Ekologai sukūrė naują dokumentų saugojimo formatą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytax 2010-12-17 17:34
Norint sumažinti popieriaus suvartojimą pirmiausia reikėtų pradėti nuo visokių reklaminių bukletų. O tai juos grūdžia visi, visur ir kas tik netingi.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-17 20:54
Na, neperskaitęs ką tas WWF reiškia, turėjau dvi mintis: 1. World War Free 2. Worst World F... Bet, taip, iniciatyva tai gera, gal...
immortallt 2010-12-18 02:07
Diskusija del spausdinimo vis tiek kilo, nes: jei zmogus nores atsispausdinti - jis tai padarys. O papildomas darbas tik uzknis ir prades nekest del tokios nesamones. Jei nori paskatinti taupyti popieriu, tai ne drausk, o sviesk. Padaro tegul vaizdingu paskaiciavimu su palyginimais, kurie atskleistu galimybes sutaupyti imones/privacias lesas. Nes kaip ir sake pries tai, tegul masinas daro be dureliu ir langu - tada negalesim ir vazinetis. Arba i benza tegul primaiso kokiu elementu, kurios varikli suestu ir irgi nebereiks vazinetis bei gales paskelbti kad sukure zalia kura...
kionig 2010-12-18 02:19
As nesuprantu kokie kvailiai sedi ten tose organizacijose. Nieko nepagalvojo, kad popierius yra perdirbamas. Skamba lyg nusidazyk zaliai p....a ir tu jau saugosi gamta nuo zmoniu parazitinio prieaugio..
Shinigami 2010-12-18 10:38
Įdomu ar ši formatą atidarinės Adobe ar ne? Nes didžioji dauguma žmonių gavę tokį dokumentą nesugebės jo atidaryti. Nes dauguma visiškai žali ir nežino kaip susirasti programą kuri atidarinėtu tokius failus. Šiaip daugiau naudos butu jei jie sugalvotu kaip sukurti tokį formatą kuri butu galima oficialiai naudoti kaip oficialų dokumentą (su elektroniniais parašais ir antspaudais) ir priverstu valstybę atsisakyti popierinių dokumentų. Kitaip tokios akcijos visiškai nepadės. Nes spausdinama ne tik dėl to kad tingima skaityti iš pc, o todėl kad kitaip neišeina. Firma tikrai nenori veltui švaistyti pinigų popieriui ir dažams. Dar jie galėtu atpiginti e-skaitytuvų kainas. Popierius ne visada yra perdirbamas. Nes pav. Balsiuose (Vilius) nėra perdirbimo konteinerių ir niekas nieko nerūšiuoja.
mobilunkas 2010-12-18 14:28
dar galetu printeriai test page nespausdint defaultu. nes kiti leidzia tik per tinkla ji atjungt, vienam conica minolta printeriui atjungiau kitam bloga ip ivedziau ir nebeprisijungiu per tinkla prie printerio kad atjungt test page, ir ip nebemoku pakeist , tai kiek beijungsi printeri tiek spausdina slamsta. gal kas zino kaip nuresetint paciam printerio ip, kai pagal irasyta ip neimanoma prisijungt
i74s 2010-12-18 18:13
skesta tarkim laivas, nes korpuse skyle. tai uzuot uzkimsinetu skyle, dalina cebatus, ir galu gale vistiek laivas paskesta. esme kad kirto kerta ir kirs tuos medzius ir niekam nerupi kiek to popieriaus jus sunaudojat, galu gale bus kritine padetis nes cebatai, siuo atveju nauji "formatai" nepades.
kionig 2010-12-18 19:09
Visada. Kitos salys ten turi nerealias gamyklas. Vistiek reikia papildomai isrusiuoti, kur pvz popierius su rasalu ar kitaip. Kartonas velgi atskirai ieina.
Karvė 2010-12-18 19:13
Reikėtų sukurti formatą, kuris kiekvieną kartą atidarius viduje esantį PDF dokumentą, nusiųstų Internetu signalą sistemai, kuri nupjautų medį ir jį sudegintų. Bent jau pramoga būtų...
immortallt 2010-12-18 22:38
Automatiskai man ne vienas is 5-6 printeriu test page nespausdino... Paklausia visad ar nori. Tai gal printerio nustatymuose uzdejai always print test page ?
mobilunkas 2010-12-19 08:18
deja konica minolta turi tokiu printeriu kur automatiskai spausdina test page, ir dar taip riebiai juodai, turbut nemaziau 20 proc puslapio padengia milteliais. . o lailyt pastoviai printeri ijungta nesinori- uzia tas velnias
kionig 2010-12-19 09:57
Nesamone, turi tik pirma karta atspausdinti. Skaityk manuale kaip ten kas susije. Is tikruju ten test page, o ne koks kalibracinis kokiam skeneriui ?
mobilunkas 2010-12-19 21:41
biski sumaisiau, ten raso configuration page, ir ji nuimt tegalima prisijungus per ip i printeri, o as kai uzrasiau printeriui ip 193.219.162.255, tai dabar nei prisijungt negaliu per ip, nei ip pakeist nebeiseina. konica minolta pagePro 1350 en. ir dar pradejo popieriu nevisad paimt, tai nepaima popieriaus, uzstringa, isjungi, ijungi, conf page, poto koki lapa atspausdina, vel popieriaus nepaima perjungi vel conf. page ir t.t. turbut taip ir kankinsiuos kol visai popieriuas nebepaims
kionig 2010-12-20 00:24
Kiekvieno gamintojo produktai vis su kitokiais ciudais http://www.konicaminolta.eu/fileadmin/C ... 50E_EN.pdf 41 psl. Nuresetini printeri i gamyklinius parametrus ir po to susikonfiguruoji is naujo kaip patinka. Del kiekvieno sykio atspausdinimo to test(configuration tas pats) tai prisijunksi per networka ir panaikinsi sia opcija O del paemimo begooglindamas uzklidau ir uz panasios problemos, tai rase, kad su kokiu spiritu pavalyti guminius paemimo ratukus. Gal padetu, bet sunku nupasakoti zodziais kaip iki to prieiti.
Mopsiasnukis 2010-12-20 14:26
Nelabai supratau prasmes sito formato. Juk popieriaus sunaudojimas itariu mazeja ir mazes del naturaliu priezasciu, nes kuo toliau tuo labiau zmonija renkasi skaitmenines dokumentu atvaizdavimo formas nuo kompiuteriu ekranu iki smartfonu, skaitykliu, gaypadu ir t.t. Tam tikrai nereikia priminimo ar raginimo.
Anonymous 2010-12-20 19:01
medziu kirtimus gali sustabdyti tik nauji pakaitalai, zmoniu poreikiu sumazejimas arba tiesiogine to zodzio prasme dusulys.. na ir zinoma medienos kylanti kaina.. o tas zaliuku formatas nei silta nei salta.. nes kas nores spausdinti, tai ir spausdins toliau..