V. Putinas liepė Rusijoje diegti „Linux“  (78)

Rusijos vyriausybė patvirtino šalies valdžios institucijų perėjimo prie atvirojo kodo programinės įrangos planą, pranešė Rusijos ryšių ministerija. Tokį šalies vyriausybės potvarkį Nr. 2299-p gruodžio 17 dieną pasirašė premjeras Vladimiras Putinas, sakoma pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal šį planą planuojama federalinius Rusijos valdžios organus ir biudžetines organizacijas 2011 – 2015 m. pervesti prie atvirosios programinės įrangos naudojimo. Vienas pagrindinių šio plano elementų – bazinio programų rinkinio, kuris būtų diegiamas į Rusijos valdininkų darbo kompiuterius, parengimas. Skelbiama kad į šį paketą bus įtraukta operacinė sistema, tvarkyklės ir tam tikrų programų rinkinys. Tikslią privalomo atvirojo kodo programinio paketo sudėtį planuojama patvirtinti iki 2011 m. 4 ketvirčio.

Bandomasis šio paketo testavimas numatytas 2012 m. antrąjį ketvirtį, o nuo 2014-ųjų vidurio jis bus pradėtas diegti į Rusijos valdžios įstaigų ir biudžetinių organizacijų kompiuterius. Paketo atnaujinimus planuojama ruošti kas 3 mėnesius.

Tai jau ne pirmas kartas kai Rusijoje bandoma į valstybinį sektorių įdiegti atviro kodo platformą, tačiau ankstesnieji bandymai žlugdavo dėl politinės iniciatyvos trūkumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (78)