„Facebook" dalina vartotojų adresus ir telefonus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2011-01-19 13:53
"Atkreipkite dėmesį, kad šie leidimai suteikia tik prieigą prie vartotojo adreso ir mobiliojo telefono numerio, o ne jų draugų adresų ir jų telefonų numerių" --- Atkreipkite dėmesį, kad FUCK YOU. Po tokių nesąmonių ir pasipilą straipsniai, pavadinimais, "Metus gaudavau milžiniškas sąskaitas už telefoną, kol nesužinojau, kad Facebook mane užregistravo "Asmeninių Horoskopų" SMS paslaugai, kuri kainuoja 9848534Lt/SMS.", arba "Aš jau penkias dienas nežaidžiau "Farmville". Būtent tada prie mano durų slenksčio pasirodė du buduliai, nuo kurių vos pabėgau."
faktas 2011-01-19 14:04
O dėl to spamo. Kažin, kiek žmonių paspaudžia nuo neaišku ko gautas nuorodas?
BadAss 2011-01-19 14:06
Nereik nurodinet savo adreso ir telefono isvis ir nebus problemu. Kam reikes, tas ir pasiklaus...
Sarunas 2011-01-19 14:10
Na nežinau.. aš nurodęs esu realius kontaktus, tačiau visai nežavi manęs ši naujiena... O realius kontaktus nurodyti yra pakankamai naudinga vien dėl to, kad būna, kada reikia numerio žmogaus, o jo nei su žiburiu nerasi tuo momentu nei skype, nei facebook nei dar kur kitur internetinėj erdvėj.
Vyskupas 2011-01-19 14:31
Buvo mada, ačiū dievui baigėsi. O kam nepraėjo belieka palinkėt sėkmės ir tikėtis jog vėliau tai gyvenime neatsilieps, nes juokinga kai žmonės kas 10 min užsirašinėja ką veikai ar kad atsiprašant nusimyžt eina o privatumą kiekvienas vertina savaip, kaip ir sakė kas nenorės neįves jokių kontaktų ir bus ramūs.
werafonas 2011-01-19 15:13
Mano nuomone, dauguma.
Varnagas 2011-01-19 16:08
kad ir kaip baugiai beskambėtų tokie straipsniai, kas naudojosi facebook, tas naudosis ir toliau. nėr čia ko psichuoti, bet vistiek ir toliau daryti tą patį. kitas dalykas yra KAS prašo tų duomenų. programėlės. kokios dar programėlės? nenaudoju jokių programėlių, tik facebuką. pora dienų paspaudinėjus [block all farm], [block all mafia] ir [block all (any app)] baigiasi visi tušti draugų postai kas daugiausiai jam rašo, kas kitą met jį nužudys, kas bus geriausias draugas, su kuo pasimylės ir ko tik neprigavoja tie "programėlių kūrėjai". šioje vietoje ne vien tik facebookas kaltas. labai prie to dar ir prisideda žmonių bukumas ir tuštumas, nes jiems, kad atkreipti dėmesį ir ką nors papostinti reikia programėlę naudoti... taigi nusiraminkit. jei kas nors ir nutiks - kaltas vistiek esi pats. jokia organizacija neapsaugos tavo subinės geriau nei tu pats, taigi nereikia čia kaltinti nei sienų, nei paukščių, nei didžiojo brolio "akinių". išlieka stipriausi
Evaldas 2011-01-19 16:15
Būtent. Pas mane irgi visas šitas, atsiprašant šūdas, užblokuotas. Matau tik "palaikintus" linkus, būsenas, nuotraukas. Daugiau jokio kito šlamšto nereikia man ten.
faktas 2011-01-19 16:43
Aš tame nelabai gaudausi, tai gal kas gali trumpai ir aiškiai. Mes registruojamės tinklapiuose. Ar mūsų slaptažodžiai pasiekiami tinklapių adminams? Ar yra kokie nors įstatymai saugantys slaptažodžius nuo administratorių?
