Intel pristatė „Sandy Bridge“ procesorius  (2)

Didžiausias lustų gamintojas pasaulyje, kompanija Intel, sausio 3 dieną pristatė savo antrosios kartos Core centrinius procesorius „Sandy Bridge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija patvirtino, kad pristato 29 skirtingus procesorius pagrįstus 32nm technologiniu procesu bei dešimt lustų rinkinių. Šnekant tikslesniais skaičiais, 15 nešiojamiesiems skirtų procesorių, 14 skirtų staliniams ir po 5 lustų rinkinius nešiojamiesiems ir staliniams kompiuteriams.

Naujieji centriniai procesoriai turi tarp dviejų ir keturių x86 architektūros branduolių ir pasižymi integruotu grafiniu branduoliu tame pačiame luste. Priklausomai nuo procesoriaus, tai gali būti arba Intel HD 2000, arba HD 3000 serijos posistemis leisiantis kompiuteryje nebediegti atskiros vaizdo plokštės. Specifiniai procesoriai, skirti staliniams kompiuteriams, prie kurių pavadinimo yra K raidė, turi atrakintą daugiklį, kuris leis kiek labiau pakelti procesoriaus dažnį. Apie jų architektūrą ir technines charakteristikas jau rašėme čia ir čia.

Žinoma, technikos leidiniai pristatė savo apžvalgas, kurias, atrodo, turėjo paruošti prieš naujuosius metus. Kaip jie pažymi, spartos prasme tai nėra didelis žingsnis į priekį, bet jie nėra nustebinti, nes Sandy Bridge yra daugiau nutaikyti į vidutinį segmentą, o ne į aukštąją klasę.

„Intel“ gamintojų šiuo metu parduodamų naujosios „Core“ kartos procesorių kaina svyruoja nuo 117 JAV dolerių iki 1,096 tūkst. JAV dolerių. Lietuvoje prieinamų  „Core“ kartos modelių kaina išsidėsto nuo 350 Lt (Intel Core i3 - Intel Core i5 šeimos) iki 1200 Lt (INTEL CORE i7 šeima). Bendrovė užima apie 80 proc. pasaulio procesorių kompiuteriams rinkos. Netrukus atsako laukiama iš artimiausios bendrovės konkurentės „AMD“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: