Jūsų išmaniųjų telefonų aplikacijos jus stebi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2010-12-23 12:20
o kaip dėl Blackberry telefonų? Kiek žinau, jų saugumas yra gan aukšto lygio.
karakana7 2010-12-23 12:37
Man tai is vis niekas nesusirisa...Juk mobilus telefonas, koks jis bebutu, ar ismanusis ar paprastas, nei vienas juk neirasineja tai ka tu kalbi realiame gyvenime, kai nesiojiesi ta mobilu su savimi, tai kaip jis gali suzinoti amziu ir lyti, tai man nesuvokiama...Juk nemanau, kad pasaulyje yra tokiu nevisprociu, kurie rasytu i telefonu tokius duomenis kaip lytis ir amzius, na del gyvenamosios vietos nustatymu, tai suprantu, su palydovu galima ja nustatyti, bet negi palydovai dar ir ziuri kaip telefono vartotojas atrodo vizualiai ir ji nufotografuoja?Taigi cia tokiu atveju jau yra pazeidziamos teises i varotoju privatuma!
TLas 2010-12-23 13:23
Visu pirma jei naudojiesi apple store arba android market, tai turi prisiregistruoti jei nori pirkti aplikacijas ir zaidimus is ten (apple atveju butina prisiregistruot jei ir nemokamus nori siustis). Kitas dalykas, yra tarkim androidu suderinamumas su visais google kurianiais kaip gmail, picasa, maps ir t.t... juk tereikia prisijugti savo vartotojo vardu ir viskas. O gal vedei savo gimimo data ar juolabiau lyti kai kureisi emaila.... Tai dabar prie ko cia vartotojas idiotas? Kad naudojasi tup kas yra patogu?
Edgaras 2010-12-23 13:25
Idomu, ar tokie background'o snipinejimai daug resursu ryja is smartphono?
bahuriux 2010-12-23 16:25
Tai kaip suprantu reikes jau firewallu i smartphonus, o jie bus mokami, paskui antivirusiniu, o paskui visi nusispjaus ant ju ir pereis prie papigiai telefonu ir niekas nieko nesnipines. Nori nenori reikia pripazinti kad kompiuteris (siuo atveju smartphonas) padeda isspresti problemas kurias pats ir sukelia.
Anonymous 2010-12-23 16:52
seniau pries instaliuojant androide ismesdavo informacija kokius duomenis naudos.. kiek prisimenu tai skype ir paypalas istraukia daugiausiai duomenu.. nuo kontraktu su id telefono iki gps panaudojimo nustatant koordinates. privatumas pazeidziamas is esmes. bahuriux, pas mane jau seniai antivirusine sedi.. viena is pirmo zvilgsnio normalia programa uzskaite kaip virusu.. firewallu irgi pilna.. bet kol kas jie daugiau specializuoti i skambuciu ir sms filtravima. paprasciausiai nesirasykit visokiu wallpaperiu, kurie reikalauja priegos prie interneto.. pilno telefono valdymo ir kontaktu bei gps su rysio tinklu duomenu.. applas siuo atveju patikimesnis, nes prie iseinant visoms programoms i rinka yra patikrinama applo specialistu, o googlej meta kas ka nori ir daro kas ka nori.. pries instalinant visada paziurekit kokiu priegu reikalauja.. nes realiai zaidimui paprastam nieko imantraus nereikia.. nebent internet acces del reklamu ir high score ir wake up phone.. visa kita yra nesaziningas pazeidimas vartotoju privatumo teisems.. android markete nereikia registruotis. o duomenis tokius kaip lytis ir amzius nuskaityt galima is telefonu knygos, kuri surista su facebook ir twitter.. be to kiti susikuria savo asmens virtual carda, kuris saugomas taip pat telefonu knygoje, kaip savininkas.
marsietis69 2010-12-23 18:53
Na nei android nei gink Dieve Apple neturiu. uztat turiu n95 nokia su antivirusine. buvo man toks prikolas kad nei is sio nei is to prie interneto prisijunge ir pakibo telas... perkrovus vel pasikartojo. net hard reset nepadejo, tai vargais negalais irasius antivirusine viskas issisprende. Antivirusines telefonuose yra nuo pat smartfonu eros pradzios
TLas 2010-12-24 02:27
Jei nori pirkit registruotis reikia, nu buti prie googlisko paypalo prisijungus but, kitaip gi neisigysi:)
Anonymous 2010-12-24 03:11
na, as nepirkau nieko, tai del pirkismu nzn.. o softas kuris praso per daug nubalsuoju 1 zvaigzdute ir neinstalinu.. nes tokie zaidimai, kaip angry birds nereikalauja nesamoniu, o kaip taisykle, kazkokie antikvarai bando ispest maximum info is taves.. siaip manau atsiras su laiku firewallai, kurie rodys spygas tokioms programoms.. na, kiekvienas turi pasirinkimo laisve.. as asmeniskai nepazystu nei vieno su androidu kurie installintu kazka kas reikalauja neitema ir visai nereikalingu duomenu..
mobilunkas 2010-12-26 11:46
mobilus skirtas skaimbinti ir sms rasyt, o jei reikia zaisliuko tai nusiperki dar persekiojanti apple ir siuntiesi i ji zaidimus, jame nelaikydamas nei duomenu nei kontaktu. Uz mandruma reikia moket, skambint ir sms rasyt galima ir is nokia 3310
moo 2010-12-26 12:16
"Ismanieji" nera telefonai. Tai mini kompiuteriai su salutine skambinimo funkcija. Jei tau skambinimas yra esmine funkcia, tau 3310 kaip tik ir tinka. Kazkada jau apie tai buvo diskutuota, todel nebesiplesiu. Nu'root'intiems androidams yra firewall'ai, Linux ipTables principu
wolas 2010-12-26 18:33
Tai androide matai, kad lempiniai programai "reikia" nustatinėti mano buvimo vietą užknisa aišku.