Vazix 2011-01-19 16:49
Ir po tekstu slypi mygtukas: „F Patinka“
kionig 2011-01-19 16:52
Tavo slaptazodziu adminai nezino. Is pradziu sugeneruojamas randomu sistemos, o po to pasikeiti pats. Adminai mato tik tavo prisijungimo log'us ir is kokiu ip'u rasineji. Istatymai yra. Bet jei kas atsitiktinai su kokiu key loggeriu nusnifina tavo kodus, tai jau pats kaltas
blizzard 2011-01-19 16:54
iš tokios žinutės susimastai ar tik tu nesinaudoji to pačio slaptažodžio visur tai yra čia gal kokiam facebook arba net banko kortelei . Įstatymų kiek žinau tokių nėra. O ir adminui iš to tavo slaptažodžio jokios naudos..
Sarunas 2011-01-19 17:53
Na kiek žinau yra keli algoritmai, kuriuos naudojant konvertuoti simboliai negali būti atšifruoti atgal. Taip pat kiek žinau šiai grupei priskiriamas ir md5 kodavimas. Vienintelis būdas atšifruoti atgal tai bandyti visas kombinacijas iš eilės ir ieškot sutampančios sekos. Yra internete atseit md5 reverse hash, tačiau jie per duomenų bazes ieško atitikmens pakeistam md5 slaptažodžiui, o ne atvirkštinę konversiją atlieka.
infoguru 2011-01-19 19:24
Adminams nereikia tavo slaptažodžio. Jie ir taip duomenų bazėse turi visą info apie tave (ką suvedei). O štai jeigu užsiregistruotum neaiškioje svetainėje, pvz.: alibaba-real-sexy-girls-secrets-please-sign-up.com ir dar susumokėtum kortele tai beveik grantuotai turėtum švarią sąskaitėlę
Crus 2011-01-19 19:35
Cituoju: "...„Facebook“ vartotojų adresai ir mobiliųjų telefonų numeriai atskleidžiami to prašančioms „Facebook„ programoms tik tuo atveju, jei patys vartotojai su tuo sutinka..." manau viskas, daugiau kaip ir nera apie ka diskutuot.
DJ_LFS 2011-01-20 00:01
idomu, kokia pasauline mada po feisbuko taps ateityje?
dzo 2011-01-20 01:23
nebuk toks tikras, kolkas gal ir nera. ateity tyliai gali tai pasikeist. kaip ir dabar nesenai pastebejau kad fb ivede nauja teisiu grupe "draugu draugai" ir pakeite pagal nutylejima mano senesnius nustatymus (bent jau kaikuriuos) is "draugai" i "draugu draugai". tad info kuria leidau matyti tik draugams tapo matoma ir dar keliems simtams vartotoju kurie neturi tiesioginio rysio su manim. dar nuvaryk i "privacy settings" -> "app settings" ir ten rasi "Information accessible through your friends. Control what information is available to apps and websites when your friends use them." ir pasitikrink kokios defaultines reiksmes. kaip matai, tu jokio apps'o gali nenaudot, bet per tavo draugu apps'us info gali nuteket. kas nori nerodyt savo privacios info realiai yra tik 1 budas - suvest netikra info. kitu budu nematau.
Stakta 2011-01-22 12:07
Bet juk galima pati apps apriboti, jis prašo daug, bet leidi tik ant sienos rašyt ir panašiai. O jei neveikia su apribojimais tai užblokuoji. Pas mane viska ko nereikia užblokuota. O ko reikia apkarpytos teisės, neledžiu, mailint man, ar tai rašyt ant sienos
Wickit 2011-01-22 12:28
Grįžkim į one
Vyskupas 2011-01-24 09:11
Labai teisingas pasakymas buvo jog niekas kitas geriau neapsaugos tavo šiknos, kaip tu pats arba durna galva - vargas kojoms grįžtant prie temos, tai geriausiai apie save informaciją patikrint galima suvedus vardą/pavardę į tarkim google naršyklę, neretas nustemba kiek info apie juos klajoja internete. p.s. gal kas žino plačiau apie programas kurių pagalba būtų galima išvalyti visą savo dienos istoriją, kadangi trinant rankiniu būdu, priėjus tam tikrą ribą informacijos pasiekti neleidžia, tačiau kiti ją vis dar mato.