NVidia: APU kol kas nepakeis CPU ir GPU derinio  (2)

Jau ne pirmus metus didžiausi procesorių gamintojai kalba apie taip vadinamus paspartintuosius procesorius (APU), kurie turėtų sujungti geriausias centrinių procesorių (CPU) ir grafinių procesorių (GPU) savybes. Nors "Intel" šią naujovę rengiasi pristatyti jau sausio mėnesį, "NVidia" atstovai įsitikinę, kad tokia inovacija įprastinių vaizdo plokščių iš rinkos tikrai neišstums.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodiniu pavadinimu "Sandy Bridge" praminta architektūra turėtų tapti naujausių "Intel Core" procesorių pagrindu. Naujovė turėtų būti pristatoma didžiausioje pasaulyje plataus vartojimo elektronikai skirtoje parodoje CES 2011, kuri vyks sausio 6-9 dienomis Las Vegase (JAV). Ekspertai neabejoja, jog "Sandy Bridge" bus esminė kompanijos "Intel" demonstruojama inovacija.

Ko gero pagrindinis naujosios procesorių architektūros aspektas yra tai, kad grafinis procesorius (GPU) yra integruojamas į tą patį lustą kaip ir centrinis kompiuterio procesorius (CPU). Nors toks techninis sprendimas kompanijai leis pasiekti kol kas geriausius jos veiklos istorijoje vaizdinės informacijos apdorojimo rezultatus, prognozuojama, kad to nepakaks norint rimčiau išjudinti stambiausių diskretinių vaizdo plokščių gamintojų - "NVidia" ir AMD - pozicijas rinkoje. Pavyzdžiui, kompanija "NVidia" netgi giriasi, jog jos atstovams jau dabar pavyko sudaryti virš 200 sutarčių, pagal kurias jos gaminami "GeForce" serijos produktai bus naudojami tuose pačiuose kompiuteriuose, į kuriuos bus integruojami ateinančios kartos "Intel Core" procesoriai.

Vienas esminių tokio įsitikinimo motyvų yra tai, kad naujieji "Intel" APU (angl. accelerated processing unit; liet. paspartintieji procesoriai) nepilnai palaikys kompiuterinės grafikos standartą "DirectX 11". Tiems kompiuterių gamintojams, kurie pageidaus visiško "DirectX 11" palaikymo", teks kaip ir anksčiau rinktis "NVidia" arba AMD vaizdo plokštes. "Šiuo metu vyksta tikras skaitmeninio turinio ir skaitmeninių pramogų bumas, tad nenuostabu, kad vartotojai mėgsta nešiojamus kompiuterius su mūsų produktais", teigia "NVidia" "GeForce" padalinio viceprezidentas Džefas Fišeris (Jeff Fisher). "Mūsų varomoji jėga remiasi visaapimančiu vartotojų poreikiu išgauti geresni darbo asmeniniais kompiuteriais potyrį". Jau dabar aišku, kad diskretinių vaizdo plokščių neatsisakys visi stambiausi kompiuterių gamintojai, įskaitant "Acer", "Alienware", "Apple", ASUS, "Dell", "Fujitsu-Siemens", "HP", "Lenovo", "Samsung", "Sony", "Toshiba" ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)