„Facebook“ vertė pasiekė 50 mlrd. JAV dolerių  (24)

Vienam didžiausių pasaulio investicinių bankų „Goldman Sachs“ bei Rusijos interneto investicijų kompanijai „Digital Sky Technologies“ į didžiausią pasaulio socialinį tinklą „Facebook“ investavus 500 mln. JAV dolerių (1,297 mlrd. Lt), visa kompanijos vertė pakilo iki 50 mlrd. JAV dolerių (129,7 mlrd. Lt) ir pranoko tokių interneto milžinių kaip „eBay“ ar „Yahoo!“ vertę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Goldman Sachs“ į „Facebook“ investuoja 450 mln. JAV dolerių (1,167 mlrd. Lt), o „Digital Sky Technologies“ (DST) – 50 mln. JAV dolerių (129,71 mln. Lt), praneša su sandoriu susiję „The New York Times“ šaltiniai.

„Goldman Sachs” investicijos į „Facebook“ rinką domina ir todėl, kad šis bankas yra laikomas vienu gudriausiu investuotoju, ne tik nebankrutavusiu, bet ir pelningai dirbusiu paskutinės pasaulinės finansų krizės metu. „Goldman Sachs“ žingsnis įrodo ir vis augančią „Facebook“ įtaką ir milžinišką investuotojų susidomėjimą šiuo socialiniu tinklu.

Rinka jau kurį laiką laukia ir „Facebook“ atėjimo į vertybinių popierių biržą, tačiau bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas kol kas šią galimybę atmeta. Kita vertus, „New York Times“ šaltiniai teigia, kad bendrovės valdyba gali svarstyti pirminio viešojo akcijų siūlymo (IPO) galimybę 2012 m.

DST, turinti investicijų ir Lietuvoje (bendrovė valdo UAB „Forticom“, kuriai priklauso socialinis tinklas One.lt, tačiau neoficialiai kalbama apie jo pardavimą), 2009 m. pavasarį už 1,96 proc. „Facebook“ akcijų buvo sumokėjusi 200 mln. JAV dolerių (518,84 mln. Lt dabartiniu kursu), o tai visą socialinio tinklo vertę tuo metu prilygino 10 mlrd. JAV dol. (25,94 mlrd. Lt). Šitaip per kiek daugiau nei pusantrų metų „Facebook“ vertė pakilo 5 kartus.

„Facebook“ visame pasaulyje vienija per 500 mln. vartotojų ir yra populiariausias socialinis tinklas daugelyje pasaulio valstybių, tarp jų – ir Lietuvoje. Dar prieš metus Lietuvoje populiariausias buvo One.lt.

Palyginimui, „Google“ vertė šiuo metu siekia apie 190 mlrd. JAV dolerių (493 mlrd. Lt), o „Microsoft“- 239 mlrd. JAV dolerių (620 mlrd. Lt), tačiau priešingai nei „Facebook“, šių dviejų bendrovių akcijomis prekiaujama vertybinių popierių biržoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)