Lietuvoje pakeistos nuobaudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-12-14 21:25
Na visi cia kurie rekia, kad gerai padare, kad padidino baudas, tai zinokit kad kaikuriuose musulmoniskose salyse galvas kapoja, aba karia uz greicio virsijima, ar noretumet sitaip? Ir kasnors man issifruokit ka tai reiskia "vairuotojų reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti" jei stovi salikelej tai neturi jokiu teisiu pradeti vaziuoti, nes stovi nepagrindiniame kelyje, nebent niekam netrukdydsi. Tai ka as parodau posuki ir filmuoju kas manes nepraledo/neileido, nors ir nepriklauso ir paskui santazuoju?
immortallt 2010-12-14 21:27
Pirma, is kiemu istempti reikia visus grabus kurie stovi ten nejudinami metu metais. Kitas dalykas, tikrai reikia ivesti metini automobilio mokesti - koki 100LT, kad lauzais atsikratytu ir masinas parduodant normaliai perregistruotu... O jei gauni baudas - vadinas kazka negerai darai. Jei nepatinka kad nera kur parkuotis - naudokis viesuoju transportu. Nei rupintis kad kas apvogs, nei kad apibraizys ar degalus nusiurbs. Nei moket uz parkinga centre ir dar sutaupai kruvas pinigu. Jei reikia masinos - nesiskusk kad vietu nera kur parkuotis. Skuskis per geru gyvenimu Lietuvoje, kad chebra ant 2 asmenu seimos (vairuojanciu) turi po 3 masinas.
Pumper 2010-12-14 21:33
andriuli, baik čia žliumbti su savo tom aikštelėm. Jokia savivaldybė niekad ir nepridarys tų aikštelių tiek, kad kiekviena dviejų asmenų šeima savo tris geldas galėtų laikyti kieme. Dėl vietų trūkumo kaltink kaimynus, kurie perka daugiau nei vieną mašiną garažo neturėdami ar nesugebėdami mokamoj aikštelėj pasistatyti. Kodėl už tokius liaušius turi visi mokesčių mokėtojai (tame tarpe ir bobutės gyvenime mašinos neturėję) sumokėti?
Tarawa 2010-12-14 21:43
as tai manau kad turetu atsizvelgti i tai kiek zmogus uzdirba..nes pvz jis uzdirba 700..ir jam bauda 300lt,o jei jis dar turi mazu vaiku?..nu kazkokia pieva...o ten kitas uzdirba 5000,tai jam tie 300lt bus kaip du pirstus apdergti.
Tarawa 2010-12-14 21:45
aciu dievui isvaziuoju is sios kvailos salies...anglijoj bent jei zmogus darbo neturi tai valstybe islaiko,o cia tai su darbo dirzos 350lt atlyginimu nei 3sav neisgyveni.
andriulis 2010-12-14 21:48
immortalit is tavo pasakymo supratau tai - jei neturi pinigu maistui, tai nevalgyk? beje musu atveju, nevaziuojanciu masinu nera. Del auto kiekio kieme 8laiptines po 20butu, kieme aikstele ant 70masinu. Tai jei ir po viena masina turetu, tai kas butu?
andriulis 2010-12-14 21:57
Pumper - savivaldybes ruosia projektus ES paramai gauti mikrorajonu modernizavimui. Alytuje toks projektas bus pradetas pavasari, dainavos mikrorajonui. Bus pleciamos aiksteles, atnaujinami vaiku zaidimo aiksteles, apsvietimas, pereju apsvietimas ir t.t. Cia tik reikia iniciatyvios savivaldybes. Vairuotojai moka akciza uz kura, taip kad kuo daugiau auto turi, tuo daugiau akcizo moki, o akcizo pajamos tikrai ne sodrai skirtos.
zahiraz 2010-12-14 21:59
Juokingi esat žmonės manot padidino baudas ir kažkas pasikeis? NĖVELNIO! Puse žmonių kelyje kalba telefonu, nes to reikalauja darbas. Tai ką jam daryti? Išeiti iš darbo? Kai gyveni nuo algos iki algos, pilietis nebūna pajėgus įsimontuoti laisvų ranku įranga! Nors palaukit, girdėjau kad ir tai žada uždrausti, ar jau uždraudė? Tai kaip suktis? Gerai kad policininkai dar yra supratingi, kai mato kad nėra vietų pastatyti automobiliui, nebaudžia tų ,kurie tvarkingai pastato ant žolynėlio, o atsiradus galimybei iškart patraukia. O tas baudų padidinimas ,tik padidins kyšių sumas policininkams ir viskas. Kai bauda siekdavo 50lt, dažnai įspėdavo ir paleisdavo, o dabar to nebebus, bus tik "tepk". O kas čia sako, nerandat vietos pastatyti automobiliui ,parduokit ir važinėkites viešuoju transportu tai tegul eina >>. Gal būt pats nori su žmona,3vaikais pakeliauti ,pasiilsėti važinėjantis VIEŠUOJU TRANSPORTU? Pabandykit! Ereliai atsirado...
mnv 2010-12-14 22:04
Nuo kada laisvu ranku iranga yra neiperkama? Ka tau prie telefono bluetooth jungiama ausine sunku nusipirkt? Tikrai neiperkamas daigtas.
