Sunkiosios technikos gamintojas ir mobilieji telefonai – kas bendro? (Video)  (12)

Bendrumo tikriausiai tiek pat kiek tarp „Lamborghini“ sportinių automobilių ir traktorių. Gerai ir Lietuvoje žinoma statybos, griovimo ir žemės ūkio technikos gamyba užsiimanti Didžiosios Britanijos bendrovė „JCB“ nusprendė žengti ir mobiliųjų telefonų rinką. Tačiau tai tikrai ne išmanieji telefonai su galybe daugialypės terpės funkcijų ar milžiniška papildomos programinės įrangos pasiūla, tai – „tvirtieji telefonai“ skirti naudotis itin sudėtingomis aplinkos sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JCB“ bendradarbiaudama su mažai kam žinoma „Sonim“ bendrove, užsiimančia itin atsparių aplinkos poveikiui mobiliųjų telefonų kūrimu, neseniai pristatė atnaujintą „Toughphone“ telefonų seriją ir jau kuris laikas yra pradėjusi prekybą keturiais naujais modeliais – „Tradesman“, „Sitemaster“, „Pro“, ir „Pro-Talk“. Esmines mobiliųjų telefonų funkcijas (tokias kaip keturių dažnių GSM pokalbiai, SMS/MMS žinutės ar Bluetooth duomenų perdavimas) siūlantys modeliai tarpusavyje skiriasi korpuso apsaugos sprendimais, komplektacijos sudėtimi ir papildomomis funkcijomis praversiančiomis kiekvienam ekstremalaus alpinizmo gerbėjui ar statybininkui.

Štai, pavyzdžiui, brangiausias serijos telefonas „Pro-Talk“ turi ne tik įprastą skaitinę-raidinę klaviatūrą, tačiau ir lietimui jautrų ekraną, GPS navigaciją, dviejų SIM kortelių lizdą ir netgi aštuonių kanalų dvikryptę raciją. Tuo tarpu pigiausias „Tradesman“ telefonas pasižymi įdomia savybe plūduriuoti vandens paviršiuje.

Kitaip nei įprasti mobilūs telefonai, visi „Toughphone“ įrenginiai yra sertifikuoti paslaptinguoju „IP67” standartu, o tai reiškia, kad pasižymi išskirtine korpuso konstrukcija, kurios dėka telefonas yra atsparus dulkėms, smūgiams, vandeniui ir net temperatūros svyravimam nuo -20 laipsnių šalčio iki 40 laipsnių karščio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)