Šiaurės Korėja grasina branduoliniu karu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-12-19 12:47
Jo, o JAV ir P.Korėjos pratybos prie pat ginčytinos jūrų sienos su Š.Korėja tėra draugiškas gestas? Pradėkit galvoti kitaip. Ir Š.Korėjos raginimas JAV dingt kuo toliau yra labai sveikintinas, nes JAV regione kaip destabilizatorius veikia. Atminkime kad ir Gruzijos bei jos periferijų konfliktą. Rusijos tiesioginė parama ir likusio pasaulio NEparama neleido išspręsti ilgai užsitęsusio konflikto prie derybų stalo, ir užteko kelių pasikarščiavusių galvų kad kiltu konfliktas. Neišsprendęs praktiškai nieko, bet pridirbęs visiem daug žalos. Nesinorėtu kad dar kartą kas tokią strategiją sužaistu, tik šį sykį jau su fanatiška branduoline valstybę. Taip kad reikia suprasti jog taika yra abipusis susitarimas, o ne vienos pusės nuolaidžiavimas kitai.
Talkless 2010-12-19 12:51
Koks skirtumas, kad A išbmobarduoja B, ar B išbombaruoja A? Bet kokiu atveju - katastfora. Čia man primena tipinį Holivudo "snukdaužį" - žudikas, nužudęs žudiką, yra didvyris ne-žudikas.
V.P. 2010-12-19 12:51
Gerai,kad seuraakiai isikapotu. Bet Siaures Koreja ima pokerio taktikos blefuoja nei jie turi atominiu bombu neijie ka.paprastai tie kurie turi atomines bombas jiems net nereikia grasinti irtaip aisku,kad gali paleisti. Beto Amerika negali bombarduoti atominem bombom Siaures Koreja.Jei tai padarys Amerika tada aisku,kad ir Rusai gali betkur paleisti atomines bombas. CIA JUMS NEAPSAUDIMAS YRA.
zahiraz 2010-12-19 12:55
Na ,mano nuomone ,jau dešimtmečius yra stengiamasi suvienyti pasaulį i įvairias sąjungas ir pan ,tam kad galėtų visa pasaulį valdyti keletas žmonių. Taigi ,manau Jav ,Nato turės pokalbius su Š.Korėja ,ir jei matys kad karas neišvengiamas be branduoliniu ginklu ,pirmi juos užpuls ,nes kam laukti kol Š.Korėja pradės savo atakas ,o vėliau vistiek tektų ant Š.Korėjas branduolines mėtyti ,tai tik dar daugiau aukų. O gal kas gali paaiškinti ,kokia viso to konflikto priežastis?
Mantioras 2010-12-19 12:57
Visiškas idiotas... Jei tokie kaip tu valdytų pasaulį, tai jau seniai žmonijos likučiai gyventų požeminiuose bunkeriuose...
Shioks 2010-12-19 12:59
Po mazdaug 30 dienu amerikieciai butu laimeja kara, butu mire daugiau amerikieciu, ir gal net maziau japonu. Tos atomines bombos dalinai padetu sunaikintint S.Korejos valstybe, zlugtu ekonomika, infrastruktura, valdzia sedetu bunkeri, bet nebeturetu kam vadovaut nes dauguma armijos butu sunaikinta taip pat ir civiliu. Kai karas prasides pralaimes silpnesne valstybe ty S.Koreja , maciau dokumentika apie atomines bombas ir ju turincias valstybes, S.Koreja neturi ilgojo, vidutinio nuotolio balistiniu raketu kurios sugebetu nesti atomini uztaisa, tiksliai nzn ar ir trumpojo nuotolio turi. Kinija manau tikrai nesikistu i kara kai jis prasidetu, nes labai puikiai integravosi i viso pasaulio ekonomika. Is wikileaks dokumentu patys kinai nepatenkinti S.Korejas issisokimais. Dabar galite kritikuoti mano komentara.
