Beribu.lt afera Lietuvoje skatina aktyvesnę kovą su internetiniais sukčiais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2010-12-21 19:28
Kaip galima uzkibt ant tokiu nesamoniu? Nejau nekyla jokio itarimo pamacius kazka, kas perdaug gerai, kad butu tiesa? 10metu vaikui davus 10lt, jam greiciausiai net nekils jokiu klausimu ir bus labai patenkintas. Bet subrendes asmuo turetu savaime suprantama paklaust "uz ka" ar "kodel" ir tai butu pirma minti dar pries paimant ta 10lt. Kodel siuo atveju tiek daug zmoniu issidure man nesuprantama. Pagavo euforija, tokia pat, kaip perkant loterijos bilietus - moki mazai gauni daug?
Foxman 2010-12-21 20:32
Nelabai sutikciau, kad cia labai jau kvailai apgavo. Pavydziaui dar neuzdarytas top-tech.lt, atrodo kad specalizuojasi tik i video, audio technika (ir dar kelios populiarios el. prekes, kaip ir kitos patikimos firmos daro), kainos numustos, bet dar gan itikinamai, preteksta sukure, kad gabena is Anglijos kur pigiau yra (nezinau ar teisybe, bet girdejau kad pigu ten), dar puse velnio registracija atrodo. Paparstam zmogui kuris katra pirko is lemonos ar dar kokios nors patikimos internetines parduotuves, nelabai kreips demesio i firmos neegzistavima (pastebes kad parasyta kazkas ir uzteks). Siaip panasiai ir as dariau tik visada paziuredavau ar yra kontakati ir normali pavarde parasyta prie banko saskaitos, kad jei kas arba paskambint arba pranest policijai
Ispanas19 2010-12-21 22:05
Ai žinot man atrodo kad protingas žmogus tikrai susivoks kad čia afera, patikrins apie ta svetainę atsiliepimus, pamatys kad jų nėra ir nerizikuos, o durną tai ir bažnyčioje muša. Nereikia čia gint pirkėjų, patys kalti, protingesni visada valdė ir valdys pasauli, taip kad neverkit ir nepykit. Išvis asmeniškai jeigu kažką kvailo prisidirbu, tai vertinu tai kaip labai naudingą pamoką...
Blitzkrieg 2010-12-21 23:22
Teisingai pasakyta, durniu ir baznycioje musa, arba skupas moka du kartus. Nereik but naiviam, nieks nepardavines daikto uz tokia kaina uz kuria jam neapsimoka pardavinet. Dar absurdiskesni ten tie teiginiai, kad nauja firma gali taip daryti vietoj reklamos. Kiek prisimenu ten buvo parasyta, kad vietoj to, kad skirti 100 000 reklamai, jie skiria butent tokiai akcijai, kad kompensuot tas nuolaidas. NUo kada nauja internetine parduotuve leidzia tokius pinigus reklamai? Taip nebuna. Galu gale perkant brangu daikta, deretu ir pasidomet pacia parduotuve, jeigu neleidzia uzsimoket kurjeriui, tai jau turetu sukelt itarima. Bet aferistai tikrai gera afera susuko, tebunie zmonem pamoka buna.
cv1ekas 2010-12-22 00:03
kaip sakoma, jei nebūtų kvailių, tai protingi iš bado numirtų...
DJ_LFS 2010-12-22 01:08
Alia kokie isminciai jus, tik peikiat tik peikiat "kokie kvailiai gali pasimaut", "as pats naudojuos labai atsragiai ir visalaik pasitikrinu", bla bla bla ir t.t. pasakysiu neveidmainiaudamas, kad anksciau niekada netikrindavau tokiu svetaniu patikimumo, nes tiesiog pasitikedavau, nors internetinese parduotuvese beveik niekada nepirkdavau, bet jei butu reikeje, tai buciau pirkes kur pigiau kad ir is to pacio beribu.lt iki pat sio skandalo, o dabar - teisingai, dabar jau tikrinciau to psl. patikimuma ir t.t pries perkant, bet iki to nei as nei daugelis musu kitu to NEDARE! ir baikit skiest kokie jus protingi o visi kiti kvailiai
kionig 2010-12-22 04:26
http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=62466
forestbird 2010-12-22 08:16
Bent jau aš stengiuosi pirkti iš kelių žinomų parduotuvių, net jei ten truputėli ir brangiau būtų. Prieš pirkdamas iš nežinomos būtinai peržiūriu koks adresas, paskambinu jiems ir atsiliepimų paieškau nete. Nesenai pirkau gana brangų tv tai prašiau pasiūlymų iš kokių 6 el parduotuvių ir faktas tas kad kainos yra beveik vienodos. Visos jos ant ribos parduoda ir žymei pigesnį daiktą parduodančią parduotuvę tikrai reiktų ypatingai tikrinti (arba sumokėti grynais atvežus prekę).