immortallt 2010-12-14 22:07
Isimontuoti laisvu ranku iranga kainuoja kalnus pinigu Paprasciausios ausines su mikrafonu kurios daznai pridedamos kartu prie telefono. Del parkavimo ir kysininkavimo. Kaip tu paimsi kysi, jeigu nufotkini masina ir ikeli i sistema. Veliau gauni laiska su israsyta bauda. Kaip man ikyrejo zmones kurie viskuo skundzias bet nieko del to nedaro... Jei negerai gyventi kur esi dabar - kelkis gyventi kitur, kur yra vietos parkavimui. Nesitikek kad kalnas ateis pas Mahomeda nieko nedarant. (arba pats pas ji eik, arba daryk, kad jis ateitu pas tave). Problemos su parkingu pats neturiu ir gyvenu bute.
andriulis 2010-12-14 22:22
immortallt - skaityti moki? Manau auksciau pamineta, jog yra iniciatyva gyventoju, bet savivaldos NE. Del tokiu pilieciu kaip tu, Lietuvos pilieciai nera vieningi, nes yra toks bruozas kaip "manes neliecia ir man ..."
Atlast 2010-12-14 22:25
"Tai - vairuotojų reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymas(...)" Tai reiskia, kad kai pradedi vaziuoti turi duoti kelia jau vaziuojancioms masinoms, taip pat jeigu nori ivaziuoti i kelia pvz. nuo zalios vejos. Persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį turi palaukti kol pravaziuos kitos masinos ir nesokti i kita juosta, kol ji nera laisva. Pagal prasme taip turetu buti, bet kai parase "vairuotojų reikalavimo" galima suprasti klaidingai. Ir isvis sakinys kazkoks nevykes... P.S. Reikia leisti isvaziuoti is stoteles autobusui, kai rodo posuki. Daugiau jei nenori neisleidi, kai pats vaziuoji pagrindiniu. Gal dar kai keicia juostas geriau leisti, kad nebutu avariniu situaciju.
kionig 2010-12-14 23:08
Ir vaziuok, ko cia dar verki, niekam tu cia nereikalingas, kiti net apsidziaugs, kad kas gaves tau skirta ismoka, gaus kitas. Pirmyn. O siaip, sprendimas geras. Cia reiktu suprasti jei nenorit graziuoju, tai eisime bloguoju. Aisku apie korupcinguma nekalbu. Bet jei tvarkingai vaziuoji, tai kodel pareigunai turetu prie taves kibti ? Ir cia tie, kurie reiskiasi daugiausiai, tai visada lengva cia komentaruose demonstruoti, kad viska moki, bet vienas zingsnis iki nelaimes. Reikia galvoti ne tik apie save, bet ir apie kitus.
AirDog 2010-12-15 02:03
Gerbkite policininkus ir jie nebus kyšininkai, pinigautojai, lupikai ar dar kokie nors bloguoju minimi.
kestutisz 2010-12-15 07:56
Butas nuosavas ar nuomojamas?
Sa 2010-12-15 08:07
Nenori gauti baudos - nepažeidinėk taisyklių. Bet kažkam tai yra sunkiai suvokiama.
kestutisz 2010-12-15 08:07
Butent, ir jeigu ne tiesiogiai per baudas tai priverčiant naudotis mokamomis aikštelėmis - turi gi Vln užpirkti parkomatai ir privačių parkingų "investicijos" kažkaip "atsipirkti", tai ir stengiasi - vienas buvusias nemokams aikšteles ap*ika parkomatais, kitas išnaikina (sporto rūmų), dabar laikas priversti likusiuose plotuose taupiai nestatyt po kelias mašinas į vieną vietą. O ir šiaip, vykdant baudų surinkimo planus, bus galima prasisukti su fotoaparatu per gyvenamuosius rajonus (gi blokavima pasidarys nebebūtinas).
Pumper 2010-12-15 08:30
Galiu garantuoti, kad tų naujų aikštelių vis tiek visom geldom sustatyti neužteks. O kad akcizas ne sodrai skirtas tai klysti. Gi dar visai neseniai Kubilius sakė, kad sumažinus akcizą reikėtų ir pensijas mažinti. + kuro akcizas keliam prižiūrėti skirtas, o ne aikštelės įrenginėti.
zfroidas 2010-12-15 09:13
Jo butai auksiniai kainuoja po 150 000 lt wln, o kai reik gyvent: masinos ner kur statyt... kaimynai uz sienos miegot neduoda.. salta radiatoriai silpnai syldo... brangu uz viska moket, visa alga iseina... mazas plotas vidutiniskai 38kv. m. deze ir tiek... Kai nuosava nama 200 kv. m. su garazu 3 masinom uz 70 000 galima pasistatyt, nu dar 40 000 uz sklypa... gausis 30-40km nuo wln 30 min vaziuot Proto ubagai o ne pinigines dauguma.
Pumper 2010-12-15 09:31
Čia koks namas? Šiaudinis be vandentiekio, kanalizacijos, dujų, elektros, vieno aukšto? Ir dar skypas kaime 40-50km už to paties Vilniaus?