Pasaulinėje mobiliųjų kompiuterių rinkoje karaliauja „HP“, „Acer“ ir „Apple“ produkcija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2010-12-19 12:01
Nepirkciau nei apple, nei acer nei lenovo. Ir is vis, apple buvo isskirtinis brand'as, o dbr tapo eilinis... O trukumas prekiu, kai tik isleidziama sukuriama dirbtinai... Sandeli guli bet neleidzia isvezti i parduotuves...
Kieshux 2010-12-19 12:18
Immortal apple ir dabar dar vis isskirtinis jei ka
Pumper 2010-12-19 12:31
Išskirtinis, kaip tiuninguotas Golfas Šiauliuose? Ar išskirtinis tuom, kad už tą patį kaip pas kitus 2x brangiau?
immortallt 2010-12-19 13:44
Isskirtinis brand'as - kad mazai kas gali gauti/ipirkti. Keshux, jie lygiai tokie pat isskirtiniai kaip DELL, ASUS ir kiti panasus brand'ai. Tik vis dar lupa didesne kaina.
zahiraz 2010-12-19 15:25
O aš matau ir kitų isskirtinimu. Apple macbook turi du didžiausius pliusus, laiko 8valandas naudojimo (baterija) , ir nuostabus valdymas su multi touch , labai patogus tinklapiu peržiūrinėjimas su juo ir tt. O dar neskaitant toliu dalyku kaip lengvas svoris ,jų naudojama operacinė sistema neturi virusų.. Aš už macbook.
Anonymous 2010-12-19 15:38
Apple negincijamai yra isskirtinis savo kaina.. Sumoki dvigubai daugiau, o gauni dvigubai maziau.. Ir dulk**a visus per s***a.. Zinoma, jie naudoja savo OS.. kuria isvede is *BSD seimos.. Stai todel ir kompiuteriai maziau rija resursu payginus su windowsais.. Linuxas irgi daug greitesnis uz windowsus.. Appla uzskaitau, kai naudoja zmogus susijes su multimedia pasauliu ir is to gamina pinigus, visi kiti reklamos aukos.. arba vaikai is saves statantys kazka, kuo niekada nebuvo ir nebus.. aisq, yra ir labai turtingu zmoniu, kuriems keli tukstanciai nieko nereiskia vardan svieciancio obuoliuko ir klaviaturos.. bet jie reciausiai ir perka tokias nesamones, kuriu kainas sukelia dirbtinai..
Iko 2010-12-19 16:00
Amerikieciams kurie nesidomi kompiuteriais jis yra pats geriausais variantas. Kaip ir daugumai musu perkant koki valikli nezino kuo vienas nuo kito skiriasi ir kuris geresnis, tai perkam ta kuris labiau zinomas ar pazystami perka, taip ir amerikieciai perka tai kas zinoma ir girdeta. Ir jie nevrkia kaip jus cia, kad meto pinigus 'debilai' , 'jie idiotai'. Ten jie pigesni ir 1500$ jiem sumoket uz pc tas pats kas mums 1500lt. Svarbu, kad zmones nusiperka rinkoj KOKYBISKIAUSIA ir lengviausiai suprantama ir valdoma kompiuteri. Nematau cia nieko bloggo tad neverkit del kitu pinigu, ka nori zmones daro ne taip kaip cia dauguma, perka kompa kurio DUOMENYS butu kuo geresni ir paskui sedi ir mirksta internete.
immortallt 2010-12-19 17:34
Iko, tu daugiausia cia ir verki Niekas nesako kad jie totalus shudas, bet tikrai nera tokie, kaip jie reklamuojas. O ju OS pranasumas tame, kad jiems sukurti OS reikia kokioms 5-10 komplektaciju, kai MS OS kuria ant milijonu paciu ivairiausiu kompeltaciju. Tai ka as sakiau iki siol, tai panasiai kaip ir masinose: yra ferrari, daug kas varvina seiles i jas, bet realybe tokia, kad dauguma modeliu netinkami vazinejimui kasdien. Bet jie bent jau islaiko savo brand'o verte ir kainos realiatyviai su kitais zemesnes klases konkurentais nemazeja. Del virusu, jei nemoki naudotis, tai gal ir baisu tie virusai. O jei turi kokiu duomenu, i kuriuos kas nors gali kesintis, tai MAC'ai nulauziami daug kartu lengviau ir greiciau.
