79% vartotojų slaptažodžiuose naudoja asmeninius duomenis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-01-04 14:36
dzo 2011-01-04 15:06
Labaisiai nepatinka tik tai, kad kiekvienas saitas sumasto savus apribojimus - pvz teo.lt leidzia ivesti tik skaicius ir raides, kiti riboja maximalu ilgi ir pan.
blizzard 2011-01-04 15:34
ir kaip gi nepasinaudot savo gimimo data ar telefono numeriu jeigu prašo ir skaičių ir raidžių? turbūt tas dažniausiai ir priverčia vartotojus vesti asmeninius duomenis
Vazix 2011-01-04 17:09
Naudokite KeePass. Jiegu nesugebėsite surasti, tikriausiai jau jūsų pasvordas žinomas . Kiekvienam tinklalapiui naudoju atskirą slaptažodį todėl čia problemos neįžvelgiu.
Kupse123 2011-01-04 17:46
nu cia reikia ir kantrybes vedant sunku passworda , ir vis skirtinga kiekvienam saitui , ir geros atminties. Jeigu viska surasysi i kokia "papke" kompe yra tykimybe , kad ja kas suras, jeigu viska ant lapuko parasysi irgi salia sedintis asmuo viska pamatys, arba pasimes tas lapukas.
blizzard 2011-01-04 18:13
Na aš susigalvojęs viena slaptažodį visiems tinklapiams iš skirtingų simbolių. Niekur užrašęs neturiu viskas galvoje. Stengiuosi nesiregistruot nepatikimuose svetainėse. Dažnai naudoju atskira e-mail tik registracijai, kadangi slaptažodis tas pats, tenka būti atsargiam su login vardu, tai yra nenaudoti tarkime viename forume viename pranešime ir savo e-mail ir savo facebook ar dar kažkokio login.. kiek metų jau esu internetinėje erdvėje, gal kokius 6-7, naudojant viena slaptažodį, dar neteko būti apiplėštam per kokius nors žaidimus, nei karto nebuvo nulaužtas skype ar email.. taigi jaučiuosi gana saugus
Jomajo 2011-01-04 18:41
o as naudoju alt simboli passworde, taip tikimybe atspeti su bet kokia programa labai maza.
lape 2011-01-04 18:53
dar yra slaptažodis 1324, šis tai labai sunkiai nuspėjamas.
Atlast 2011-01-04 19:50
Kam ten reikalingi kazkokie super slaptazodziai kiekvienam forumui. As pvz ziuriu taip - lygiais: forumai , FB ir kiti zemo lygio pass gali but vienodi, nes nieko neprarandu jeigu, kas ir pavogtu. Rimtesni mokejimu saitai, operatoriai, kazkas su pinigais jau skirtingi maisyti ir ilgi. Cia kaip ir realiam pasauly, ant kiekvieno sandeliuko, kur laikai pora kibiru ir kastuva nedesi penkiu spynu.
omg 2011-01-04 20:00
Naudoju tokia pacia strategija kaip ir Atlast - rimtus slaptazodzius naudoju tik rimtiems puslapiams, t.y. e-bankininkystei, ebay, paypal ir pan, o kiekvienam eiliniam tinklapiui/forumui/zaidimui ir pan. naudoju viena is keliu pagrinde naudojamu slaptazodziu (kartais su nedidelemis variacijomis). Zinoma, kai pagalvoji imanoma nesunkiai prarasti tuos "pirmo lygio" slaptazodzius, svarbu kad jie nevestu piktadario i aukstesnius lygius
faktas 2011-01-04 21:33
Aš turiu vieną ilgą slaptažodį su skaičiumi ir didžiąja raide žodžio viduryje. Kiekviename puslapyje į slaptažodžio vidurį įterpiu dvi pirmas to puslapio pavadinimo raides. Taigi visi slaptažodžiai ilgi, sudėtingi ir skirtingi, nors realiai tai tas pats slaptažodis. (-: Pvz. beGemota7s: Gmail - beGemota7s; Ir t.t. O paprasti slaptažodžiai tikrai apgalėtinas dalykas. Pamenu, per informatikos pamoką atspėjau dvejų grupiokų slaptažodžius, naudodamas tik jų vardų ir gimimo datų derinius.
