiol vis bandė kišti visiems savo dažniausiai kreivus standartus (sakau, nes ne per seniausiai kaip tik turėjau gražų pavyzdį su *.doc suderinamumu tarp skirtingų Office versijų, o šiandiena pasirodė, kad ir tarp tų pačių versijų - Word ir Excel elementarūs dalykai kaip PasteSpecial nelabai susišneka). Žiurėsim kaip bus toliau.
KeeperMustDie 2010-12-12 23:50
Kai kurie is siu produktu kuriuos isvardinai - ir neturi buti geri. Supranti, yra tokia politika - uzsidirbk ir leisk kitiems uzsidirbti, jei jie nesukuria savo win'rar ir butinai reikia iskart siustis koki nors archyvatoriu, kazkam atsiranda proga padaryti masiskai naudojama komercini produkta ir taip uzsidirbti pinigu, tuo tarpu MS gauna +1 point to Windows APP's. Jokiais budais nesakau kad tai gerai vartotojams, bet tai gerai smulkiems developeriams. Toliau - exploreris tobuleja normaliais tempais, kazko papildomo reikia? Isirasai papildoma softa, as visiskai nematau priezasties(ir MS turbut nemato) gaminti geriausius savo kategorijoje produktus ir atidavineti juos nemokamai. Katik cia idejau paredaguota screenshota is savo pc, kaip tu galvoji, ka as naudojau? Paintass'a - nors as turiu gimp, paintass siuo atveju atsidaro zymiai greiciau ir tiesiog leidzia iskirpti norima vieta is bendro paveikliuko, dauiau man nieko ir nereikia is jo. Delto as drystu pasigincyti del tavo teiginio, kad su standartiniu paketu ateinancios programos bevertes, as ismeginau alternatyvas ir atitinkamai naudoju: Windows Explorer - patogiausias variantas is visu matytu, aisku yra daug alternatyvu lenkianciu funkcianolumu, bet ne patogumu(man) Windows media player - cia jau buvo tema apie tai, pasirodo sitas playeris nustato pacius paprasciausius priimtinus nustatymus by default, su visokiais vlc krapstytis as tingiu Notepad++ - vietoj wordpad Firefox/Opera - vietoj IE, nu taip ten tai FAIL buvo... ImageVieweris windows geras man, turbut todel kad labai daug paveiksliuku neperziurineju, greitai atisdaro ir turi kelias paprastas opcijas, ko dar reikia? win7 claculator - tebunie jis paslovintas PerfectDisk defragmenter vietoj kazkokio neaiskaus Windows defragmenterio(ten dabar net nesuprasi defragmentuoja jis kanors ar ne, panasu kad sitas tik deagradavo su versijom windowsu) Microsoft security essentials - turbut irgi galima skaityti, kad ieina i paketa, nors MS neides by default nes vel baudos nuo EK gaus uz tai, kad deda savo, o ne kitu, softa i savo produkta... Taigi kaip matai man gan patogu naudoti nemazai irankiu kurie ateina kartu su Windowsais, daugiau galimybiu turincios alternatyvos nereikalingos, jei man 100% uztenka duotu opciju.