Anonymous 2010-12-19 19:41
Del saugumo.. visur viskas turi spragu.. o ypac saugumas tiesiogiai priklauso nuo os populiarumo, bet siai dienai applas tikrai daug saugesnis uz windowsus, visgi is bsd seimos kiles.. tai yra vienos is stabiliausiu ir saugiausiu OS.. be to unix seima ppasizymi mazesniais resursu vartojimais.. tai yra pliusas, ms irgi bando dabar kazka pan padaryt.. kazkiek pasistumejo.. ypac del stabilumo.. nes dabar jau windowsai nenuluzta is lempos ir daznai.. beliko su resursais susitvarkyti.. beja, laikas bega.. ir dar oj kiek viskas keisis.. nes publika prasiplete nuo jaunimo iki pencininku..
Iko 2010-12-19 22:28
As nesakau, kad daugumos tu amerikieciu pasirinkimo priezastis yra kokybe. As tik sakau, kad leisdami tokius pinigus jie bent jau gauna gera kokybe. As zinau ka sneku, man tik keista, kad tu gali taip drasiai teigti be jokiu argumentu, kad as nezinau. As ir galiu pasakyt, kad tu nieko nezinai. Bet tiesa yra ta, kad man teko naudotis keliais apple gaminiais ir galiu pasakyti, kad kokybiskesniu ir ilgiau atlaikiusiu neturejau, kad ir iphone kuris dirbo ilgai ir kokybiskai be jokiu sutrikimu virs metu ir dar vis sekmingai ditba. taip , kad drasiai galiu pasakyti jog jie gamina kokybiska technika, nes turejas ne viena apple gamini, taip pat susidariau nuomone is kolegu ir draugu. Antra, tu dabar pats nezinai ka kalbi ir man dar dristi tai sakyt. Apple leido nulauzima tavo ziniai. Aisku kai nesidomi tai sunku zinoti. Gali siust updatus kaip nori ir kada nori su nulauztu telefonu. Darydamas tai prarandi garantija. Taip, kad siulau kita kart nepult zmoniu su tokiais kvailais teginiais jei pats neesi tinkamai informuotas. Siulau pasidometi daugiau pries rasant nesamones ir ismokt argumentuot savo nuomone.
Blitzkrieg 2010-12-19 23:23
O mane tai net juokina tokiu zinovu snekos. As esu garantuotas ,kad kokie 80% visu rasanciu nera net bande apple kompo. O juk kai pats neigali isigyt ar bent isbandyt tai geriausiai purva skleist. As pats ilga laika win OS naudojau ir siais metais JAV nusipirkau Macbook pro. Buvau iki tol kiek skeptiskas apple kompu atzvilgiu, nes neteko rimtai susidurt, bet niekad purvo neskleidziau. Dabar galiu pasakyt, kad ko gero niekada nepirksiu windowsinio kompo, nes man macbook tiesiog tobulas laptopas. Puikus viduriai, labai greitai veikia, baterija kuri protingai naudojant laiko ~7h,tvirtas aliuminis unibody corpusas, kiekviena detale padaryta taip tobulai, kad neturiu jokiu priekaistu, man net atrodo, kad 1100$ (gavau dar ipod touch nemokamai) uz toki kompa yra mazai. mac os jokiu priekaistu neturiu, veikia labai stabiliai ir aisku vienas geriausiu dalyku tai yra nuostabus trackpadas kuris atpazista 4 pirstu kombinacijas, niekada nejungiau prie jo peles, is esmes daugumos laptopu silpna vieta yra touchpadai. Kalbant apie kaina, tai ju kaina yra normali, pas mus is esmes daug kainuoja, nes turim dideli PVM. Galu gale nereik lygint apple laptopu su visokiais aceriais, dellais ar asusais kurie pagaminti is pigios blizgancios plastmases, baterija laiko 2h ir is esmes guli zemiausioj kainu lentynoj. Norint nusipirkt gera windowsini laptopa reikes paploti irgi nemaza sumele. O tie pezalai apie isdurinejimus, tai wtf? Ar jus durni ar siaip skiedziat tokias nesamones? Jei as turiu produkta kuriuo dziaugiuos, jis atitiko mano lukescius, tai kokie cia isdurinejimai? Jus gi valdzia kiekviena diena isdurineja so what?
