IBM Japonijoje pristatė nanofotoninių mikroschemų technologiją  (24)

IBM Japonijos mieste Čiboje vykusioje konferencijoje pristatė savo sukurtą nanofotoninių mikroschemų technologiją CISN. Gamintojas taip pat užsiminė, jog pirmieji lustai, komunikuojantys ne elektriniais, o šviesos signalais, komercinėje rinkoje pasirodys jau kitais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Integruotos silicio nanofotonikos CMOS technologija CISN (CMOS Integrated Silicon Nanophotonics) buvo pristatyta konferencijoje "Semicon". Manoma, jog elektroninių lustų gamybos sektoriuje nanofotonika taps "neišvengiama ateitimi", tad beveik kiekvienas stambus rinkos dalyvis - įskaitant "Intel", "Hewlett-Packard", "Samsung", "Freescale" ir t.t. – mėgina technologiją įgyvendinti praktiškai pritaikomose srityse. Žadama, jog CISN leis kompiuteriuose pasiekti eksaflopų (milijonų teraflopų) skaičiuojamąją galią. Tai reiškia, jog netolimoje ateityje kompiuterių sparta turėtų padidėti apytiksliai 1000 kartų.

Kaip sukurti tokį lustą, kuris gebėtų atlikti milijoną trilijonų operacijų per sekundę? Atsakymas - pereiti nuo vario prie šviesos. Mikroschemos, signalams perduoti naudojančios optines sąsajas, o ne elektronų srautus, gali veikti daug sparčiau. Be to, kuo didesnis naudojamų optinių jungčių skaičius, tuo teoriškai didesnę spartą galima pasiekti. Kaip tik todėl IBM šiuo metu plečia savo gamybinius pajėgumus (kurių dalis yra licenzijuojama kitoms kompanijoms) ir ketina pradėti didelio masto nanofotoninių lustų gamybą. Kompanijos atstovai prognozuoja, jog CISN technologija komercinėje rinkoje pasirodys jau kitais metais, ir jog esminė šių gaminių evoliucija vyks per ateinančius penkerius metus. Inžinierių tikslas - optinėmis jungtimis tarpusavyje sujungti ne tik vienos mikroschemos vidines dalis, bet ir atskiras plokštes ir to paties mikroprocesoriaus branduolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)