Kinų traukinys pasiekė 487,3 km/h greičio rekordą (Video)  (21)

Patobulinta naujojo kinietiško greitojo traukinio “CRH 380” versija „BL“ pagerino greičio rekordą – bandomojo važiavimo iš Pekino į Šanchajų metu, traukinys pasiekė 487,3 km/h greitį ir ankstesnį pasaulio rekordą (486,1 km/h), priklausiusį modeliui „CRH 380A“, pagerino daugiau kaip 1 km/h.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Traukinį sukūrusios bendrovės „China Northern Locomotive and Rolling Stock Industry Group“ atstovai teigia, kad traukinys, skriedamas rekordiniu greičiu, riedėjo tolygiai, be jokių nesklandumų.

Minėtos bendrovės inžinierius Sun Bangcheng atskleidė, kad šioje greitojo traukinio modifikacijoje buvo įdiegta 10 technologinių patobulinimų traukinio aerodinamikos, vibravimo ir judėjimo stabilumo srityse.

Anot traukinio-rekordininko gamintojų, greitai, saugiai ir patikimai riedantis jų kūrinys yra ne tik patogus, bet ir taupus energijos resursų ir aplinkos tausojimo prasme. Rekordiniu greičiu važiavusio traukinio sąstatą sudarė 16 vagonų, kuriuose keliauti gali 1004 keleiviai. Planuojama, kad netrukus bus pradėta masinė šio greitojo traukinio gamyba, o ateityje Kinijos greitaeigio geležinkelio linijose šis modelis taps pagrindiniu.

Ankstesni traukinių greičių rekordai taip pat priklauso Kinijai – šalis pirmauja ir greitaeigių geležinkelių tiesimo sferoje. Šiuo metu tokių magistralių Kinijoje naudojama daugiau kaip 7 tūkst. kilometrų – pagal šį rodiklį šalis užima pirmąją vietą pasaulyje.

Kviečiame pasižiūrėti trumpą vaizdo siužetą apie prieš keletą savaičių ankstesnį greičio rekordą (486,1 km/h) pasiekusį „CRH 380A“ modelį.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)