vyvea 2010-12-20 01:20
/me susidare nuomone kad Lietuviskuose puslapiuose negalima laikyti naujienu "komentavimo" ar forumu, o vien uzdejus i Google.lt(< .lt) ir paieskojus naujienu/straipsniu apie Apple tai tik juoka kelia, bet daugiausiai juoka kelia komentarai. , o mano nuomone kad kazka "peiktum" ar "girtum" reikia isbandyti ta produkta.
kionig 2010-12-20 01:47
Oj tik nereikia cia lia lia. Tavo tas pragrauztas obuolys niekuom nestebina kaip tik marketingu fanbojams ir 1000% antkainiu. Apie "windausinius" kompus snekedamas isvis esi user=looser, tai pats pezi nezinia ka. Del touchpado, velgi nereikia cia sekti pasaku maziems vaikuciams, uztenka parasyti antitinkama softa ir turesi ta pati. Ir nereikia cia sekti, kad jau apple stebuklu stebuklas, sek tas pasakas savo userio lygio draugams, kurie daugiau nieko nenusimano apie kompus..
kionig 2010-12-20 01:53
Graudus tie fanbojai yra ir jie nieko nesupranta, tik liaupsina ir liaupsina, paziurek koks as kietas, nes turiu mac'a, o tu jo nesugebi ipirkti ir t.t. Ir nematau prasmes uz ka ten permoketi. Pilnai tenkina windoze tuo paciu nemokami linuxai. O tu buk durnium, jei neturi pinigu kur deti.
Blitzkrieg 2010-12-20 02:50
Nu grynas idiotas. Prie ko cia tie fanbojai? Nei as garbinu apple nei ka, iki siol absoliuciai neturejau nei vieno apple produkto, siuo metu turiu tik kompa. Tuo labiau manes neliecia tas marketingas. Lietuvoje gyvendamas, as tikrai nemokeciau 4k uz laptopa, nes man tai per brangu butu. Taciau buvo galimybe nusipirkt daikta pigiau, tai ir isbandziau. Tuo labiau, kad kaina kuri yra Amerikoj yra protinga kaina uz tokia gamini. Ar tu isvis mastai ka tu sneki? koks dar softas ir touchpadas? Ar tu bent matei kaip jis atrodo ir kokio jis dydzio? Man isvis protu nesuvokiama, kaip tu gali triest tokias nesamones, net nemates jo. Vat tokiu idiotu argumentai tuo ir pasibaigia, tad nedemonstruok cia savo "ziniu" Kiekvienas turi laisve pasirinkti ka pirkti. As neginu nei apple produktu, nei ju pozicijos, marketingo bajeriu ir panasiai. Man asmeniskai tai net nerupi, nes as turiu produkta ir tas produktas atitiko mano lukescius. JIs man puikiai tarnauja kaip nesiojamas kompas, yra galybe geru programu su kuriomis dirbu ir kuriu microsoftas man nesiulo. Galima visada priimti argumentuota nuomone, bet kai prasideda tokie sudo malimai, kai net realiai zmogus nebandes to daikto, tai nors nusisauk. Garantuoju, kad ir ta pati win OS piratini turi. Nors tokiems idiotams sakyk nesakes, bet vistiek sulauksi vieno atsakymo. Kompetencijos trukumas ir tiek. As pats tikrai nesakau nieko blogo apie windows, nes 7 ir man patiko. Taciau as jo nenaudoju, nes man uztenka mac os, kitam kompe turiu linux, todel nera reikalo tiek moket uz win7. Bet juk tokiems pienburniams, kuriu kompuose visas softas piratinis, nieko neisaiskinsi
immortallt 2010-12-20 04:00
Kai sakiau del saugumo, turejau omeny kur vyksta kompo nulauzimo turnyrai. Net be prieigos tiesiogines prie kompo luzta pirmas jau ilgi metai Apple, buna per kelias sekundes turima visa kontrole. Su MS windows, dazniausiai be priejimo prie kompo nepavyksta nulauzti arba tai pavyksta po keliu valandu. Del virusu prisigaudymo, tai taip, nes kuriama tai operacinei sistemai, kuri labiausiai naudojama, bet tai nera apple nuopelnas. Tiesiog naudojasi padetimi ir tiek... Iki kol sukurs apple virusiuka ir ibruks i itunes kad nepastebetu niekas kuri laika...
