Europa nelaidoja savo kosminio turizmo projekto (Video)  (0)

Europos Aeronautikos gynybos ir kosmoso kompanijos (EADS) „Astrium“ padalinys praneša toliau plėtojantis 2007 m. pristatytą erdvėlaivio kosmoso turistams projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Astrium“ kosminis laisvas turėtų trumpam iškelti turistus virš Žemės atmosferos. Projektas buvo pristatytas 2007 m., tačiau dėl pasaulinės finansų krizės buvo praktiškai iškart pristabdytas. Dabar „Astrium“ skelbia, kad darbai tęsiami, o šiemet į kosminio turistinio laivo kūrimą bus investuota 10 mln. Eurų (34,5 mln. Lt), praneša BBC. Tačiau kompanija laukia partnerių. „Toliau brandiname idėją ir išlaikome minimalią komandą tam, kad radę tinkamų partnerių jau būtume stipriai pažengę“, - komentuoja „Astrium“ generalinis direktorius Francois Auque. Bendrovės erdvėlaivio dydis turėtų būti panašus į verslo klasės lėktuvo. Pirmuosius 12 km jis pakiltų naudojamas tradicinius lėktuvo variklius, o tuomet į 100 km aukštį erdvėlaivį iškeltų skysto deguonies ir metano mišinio raketa.

„Astrium“ laivu galėtų skristi 5 turistai, jie turėtų galimybę trumpam patirti nesvarumo būseną. Tačiau visoms šioms idėjoms įgyvendinti bendrovei reikėtų investuoti galinčio partnerio.

Panašų kosminio turizmo projektą plėtoja ir „Virgin Galactic“, bendrovė jau turi daugybę „bilietų į kosmosą“ rezervacijų. Ši bendrovė jau yra pagaminusi porą erdvėlaivių, kurie šiuo metu išbandomi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)