DBA 2010-12-19 12:59
O kaip pavyzdziui su kokiu elektromagnetiniu impulsu? saut i tos korejas bazes tokiais dalykais ir isjungtu visas sistemas, nebent aisku niekas tokio ginklo neturi, arba koki virusa ant kompu paleist jiem
zahiraz 2010-12-19 13:14
Pačiam pirmam sakinį pasakei puikų dalyką ,dar net 30 dienų būtų vykęs karas! Būtų žuvę dar daugiau amerikiečių. O japonų nebūtų žuvę mažiau ,nes jie buvo išmokyti ,eiti kariauti iki galo ,kad ir su lazdom.
omg 2010-12-19 13:26
Sudetinga cia su ta Siaures Koreja. Taip, ji technologiskai atsilikusi, bet turi isprotejusi lyderi (na mazu maziausiai neprognozuojama), branduolini ginkla ir 4 didziausia armija pasaulyje (!) - virs milijono kareiviu, taip pat virs 8 milijonu rezerve - nekoks derinukas. Noretusi tiketis kad butu isvengta tiesioginio konflikto, bet panasu jog taip nebus, deja. O nukentes tokiu atveju daugelis, galbut net ir mes.
azotas 2010-12-19 13:31
juokas pajemė iš komentarų ipač iš tų kurie sako jog Reikia ant Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų užmest atominę + ar jum ant tiek nedaeina, kad tai geruoju nesibaigs jai prasidės karas ? Juk Amerikiečiai tiek isiskolinę Kiniečiam jog jie paprasčiausiai tų skolų nesugebės atiduot, o dar galvojat jog Kiniečiai Ramiai žiurės kaip Amerika už jų bapkes kariauja su Šiaurės Korėja Prie pat Kinijos ? no way people
immortallt 2010-12-19 13:52
Vaikuciai prisiskaite samoklo teoriju, apie kelis zmones valdancius pasauli... Vienos dideles imones vienas zmogus nesugeba valdyti, o jus kalbat apie pasauli... O del S.Korejos vadovu pasalinimo - sudetinga operacija, sukeltu daug atgarsiu pasualyje ir salis tai padariusi taptu NEdraugu NR.1 O del ju atominiu, kiek zinau jos negaletu but nuskraidintos daugiau kaip 1000km.
Kupse123 2010-12-19 13:58
nors ju armija 4 pasaulyje (ispudingas skaicius zmogiskuju resursu) bet technika ju sovietiniu laiku , surudijus. Taigi tie zmones dziaugtusi jei dar keikvienas gautu po automata kariaut. Karo atveju lektuvais ,artilerija butu sunikinta viskas nereiktu net atominio ginklo , butent butu mazai auku is Jav puses.
Arns 2010-12-19 14:03
. Ir kiekviena amerikiečio mirtis verta bent 10.000 niekingų negrų, čiurkų bei dar kažkokių neišsivysčiusių žmonių... Atsigaukit, pirmiau reikia galvoti apie Korėjų žmones, o jau tik po to į "sąjungininkų" karinės jėgos galimas aukas.
Skeleton 2010-12-19 14:13
Atominio bombardavimo alternatyva, buvo tik įsiveržimas į pačias Japonijos salas. (Prisimename kad Stalino reikalavimu buvo nutarta kad iš Vokietijos ir Japonijos bus reikalaujama TIK besąlygiškos kapituliacijos, kurią Japonija kategoriškai atsisakė priimti.) Įsiveržimo operacija (Operation Downfall) jau buvo planuojama atominio bombardavimo metu. Buvo planuojama kad karinė operacija truks apie metus, oficialus planuojamas aukų skaičius: nuo 400.000 iki 800.000 žuvusių amerikiečių karių ir 5-10 milijonų žuvusių japonų.
Mitas 2010-12-19 14:15
Geriau užmėtytų bombomis tokius kaip tu, tada gal ir ateitų ramūs laikai.