kionig 2010-12-20 04:10
Tau jau smegenis pragrauze irgi ane ? Paskaityk savo post'a idemiai dar karta, ka pats skiedi apie "windausinius" kompus. "As ju nepirksiu, nes jie sudas ir bla bla bla". Is kur istraukei, jog negalima lyginti su ASUS, DELL ar kitais brend'ais, tai kur tavo argumentacija, kodel negalima lyginti ? Is kur cia tokias nesamones trauki ? Tai jau pirmas fanbojaus pozymis, kad va apple tai jau kazkas tokio iskirtinio... Tie patys skiedalai per visus fanbojus. Del piratavimo, deja as kaip tik nenaudoju W7, turiu legalia vista ir man pilnai to pakanka, greitai zadu linuxus ivaldyti ir man pilnai uzteks darbui zaidimams ir t.t. OS funkcionalumas jau kitas reikalas. Koks dar ten touchpadas ? Nu ir kas, kad jis didelis, visi gamintojai gali ta pati padaryti ir papildoma softa parasyti. Normaliam darbui nera nieko geriau kaip pele. Nu ir turek tu savo obuoli, kam tai idomu ? Mano lukescius pilnai pateisina kainos/kokybes santykis Asus notebookas ir ka tu man, gudruoli ?
Blitzkrieg 2010-12-20 04:36
As tau siulau dar karta perskaityt paciam mano posta, nes ziuriu, kad nesiorientuoji visiskai, arba rasai girtas. Rasiau, kad nepirkciau "wndowsinio" kompo, nes man mac os tiesiog patogesne ir labiau atitinka mano darbo su kompiuteriu pobudi. Dirbau daug metu su win, dabar perejau prie mac ir linuxu. Tai manau, kad galiu lygint ir nusprest kas man geriau. Minedamas apie asus, dell ir kitus brandus, aiskiai parasiau, kad turiu omeny modelius is pigiausiu lentynu. Pvz inspiron su kuriuo teko susidurt. Norint nusipirkt kazka is aukstesnes lentynos, jau tenka paklot zymiai didesne suma pinigu. Toks produktas gali laisvai konkuruot pvz su mbp, ir as nesakau, kad jis blogesnis. Bet koki dell inspiron ar paprasta acer aspire negalima lygint su mbp ir sakyt, kad va jie apdeda mbp. Pats turiu acer aspire su linuxais, kompas gerai veikia jau pora metu, taciau pagaminimo atzvilgiu ,tai tera pigus, plastmastes gabalas, kuris neabejoju, kad nukrites subyretu i dalis. Suprantu kai zmones lygina kokius dell vostro su mb, bet sakyt, kad pigios plastmases gabalas apdeda mbp yra absurdas. Tai kodel tie tavo gamintojai nepadaro tokio touchpado? Ir tas multitouch sutinkamas dabar jau kiekvienam kompe ne is tolo neprimena mbp multitouch. Normaliam darbui dazniausiai naudojamas asmeninis kompiuteris, laptopas yra nesiojamas kompiuteris,todel vienas svarbesniu kriteriju yra butent touchpadas, todel tas tavo argumentas apie pele yra visiskai niekinis. As daug keliauju ir tampaus kompa visur su savim, todel nelogiska man butu ta pele naudot tarkim bunant lektuve. Dar labiau man butu nelogiska naudot NESIOJAMA kompa kuris laiko 2h Nu ir turek tu ta savo asusa ir nebekrusk man ir kitiems proto apie tai ko nesupranti ir nesi lietes.