Arwis 2011-01-04 22:43
Turiu kelis skirtingus email adresus, 2 svarbiausi naudoja 15 simboliu raidziu\skaiciu kombinacija, 2 maziau svarbus 13 raidziu symboliu kombinavija. Visokiem forumam registracijom naudoju 8 raidziu\skaiciu slaptazodi. Tureciau pabrezti kad ne officialiems forumams. Ty forumams kurie priklauso privatiems asmenims. Ir 10 symboliu/raidziu derini officialiems forumams. 14 skaitmenu\raidziu slaptazodi e-bankingui 14 skaitmenu\raidziu slaptazodi(skirtinga) ivairiems official zaidimu accountams (Lineage 2\EVE\WoW) Isvis turiu 6 slaptazodzius kuriuose nera jokios asmenines informacijos ar visokiu kvailu deriniu. Visi slaptazodziai skirtingi. Juos naudoju jau 5 ar 6 metus. Ne karto nebuvau nulauztas niekur.(tfu tfu tfu) Aj dar viena slaptazodi turiu kur reikalauja tik skaiciu. Bet neatsimenu kada ji naudojau kazkur registruodamasis. O kas liecia uzsipisima, as tai net nezinau. Esu priprates prie savo sukurtos sistemos ir ji man veikia. Nei sunku ivesti, nei sunku atsiminti(vis del to 6 metai in use).
rwc 2011-01-04 23:34
Naudoju Pwdhash (www.pwdhash.com). Yra pluginai/userscriptai/bookmarkletai įvairioms naršyklėms (F2 arba prefiksas @@ automatiškai suhashina). Jei klientas palaiko javascript, tai originalus (įsimintas) slaptažodis nevaikšto per internetą. O Operai Mini/ UC Browser / whatever kas palaiko tabus/langus yra ir serverinė https versija. Firefoxe/TB naudoju (papildomai): - StartupMaster - atkuriant sesiją, būtinai paklausia Master slaptažodžio; galima uždėti, kad apskritai FF nesikurtų be slaptažodžio (arba, jei nenustatyta, būtinai paklausia pradžioj, bet suveikia Cancel). - Master Password Timeout - Master slaptažodis "pamirštamas" po kažkiek laiko (60 sek. įprastai; pas mane - 15 sek., nes dažniausiai pasitikiu sesijos kukiais sesijos pradžioj). O slaptažodžių skirtingumas... Be abejo, 99% saitų turi pwdhash+vieną ir tą patį. Svarbūs turi kitą +prefixas. Dar yra saitai, kur dalinuosi su bet kuo, kam leidžiu prieiti prie savo kompo. Tai jau čia, savaime suprantama, BIOS User, Guest vartotojo, WiFi stotelės, Wuala vieša erdvė yra "vardenisrwc". Ypatingai saugiems atvejams, turiu ir savo pasidarytų alpha kokybės įrankių, kurie užtikrina OpenVPN, PageAnt PPK, TrueCrypt saugumą beigi kažką panašaus į dual-factor autentifikaciją mob. tel. (What You Have). Ale gi beigi taipogi turiu žaisliukų, keičiančių puslapių ir SSH foną, jei neatitinka tam tikri požymiai: pvz., DNS spoof arba išorinio IP neatitikimo atveju. O kas dėl privačių duomenų, tai nesunku juos pakeisti kuo nors. Ale gi ne visi tokie freakai, bet pwdhash rekomenduoju.
edgarasf123 2011-01-05 01:12
Jaigu saitai darytu normalius hash tai ir "12345" nenulauztu niekas, galetu tarkim padaryt "md5(sha512(pass)+druska)".
Mitas 2011-01-05 03:01
rwc, gal turi kokių priešų-hakerių, kad šitaip saugaisi?
rwc 2011-01-05 03:47
Ogi betgi daro. Dauguma. Tai tie luseriai šūdžiai. Belenkur savo pasvordus veda. Kažkadaise atlikau fliuksusą su "One.lt" klonu. Galėčiau dar dabar mergas kirkint, ir viršum soties būtų.
rwc 2011-01-05 03:49
Nea, specialybė tokia. Žinai, kartais reikia apsisaugot nuo savų adminų. Tai vat ir žiūrau, kaip.
Smėlis 2011-01-05 08:56
bet kai pagalvoji, tai netaip sunku susikurti slaptažodį, kurį galėtum lengvai įsiminti, bet tuo pačiu jis būtų pakankamai sudėtingas. pavyzdžiui: tiGr0-k@i1i$. jei dar galvoje susikuri kažkokią asociacijų sistemą (kuo tolesnę nuo tavo asmeninės info), tai galima dešimtis skirtingų slaptažodžių prisiminti. blogiausiu atveju lieka tokios programėles kaip keepass ar pan. edit: nepamenu kuris iš tinklapių (ar ne paypal?) kažkada nustebino, nes jame buvo apribotas slaptažodžio simbolių skaičius iki juokingo ilgio, o ir simboliai ne visi buvo leidžiami. kažkaip palieka prastą skonį burnoje tokie dalykai.
Dvigubas nulis 2011-01-05 13:40
Man patiko