Indijos mokiniai testuoja saulės energiją naudojančius planšetinius kompiuterius  (6)

Daugiau kaip 100 mln. Indijoje gyvenančių mokinių personaliniai kompiuteriai – nereali svajonė, kadangi jų mokyklos neturi elektros energijos tiekimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis greitai gali pasikeisti, nes mokslininkai iš „Rice Universitety“ (liet. k. „Ryžių universitetas“) ir „Singapore‘s Nanyang Tech Universitety“ (liet. k. „Singapūro Nanjango technologijų universitetas“) bendradarbiaudami sukūrė planšetinio kompiuterio pagrindu stalinio personalinio kompiuterio prototipą, kuris veikia naudodamas vien tik saulės energiją.

Prietaisas, pavadintas „I-Slate“ kaip tvirtinama, yra pirmasis iš elektronikos serijos, kurioje įdiegtos mažai energijos naudojančios mikroschemos – jos suteikia galimybę visai sistemai veikti naudojant vien tik saulės panelių sugeneruotą elektros energiją.

Prietaisas, tikimasi, sėkmingai veiks naudodamas saulės energiją iš tokių pačių kolektorių, kokie sumontuoti ir rankinėse skaičiavimo mašinėlėse.

Mokiniai netoli Hyderabad‘o miesto esančios mokyklos Indijoje testavo ankstesnius šios technologijos prototipus, o projektuotojai, atsižvelgdami į jų pastabas, sukonstravo patobulintus prietaisus, kuriuos dar ir pritaikė specifinėms vietovėms.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)