Anonymous 2010-12-20 04:47
nebesvaik jau.. pasakoji apie kazkokius mistinius muitus, kai visi praktiskai IT gaminiai pareina is kinijos, o applas neisimtis.. applo didziausias pliusas yra BSD OS.. be jos visi tie jusu applai eilinis kompas butu su sviecianciu obuoliuku.. o ir batarke laikytu dvigubai maziau.. apie iphonus geriau isvis nesnekek.. metus laiko be problemu.. cia beveik anekdotas.. ir geriau papasakok apie savo iphone baterija, kuri integruota viduje.. apie pakaitalus ar jie egzistuoja ir kiek kainuoja nauja baterija bei jos PAKEITIMAS pries kelis metus batarkes pakeitimas kainavo apie 100lt.. kai tuo tarpu daugeliui telefonu pati batarke originali kainavo apie 120LT.. nesakau, kad tie applai sudas visiskas.. esme yra kainoje ir kokybes santykyje, kai applo kaina ryskiai per didele palyginus su kitais gamintojais.. nueini i applo shopa ir palygini kompus.. applus tarp applu.. tie patys kompai.. tik charakteristikos skiriasi.. o primoki tai OHOHO.. ir man tie ju pro kompai tai juokingai silpni uz tokias milziniskas kainas.. as jau geriau pirksiu nauja kompa kiekvienais metais, nei nusipirksiu 1 appla 2metams uz ta pacia.. geriausias bajeris, kad daro didziulias babkes su sutartim, kad pardavinet gales tik tam tikri operatoriai.. bet del sito manau dar gaus baudele nemaza.. p.s. as suprantu is pradziu zmones nelabai susigaudde del ko visi perka applus.. tai tarsi mados banga buvo.. bet dabar juk jau daugelis zino, kad applas biski perzenges ribas su savo bajeriais del pinigu.. bet vistiek atsiranda kox applo fanatikas kuris isputes akis aiskina, kaip jam per reklama apsviete ne tik akis bet ir prota.. o per prisilietima prie jo pajuto kazoki keista jausma, kuris verte ji isleisti paskutinius centus tam, kad tureti kompiuteri su sviecianciom lemputem.. ir dar.. vienas menkas pastebejimas.. applus perka tie patys, kurie megsta prestiziniu firmu rubus, uzdirba nedaug.. paskolose praktiskai visada.. arba vaikai kuriu tevai negaili pinigu ju zaislams.. manau visi protingi supranta apie ka eina kalba.. dabar kaip ir madoje padet lietuvis lietuviui.. siulau nepeikti o girti appla uzsienieciams ir investuoti i akcijas porai metu.. tikrai dar nesustos kilimas.. tik apsvieskit lietuvius, kad neverta svaistyt babkiu amerikonams uz tai, kad jie ismano marketinga.. visi turit galimybe uzsidibrti pinigu is pasaulio "kompiuteristu" kol applas moka isgauti maximalia kaina..
Anonymous 2010-12-20 05:17
Blitzkrieg, mano nesiojamas kompas yra dellas, jo baterija nauja laike 5-7val su optimizuotu ubuntu.. zinoma dar viskas priklauso nuo to ka veiki.. na, nusipirkai appla, tai nusipirkai.. jei mokejai beveik tiek pat kiek uz pc, tai saunuolis.. nera tie applai kazkoks totalus sudas.. jei butu normalios kainos, tai niekas ir nestumtu taip ziauriai.. p.s. dziaukis, kad Android atsirado.. tai gal biski maziau apmokestins visus sudus ir maziau monopoli ivarines.. ir neblokuos visokiu opera ir pan softo.. ir siaip lol.. Angry Birds galit ir toliau pirkti.. kai androidistai ji gauna nemokamai.. smagu girdeti, kad googlas neskuba google sky map appso jums duoti.. as vietoj jo iphonistam dar pardavineciau visas googlo paslaugas.. vistiek nusipirks.. man patinka erzinti iphonistus.. o ka jau kalbeti apie iphono galimybes.. ziurit po tom ir varvinat seile kai sutinkat zmogu kuris zino kas yra kas.. ir parodo androido galimybes.. bei pasako kad uz visa tai nereikia nieko moketi.. anyway, be konkurencijos butu dar brangiau viskas.. ir ne tik applai.. bet kai jums prikolas butu, jei isleistu istatyma, jei perki serveri ir ant jo suksis linux arba bsd, tai turi susimoket didesnius mokesciu, nes jie ima maziau resursu ir uzteks silpnesnio serverio, bei maziau energijos isnaudosit..