„Google“ svarsto galimybę tapti ryšio operatoriumi  (0)

Interneto kompanija „Google“ netolimoje ateityje planuoja tapti itin spartaus interneto tekėja Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tuo pačiu, jie svarsto apie galimybę tapti mobiliojo ryšio operatoriumi ir konkuruoti su operatoriais „Verizon“, AT&T bei „Sprint“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks sprendimas dar labiau sustiprintų kompanijos finansinę padėtį. Šiuo metu kompanija jau yra įsitvirtinusi mobiliųjų pramonėje. Jie licencijuoja ir vysto „Android“ operacinę sistemą, taip pat Jungtinėse Valstijose siūlo „Google Voice“ internetinę pigių skambučių paslaugą.

Prieš tris metus pristatyta „Android“ mobilioji operacinė sistema šiandien tapo viena populiariausių. Kiekvieną dieną, „Google“ duomenimis, aktyvuojama apie 300 tūkst. šią sistemą naudojančių įvairių gamintojų telefonų. „Android“ yra atvira operacinė sistema, ją gali vystyti visi ir diegti į bet kokius mobiliuosius nemokamai.

„Google Voice“ paslauga vystoma ne ką prasčiau. 2008 metų gegužę pristatyta paslauga veikia tik Jungtinėse Valstijose, kur jau naudojama daugiau nei 1,4 milijono amerikiečių – 540 tūkst. jų paslaugą naudoja kasdieną. Paslauga leidžia jiems turėti vieną „Google“ numerį, su kuriuo gali susieti visus kitus numerius ir peradresuoti skambučius į vieną telefoną. Ne gana to, „Google Voice“ Šiaurės Amerikoje leidžia telefonu nemokamai rašyti SMS ir skambinti per mobilųjį arba bevielį internetą. Skambučiai į užsienį taip pat pigesnį – minutės kaina 5 centai.

Be to, „Google“ pati prekiauja mobiliaisiais. 2010 metais pradėjusi internetinę prekybą „Nexus One“ modeliu, „Google“ nepavyko parduoti daug išmaniųjų. Tačiau kompanija toliau tęsia prekybą savo mobiliaisiais ir pristatė „Nexus S“ modelį naujiesiems metams.

Šiems metams „Google“ paruošė ir daugiau paslaugų. „Google“ prieš trejus metus ketino įsigyti antžeminio ryšio dažnio spektrą. Nors sandėris neįvyko ir ryšio dažnio spektras atiteko „Verizon“ operatoriaus kuriamam 4G tinklui, „Google“ praėjusių metų vasarį pareiškė, jog planuoja tapti interneto paslaugų tiekėja ir kuria itin spartaus antžeminio ryšio tinklą. Kompanija netrukus pradės šio tinklo testavimą Stenfordo universitete.

Iki tol, ar „Google“ išties taps mobiliojo ryšio operatoriumi nežinia. Kompanija atsisako nuo komentarų šia tema. Tapti ryšio operatoriumi „Google“ gali, tačiau kiti JAV operatoriai tam priešinasi ir be abejonės imsis veiksmų, apsunkinsiančių kompanijos verslą.

Puikus pavyzdys, operatoriaus „Verizon“. Ši kompanija, siekdama sumažinti „Google“ įtaką, parduodamose telefonuose ir „Android“ išmaniuosiuose numatytąja telefono interneto paieška siūlo „Microsoft“ sukurtą „Bing“. Taip pat, „Google“ turėjo daugiau nei metus įtikinėti „Apple“ kompaniją, jog ši leistų „Google Voice“ savo gaminamuose „iPhone“ išmaniuosiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)