rwc 2010-12-13 00:00
Infoguru labai teisingai pastebi. Win3.0, 3.11, 95, NT4, Excel 2, Word 6 - nuostabūs produktai. Net ir IE3/4 nelabai turiu priekaištų lygindamas su to laiko netskeipais ir mozaikomis. Toliau - totalus nusivažiavimas ir nesiskaitymas ne tik su vartotojais, bet ir su verslo klientais. Progresas sustojęs, klaidos netaisomos, leidžiamos neišbaigtos versijos... Aero ir Ribbonų nelaikau progresu - jie nieko neduoda, ko funkcionaliai nebuvo anksčiau. Vista nurašau į vieną gretą su ME. 64bit palaikymas - to reikalauja rinka. Standartų palaikymas baigėsi toje pačioje fazėje, kai ISO šalia MSOXML Strict standarto pripažino Transitional - kuriuo nauji dokumentai negali būti kuriami. Garantuoju, kad IE HTML5, SVG ir kitų substandartų palaikymą matytume kaip savo ausis, jei rinka nebūtų pradėjus atvirai dėti ant IE6. Nebetestuoju savo portalų po IE jau keletą metų, nuo IE7 SP1. IE8 neva HTML4 Strict ir CSS2 turi palaikyti; IE9 išbandyti neturiu galimybės, nes nesiruošiu keisti OS. Bendra išvada: MS riboja vartotojų galimybes tam, kad išspaustų kiekvieną įmanomą baksą iš vartotojo nesirūpindama įvaizdžiu ten, kur vartotojas neturi realaus pasirinkimo. Kiek namų vartotojų naudoja teksto redaktorių su sintaksės spalvinimu, padoriu unikodo palaikymu? Tai kam jo? Kiek rūpinasi kompo saugumu, tinklo posistemės efektyvumu, tvarko failus tūkstančiais? Nu tai ir nafik tobulinti. Multiple File Rename užsiima tik iškrypėliai, o jiems skirtas cmd.exe. Ergo: namų vartotojui nauji MS produktai (nekalbu apie visokias studijas) - pats tas. Tūpi, spalvingi, iškeliantys tris "svarbiausius" mygtukus, o likusius paslepiantys, kad koks luseris jų netyčia nerastų. Tačiau profesionalui... 2K/Server2K3 ir MSO2K/2K3 yra geriausia, ką iki šiol sukūrė MS. Mažiausiai konfigūravimo norint po nosim turėti visas funkcijas, logiškai ir kompaktiškai sudėliotas. 90% funkcionalumo vis tiek paremta trečių šalių įrankiais, tačiau bent tie 10% .
KeeperMustDie 2010-12-13 00:19
Kas cia per mada pasidare vartotojus "luzeriais" vadinti. Ne jokie jie ne looseriai, turekit pagarbos kitiems zmonems. O Profesionalams... kokiems profesionalams? As ne profesionalas, bet jei net ir busiu - man tupi spalvingi mygtukai su uzrasu "Eik cia jei nori pasiekti savo HDD" tinka, nes as nedirbu su OS, OS man yra tik stalas, as dirbu su Visual Studio, PhpEd ir t.t. - cia man svarbu kokie sprendimai priimami, cia jau negali buti jokiu smiki smaki nes sita sfera skirta zmonems zinantiems ka daro, suprantu pvz sistemo administratorius kuriems nepatinka naujos win versijos, bet tiesa yra tokia, kad tiesiog jiems jos ir neskirtos. Windows buvo, yra ir bus skirtos namu kompiuteriams arba ne IT ofisams, o tai, kad jie sugeba prakisti savo versijas kitose sferose tik rodo, kad ten esancios alternatyvos kazkodel failina...
rwc 2010-12-13 00:54
. Kur šis patogumas dingo su 7?
infoguru 2010-12-13 01:32
Pagal tavo išdėstymą matau, kad 50% to ko gauni su WinOS paketu išmeti į šiukšlinę kaip nereikalingą pakuotę.
rwc 2010-12-13 02:02
Infoguru: čia tenka pritarti KMB. Būtų ? Specifinių sričių atstovams? Prisipažinsiu, man taip pat daugybė dalykų nepatinka POSIX OS'uose. Nepatinka Javoje, nors man ji #1 kalba. Norėčiau kai kurių Win fyčerių Nautiluse, norėčiau kažko C#-piško Javoj. Ne tame esmė, kad 50% windowsų išmeti. Lygiai taip pat išmeti 50% Ubuntu, Fedoros, Solario - bile ko. Nepažįstu žmogaus, kasdien naudojančio 50% paketo - tebūnie tai GIMP, ACAD, Word, OOo ar Eclipse. Mano reikalavimas: noriu fyčerio po ranka, kai man jo reikia. To kol kas neužtikrina jokia plačiai paplitusi sistema. Iš čia ir mano simpatijos XP: turi tai, ką turi. Tiek Gnomai, tiek Aero nuo tik tolsta.
rwc 2010-12-13 02:52
KMD: pražiopsojai esminį teiginį. . Tegul tokias naudoja XBox-uose, o MS vis dėl to orientuojasi į norinčius nuveikti kažką prasmingo.