„Nokia“ gamins telefonus su „Windows Phone 7“ OS?  (14)

Bendrovė „Nokia“ veda derybas su „Microsoft“ dėl mobiliųjų telefonų su „Windows Phone 7“ operacine sistema gamybos, pranešė „UnwiredView.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abiejų bendrovių atstovai šios informacijos nekomentuoja, tačiau, šaltinių teigimu, šių derybų iniciatorė buvo „Nokia“, o derybininkų susitikimai prasidėjo dar lapkričio mėnesį, sakoma pranešime.

Teigiama, kad „Nokia“ su „Microsoft“ tariasi dėl serijos išmaniųjų telefonų, naudosiančių „Windows Phone 7“, išleidimo. Kol kas neaišku, ar jie bus pažymėti „Nokia“ prekės ženklu.

Jei tokios derybos iš tiesų vyksta, tai gali reikšti svarbų „Nokia“, plėtojančios „Symbian^3“ ir naująją „MeeGO“ OS, požiūrio į „svetimas“ operacines sistemas pasikeitimą, teigia leidinys.

Manoma, kad galimas artimesnis „Microsoft“ ir „Nokia“ bendradarbiavimas būtų naudingas abiem pusėms. „Nokia“ esą labai nenorėtų įsijungti į atvirąją „Android“ platformą plėtojančių gamintojų suburtą „Open Handset Alliance“ aljansą ir pereiti prie „Google Android“, nes tai patvirtintų, jog „Google“ mobilioji OS yra pranašesnė už „Nokia“ plėtojamą „Symbian“ platformą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)