Šiaurės Korėja grasina branduoliniu karu  (126)

Prancūzijos naujienų agentūra AFP (Agence France Presse) penktadienį (gruodžio 17 d.) išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika (KLDR, dar vadinama Šiaurės Korėja) įspėja apie tai, kad, kilus kariniam konfliktui su Pietų Korėja, imtųsi branduolinio ginklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiame valstybiniame komunistinės valstybės tinklalapyje „Uriminzokkiri“ gruodžio 17 d. (penktadienį) publikuotas pareiškimas, jog karas Korėjos pusiasalyje – tik laiko klausimas.

„Dėl P.Korėjos neatsakingumo karo politikoje, Korėjos pusiasalyje nebegali būti keliamas karo ar taikos klausimas – dabar tai jau tik laiko klausimas“ – cituoja informacijos šaltinį AFP.

„Jei kiltų karas, jis peraugtų į branduolinį susirėmimą ir neapsiribotų vien Korėjos pusiasaliu“ – grasinama diena anksčiau (gruodžio 16 d., ketvirtadienį) pasirodžiusiame pranešime.

Specialiame valdančiosios komunistų partijos dienraščio „Rodong Sinmun“ pareiškime penktadienį (gruodžio 17 d.) pabrėžiama, kad Korėjos pusiasalis šiuo metu – pavojingiausia vieta pasaulyje. Pareiškime pakartotinai raginama vardan taikos sėsti prie derybų stalo su JAV, taip pat iš Korėjos pusiasalio išvesti 28,5 tūkst. JAV karių.

„Korėjos pusiasalis išlieka regionu, kuriame egzistuoja aukščiausio lygio karinė grėsmė, - Š.Korėjos laikraštį „Rodong Sinmun“ cituoja ahentūra AFP.

Š.Korėja nuogastavimus dėl saugumo Korėjos pusiasalyje paskatino ir prieš mėnesį, kai buvo pranešta, jog šalyje pradeda veikti (kaip buvo skelbiama – taikiais tikslais) tūkstančiai urano sodrinimo centrifugų.

Į Pchenjaną slopinti įtampos jau išvyko įtakingas JAV politikas Bilas Ričardsonas (Bill Richardson).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (126)