Augink pats! 2010-12-19 14:19
Jei nesugebi suvokti sarkazmo, gana juodo - tai ne aš idiotas, o tavo per žemas teksto suvokimo lygis. Jei tokie žmonės kaip aš būtų aukštumoje, reformos būtų didelės, sparčios ir į gerąją pusę... Kadangi nauja karta mąsto visiškai kitaip... O dėl ko, aiškinti tyngiu, vistiek idiotu tesugebėsi atremt argumentus. Nu o tu logiškai pagalvok kur yra lietuva - eilinis frontas, vėl pas mus viskas vyktų... O Š.Korėja ir taikosi į silpniausias vietas... Juk protu nepasižymi ji, jei tokias paraiškas daro... Tik kažkam sunku suvokti, kad sergantį bičių avilį reikia sunaikinti, kad neužkrėstų kitų ir tuo pačiu atneš daug daug kartų didesnius nuostolius. Kalbu iš tos pusės, kad ji neprognuozuojama, gali lygiai taip pat kaip JAV ant japonijos išssilieti, tyliai ramiai - boom ir ką tada? O GI CHAOSAS. Nuo to ir prasidės neramumai, atgims senos nuoskaudos, dėl žemių ir panašių dalykų, kuriu iki šiol negali pasidalinti... Ir taip staiga vėl kils 3WW... Dabartinė programa ir bando atitolinti 3WW, o korėja priešingai - nori jį sukelti.. Kažkas čia netvarkoj, todėl agresorių tyliai sudaužius, visi kiti toliau ramiai gyventų.. O jei norit rimtai bunkeriuose gyvent, tai prašau protestuokit prie JAV ir t.t. palaikykit š.korėja, kurios santvarkai jau pats metas žlugti...
macchiato 2010-12-19 14:23
Tu matai.. Dar dešimt komentarų ir išspręsime visą situaciją.
Zebediejus 2010-12-19 14:28
Nuostabiai kuklus požiuris į savo asmenybę. Labai primena Lukašenką.. Tikiuosi niekad nesulaukti tokios dienos, kad žmogus, raginantis sunaikinti milijonus kitų, patektų į mūsų "aukštumas". Turėjome tokių ne vieną, deja, jų "gerosios reformos" nieko gero ir neatnešė. Ir, koks sutapimas, tokį patį matome valdžioje Phenjane.
azotas 2010-12-19 14:33
tai kodėl neinį į aukštumas ? juk tu toks protingas ar nesugebi ? o gal tau 10 metų ? taiva norėčiau, kad tau kas nors skalpą nujimtų p.s neisižeisk čia tik sarkazmas kaip pas sakai
Strong_Bad 2010-12-19 14:49
Labai vienpusiskai i viska ziuri. Zinoma busiu apsauktas samokslo teoretiku, bet. O kas jei tikrai JAV, zinoma bendradarbiaujant P.Korejai, provokuoja S.koreja? Taip, ten komunistine valstybe, ner demokratijos, viska lemia keliu zmoniu ambicijos. Bet ar tai reiskia, kad reik subombarduot, kad ivest "demokratija"? Neprimena "kryziaus zygiu" ir bedieviu deginimo? S.Koreja niekam nenusileidzia ir yra velniskai neparanki turet reikalu. "Šiaurės Korėja grasina branduoliniu karu" mazu maziausiai saliskas ir klaidinantis pavadinimas, kai realiai straipsnyje viskas ganetinai kitaip - "(KLDR, dar vadinama Šiaurės Korėja) įspėja apie tai, kad, kilus kariniam konfliktui su Pietų Korėja, imtųsi branduolinio ginklo". TAI reiskia, kad NE GRASINA, o ISPEJA. "„Dėl P.Korėjos neatsakingumo karo politikoje, Korėjos pusiasalyje nebegali būti keliamas karo ar taikos klausimas – dabar tai jau tik laiko klausimas“ – cituoja informacijos šaltinį AFP. ". Tai kur cia S.Korejos agresija? Ka ji santazuoja? Ka terorizuoja ir ko nori? Pagalvokit, karo atveju, ka laimetu viena ir kita puse? Jei iki antro pasaulinio karo, tai buvo karai del teritoriju, tai dabar sita priezastis atkrenta, nes S.Korejos teritorijos niekam nebutu leista pasisavint. Taigi kokia kita priezastias? S.Korejos "ligoniai"? Nebukit naivus. Gal S.Koreja ir karsciujasi, ir Kinija del to "nepatenkinta", bet nereik provokuot, tai ir karsciavimosi greiciausiai butu isvengta.