Arthuras 2010-12-22 13:23
Pagal kai kurių logiką - reikia įteisinti vagystes. Duos gatvėje į snukį, neapsiginsi - tavo problemos. Bankas pasiūlys dideles palūkanas, bet negražins skolos - vartotojas kaltas. Ar bent suvokiat, kas būtų, jei visi vadovautųsi tokia logika. Juk ne kiekvienas gali būti gabus viskam ir nuo visko savo protu apsisaugoti. Už tai visi lietuviai ir nekenčia verslininkų, nes jie patys tokį įspūdį sudaro. Kai kurie iš čia pasisakiusiųjų irgi matyt, turėdami progą, pasielgtų taip pat - apgaudinėtų, kad gautų materialios naudos. Taip, aš ir pats atsargiai į panašius dalykus žiūriu, kad nelikčiau apgautas. Bet teisinti vagis - mentaliteto problemos. O po to dejuojam, kad seimas blogas, dar kažkas blogai. O juk patys tokio pat mentaliteto.
BadAss 2010-12-22 17:45
Nieks cia nekalba apie vagysciu iteisinima. Tiesiog kalbama apie paprasciausia apsisaugojima pries perkant ka nors pernelyg gera kaina. Pilnai sutinku su tais kurie sako kad patys kalti. Protingas zmogus niekada nepapuls ant tokio kabliuko, nes jis visu pirma pasiziures komentarus, zmoniu atsiliepimus, parasys i kelis forumus ar tai ne afera ir tik po to kai gaus teigiama atsakyma nusipirks. O tie dundukai kurie net nesugebejo to padaryti tai ir prarado savo pinigus. Kita karta pasimokys, kad pries ka nors perkant reikia issiaiskinti ar tikrai ta preke atkeliaus, o tik po to pirkti.
Arthuras 2010-12-22 18:27
Su tokiu mąstymu, visiškai nesistebiu, kodėl iš LT bėgama, o žmonės taip nekenčia vieni kitų. Jei pateisiname apgavystę... Žinok, kad gali atsirasti ir už tave gudresnių, kurie apgaus taip, kad ir tu nesuvoksi. Lietuvių mentalitetas ir ne kitaip. Nejau nesuprantat, kad toleruodami tokias apgavystes ir kaltindami nukentėjusiuosius tik dar labiau skatinate visuomenę taip elgtis?..
karolism 2010-12-22 18:33
Pasirinkite teisinga mokejimo buda. Jei mokate Paypalu, kazkiek ramiau, disputa atidarysite ir babkes uzsaldys ju. Jie mokate bank linku - sorry. Jei kortele (beje EU nedaug kas priima kortele, ne epr Paypala) atsako uz scama korteles iadavimo bankas, t.y jusu bankas, rasykite claima ir babkes atgal gausite. (star1 ar air baltic situacija)
Ispanas19 2010-12-22 21:16
Apgavystės egzsitavo visada ir egzistuos dar ilgai. Aš netoleruoju tokiu apgavysčių tiesiog manau, kad žmogus turėtų pagalvoti prieš atlikdamas bet kokį veiksmą, gi tam ir turim smegenis. O tai ka tu manai kad nukentėję asmenys niekada patys kalti nebūna? Šiais laikais visokių aferų pilna ir jeigu esi kvailas tai gal tik iš klaidų ir pasmokysi.
forestbird 2010-12-22 21:56
O gal čia natūrali atranka, protingesni pelnosi iš kvailesnių. Čia tik pamatymas nereikia dabar manęs akmenims užmėtyt
karolism 2010-12-22 21:59
Tam mes mokame mokescius kad mus kvailius apsaugotu protingieji. Bet gaunasi kaip made in LT
Arns 2010-12-22 22:03
kam ta policija, jeigu teisingumo reikia laukti. teisingai pasirinko siciliečiai vietoje galimai korumpuotos policijos, pasirinkdami mafijines struktūras. Stipresnis ten laimi. Visada.
Arthuras 2010-12-22 22:15
Bet kaltinti tuos, kurie buvo apgauti - žema. Taip, žinoma, kad tie apgautieji nebuvo patys gudriausi, aš to neneigiu. Fiziškai stipresnis gali tave gatvėje prilupt ir viską atimt - tai ką, reikia kaltinti paliegusią auką, kad jis fiziškai silpnas? Įdomi logika.
Ispanas19 2010-12-22 22:45
Tai kam tu čia dabar lygini fizini stiprumą ir protinį? Čia gi visiškai 2 skirtingi dalykai. O kaltinti tuos kuriuos buvo apgauti nemanau, kad yra žema. Tiesiog gamtoje taip yra kad yra protingesni žmonės ir kvailesni, tai yra natūralu. Kalbant konkrečiai apie beribu.lt situacija tai manau kad pirkėjai yra lygiai tiek pat kalti kaip ir aferistai. Tie aferistai neprivertė nieko pirkti, patys pirkėjai tą pasirinko, taip kad atsakomybe turėtu gulti ant abieju pusių pečių.
Arthuras 2010-12-23 12:03
Gamtoje yra fiziškai stipresnių ir silpnesnių ir tai natūralu. Silpnesnieji išnyksta. Taigi, gavęs gatvėje galvon - pats kaltas, kad negalėjai apsigint. Ir tai VISIŠKAI vienodi pavyzdžiai.
Nerkashis 2010-12-23 20:28
Arthuras, jei tave netyčia kas pervažiuos einant per perėją, kaltink tik pats save. Matai, esi silpnesnis - buvai neatidus. O vairuotojas juk nekaltas, tu gi silpnesnis.