Siekiama sukurti visos Žemės simuliatorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ultimadness 2011-01-05 23:52
Ateity stopudovai bus toks simuliatorius, bet man rods, kad reikes sugalvot pavadinimus didesniem vienetam nei yottabaitam ir palaukti, kol GPS'as sugebes nuspeti, automobiliu susidurima.
faktas 2011-01-06 01:56
Na šiaip tie simuliatoriai jau seniai naudojami ir tikrai sėkmingai. Tiesa, kol kas jie taikomi tik atskiroms sritims. Nėra tokio vientiso, apie kokį čia rašoma. Simuliatoriai yra paremti tikimybių apskaičiavimais. Kaip man pačiam teko įsitikinti, tikimybių skaičiavimo algoritmai yra neįtikėtinai sudėtingi. Pvz., mano dviejų branduolių proc. 4 gb ram kompiuteris 6 klimatinių veiksnių sąveikų priklausomybes pagal 5 mėn. duomenis, registruotus kas valandą, skaičiavo apie 40-50 min. ir beveik tiek pat laiko pagal gautas priklausomybes konstravo lygčių sistemas, pagal kurias būtų galima prognozuoti, kaip tų analizuotų veiksnių pokyčiai lems vieni kitus. Žodžiu, manau, kad šitas mokslininkas dar labai labai negreit padarys kažką pan., ką sumanė. Bet idėja sveikintina! Simuliatoriai puikiai tinka prognozėms. Palaikau. Tik va neaišku, kas naudotųsi gautais rezultatais...
Atavar 2011-01-06 03:15
Pirmiausia, kas atejo i galva perskaicius, buvo Asimovo "Fondas" Reiks nupusti dulkes ir n-taji karta vel paskaityt... Antra- sunku butu isivaizduoti, kad mes kada nors sulauksim kazkokiu realiu VIESU tokio simuliatoriaus veikimo rezultatu. Jei/kada sis projektas igaus pretenziju i realizavima, jis bus uzslaptintas ir pasleptas uz n duru. Trecia- pavaldumo klausimas. Sudetinga tai isivaizduoti, kaip tarptautini projekta butent del pavaldumo ir: Ketvirta- jo panaudojimo globaliu procesu itakojimui. Faktiskai tai butu raktas i musu pasaulelio valdzios sosta ilguoju laikotarpiu. Ir mazu maziausiai i smarkaus dabartinio politinio/ekonominio/socialinio balanco itakojima norima linkme.
Sinister 2011-01-06 11:14
Perskaičiau, pagalvojau: būtinas kvantinis kompiuteris. Kita asociacija - J. T. Hawks'o "Ketvirtoji erdvė". Tikėtina, kad sekantis žingsnis, tikrai užslaptintas, bet butent toks ir būtų, kaip trilogijoje aprašomas. Kas nežino, tai - Panaptikonas - kalėjimas, kuriame nereikia nė vieno sargo, tik kad visam pasauliui - žinai, kad esi stebimas (tavo gyvenimas simuliujamas kompiuteryje) ir bijai nusižengti. Paranojikams nerekomenduoju. Visai pašėls.
Anonymous 2011-01-06 17:01
matematikoje nera neimanomo.
DonceLT 2011-01-06 18:07
Fizikoje yra Ir žmogus nėra tobulas. Ir matematikoj(kombinatorikoj) yra neimanoma
Anonymous 2011-01-07 05:21
Fizikoje, taip pat nera neimanomo. Tai irodo faktas, kad turedamas energijos gali gauti bet ka. Del matematikos, tai irgi galima aprasyti bet ka.
Sarunas 2011-01-07 08:22
Na pabandyk pabandyk 1. Parašyt koks bus suminis baltas triukšmas po 7s. Taip... yra visokios formulės, kurios maždaug aprašys koks gali būti triukšmas, tačiau nebus atsakymas tikslus, nes niekada negali žinoti, kada kas ką siųs eteriu ir t.t. 2. Aprašyt kokia snaigės forma susidarys matematine formule, kai ta snaigė dar nėra susidarius. Aišku čia kraštutiniai atvejai mano paimti, bet tai tik buvo atsakas į tai, kad visada galima betką aprašyti matematinėmis ir fizikinėmis formulėmis.
Anonymous 2011-01-07 13:12
1. aprasyt galima viska, tixlumas priklauso nuo salygu tixlumo zinojimo. 100% tixlumas daznai neegzistuoja. 2. viska galima aprasyti, tai nereiskia, kad jau viskas buvo aprasyta ir suprasta. bet snaiges susidaryma .., tu man pasakyk viska nuo pradzios iki pabaigos kokie veiksniai lemia tai ir kas itakoja konkrecia snaiges isvaizda. jei snaiges skirtingos, tai dar nereiskia, kad viskas vyksta randomu. beja jau rase siam puslapyje, kaip moxlininkam pavyko padaryti dvi identiskas snaiges, be matematikos tokiu dalyku neimanoma padaryti. is esmes matematika nevirsija musu ziniu ribu, bet matematika imanoma viskas kai nezinomu veiksniu nera. del nezinomu veiksniu atsakinga ne matematika. p.s. cia turbut dauglesi maisot zmogaus ir matematikos galimybes.