Populiarusis „Skype“ susidūrė su problemomis  (43)

Vakar internetinio bendravimo paslaugas teikianti tarnyba „Skype“, turinti visame pasaulyje milžinišką kiekį vartotojų, kelias valandas negalėjo vykdyti įprastinės veiklos. Užsienio naujienų portalai praneša, kad "Skype" paslaugos buvo sutrikusios dėl kol kas ne visai suprantamų klaidų. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Skype" turi maždaug apie 560 milijonų vartotojų visame pasaulyje. Specialistai teigia, kad tai nėra geros naujienos apie šį servisą, kurio kokybė kiekvieną dieną prastėja ir tai ateityje gali kartotis dar dažniau. Pasak specialistų, problemos gali kilti ir dėl „Skype“ algoritmo nepakankamumo, nes algoritmas susidūrė su vartotojų kiekio apribojimu. Kompanija „Skype“ per nemokamą socialinių tinklų paslaugą „Twitter“ praneša, kad atsiprašo vartotojų už netikėtai kilusias problemas.

"Mūsų inžinieriai ir aptarnavimo komanda dirba be pertraukos, siekdami atstatyti normalią paslaugos veiklą - dėkojame už jūsų kantrybę", rašo "Skype" atstovai savo "Twitter" svetainėje. Savo blog'e jie taip pat aiškina, jog problemą sukėlė kaip manoma "savaiminis" kai kurių tinklo kompiuterių - vadinamųjų "supermazgų" (angl. supernodes) išsijungimas. "Esant įprastinėms aplinkybėms, veikia didelis skaičius šių supermazgų. Mūsų inžinieriai šiuo metu kaip galima sparčiau kuria naujus 'mega-supermazgus' ir palaipsniui mūsų veikla turėtų grįžti į normalias vėžes", rašo "Skype" atstovai. "Kai kurios funkcijos, tokios kaip video skambučiai, greičiausiai bus atstatinėjamos kiek ilgesnį laiką".

Apie IT technologijas rašantis blogeris Omas Malikas (Um Malik) teigia, jog toks sutrikimas yra rimtas ženklas kompanijai, bandančiai siūlyti savo paslaugas didesnėms kompanijoms. "Jei aš būčiau didelio verslo atstovas, aš itin atsargiai vertinčiau galimybę įdiegti "Skype" paslaugas savo veikloje, ypač atsižvelgiant į šį sutrikimą", aiškina Malikas, pridurdamas, jog " "Skype" turi užtikrinti, jog viskas kada nors tiesiog neišsijungs, kad ir kelioms minutėms".

Parengta remiantis: Tomas Pranckevičius, Žinių ekonomikos forumas. Populiarusis „Skype“ susidūrė problemomis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (43)