Oficialiai „Times“ Metų žmogumi paskelbtas „Facebook“ įkūrėjas  (12)

JAV žurnalas „Time“ Metų žmogumi trečiadienį paskelbė socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą.Už M. Zuckerbergą balsavo dauguma leidinio ekspertų, manančių, kad būtent jis šiais metais padarė didžiausią poveikį pasaulio įvykiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis rinkimuose įveikė „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange'ą.

26 metų M. Zuckerbergas tapo antru jauniausiu žmogumi, pelniusį šį titulą.

Žurnalo vyriausiojo redaktoriaus Richardo Stengelio teigimu, M. Zuckerbergo socialinio tinklo paslaugos „pakeitė būdą, kaip mes gyvename savo kasdieninį gyvenimą“.

Duodamas interviu „The Wall Street Journal“ M. Zuckerbergas teigė, kad kurdamas „Facebook“ negalvojo apie tai kaip apie verslą ir koks didelis bei vertingas ateityje jis gali tapti, bet tiesiog kasdien stengėsi sukurti geriausią, ką galėjo.

Paklaustas, ką mano apie artimiausią konkurentą dėl Metų žmogaus titulo J. Assange'ą, M. Zuckerbergas pabrėžė, kad nors jiems abiems šlovę atnešė kompiuterinė veikla, tačiau ji yra skirtinga: „Facebook“ padeda žmonėms tiesiog bendrauti su aplinkiniais, o „WikiLeaks“ tikslai visai kitokie. M. Zuckerbergas išreiškė susižavėjimą J. Assange'u, o jo veiklą ir jos sukeltą pasaulinį ažiotažą pavadino stulbinančiais.

„Time“ Metų žmogaus rinkimus rengia jau daugiau kaip 80 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)