„Google" telefonai tampa vertėjais (Video)  (1)

Bendrovė „Google“ savo programą „Google Translate for Android“ papildė nauja eksperimentine funkcija, leidžiančia telefonu versti dviejų skirtingomis kalbomis kalbančių žmonių pokalbius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji išmaniesiems telefonams su „Android“ operacine sistema skirta „Google Translate“ programos versija buvo pateikta prieš metus, 2010-ųjų sausį. Ji į mobiliuosius telefonus perkėlė mašininio internetinio „Google“ vertėjo vertimo funkciją, galimybę transkribuoti nelotynišką raidyną naudojančių kalbų žodžius, norimo išversti žodžio pateikimą balsu užuot jį rinkus telefono klaviatūra bei užsienio kalbomis gautų SMS žinučių vertimo funkciją, skelbiama oficialiame „Google“ tinklaraštyje. Dabar bendrovė praneša papildžiusi „Google Translate for Android“ keliais naujais atnaujinimais bei galimybėmis, iš kurių svarbiausia – eksperimentinė „Pokalbių režimo“ (Conversation mode) funkcija. Pasak „Google“ atstovų, tai nauja „Google Translate for Android“ sąsaja, siūlanti sklandžiai bendrauti su šalia esančiu užsieniečiu nemokant jo gimtosios kalbos. Vertėju tampa mobilusis telefonas su „Android“ OS. Į jį sakomi žodžiai viena kalba automatiškai atpažįstami, išverčiami į kitą kalbą ir garsiai perskaitomi per telefono garsiakalbį, kad išgirstų pašnekovas.

Kol kas „Conversation mode“ veikia tik su viena kalbų pora – anglų ir ispanų. Naudotis šia funkcija paprasta: „Google Translate for Android“ programoje tereikia spustelėti mikrofono mygtuką ir pradėti kalbėti angliškai arba ispaniškai. Išvertus žodį į kitą kalbą, pašnekovas gali paimti telefoną ir tęsti pokalbį, arba pasinaudoti savuoju.

„Google“ atstovai pabėžia, kad ši pokalbių vertimo realiuoju laiku technologija telefonuose kol kas tėra tik „alfa“, ankstyvųjų bandymų, etape, todėl vertimo kokybę gali pabloginti regioniniai akcentai, foninis triukšmas arba greitas kalbėjimo tempas. Nepaisant to, naujasis „Google Translate for Android“ patobulinimas ir tolimesnė mobiliesiems telefonams skirtos automatinio vertimo technologijos plėtra esą žada įspūdingų galimybių. Gali būti, kad ne už kalnų diena, kai telefonas su „Android“ tarsi vertėjas pats išvers pokalbius su jūsų kalbos nemokančiais pašnekovais.

Pranešama, kad išbandyti „Conversation mode“ jau gali visi norintys. „Google Translate for Android“ galima parsisiųsti iš „Android Market“ programų svetainės internete. Naujoji funkcija veikia telefonuose su „Android 2.1“ ar naujesne šios OS versija.

Šiame vaizdo siužete – eksperimentinės „Google Translate for Android“ funkcijos pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)