„Google“ keičia generalinį direktorių ir skelbia finansinius rezultatus  (4)

Interneto kompanijos „Google“ generalinio direktoriaus pareigose Ericą Schmidtą pakeis kompanijos bendraįkūrėjas Larry Page'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E. Schmidtas kompanijos nepalieka ir nuo balandžio 4 d. eis „Google“ vykdomojo valdybos pirmininko pareigas, praneša bendrovė. Iki tol jis dar dirbs generaliniu direktoriumi.

Rokiruotės „Google“ vadovybėje aiškinamos siekiu supaprastinti įmonės valdymą. „Jau seniai kalbėjome apie tai, kaip supaprastinti valdymo struktūrą bei pagreitinti sprendimų priėmimą“, – sako E. Schmitdas. Nuo šiol jis daugiausia dėmesio skirs sandoriams, partnerystėms, santykiams su klientais ir viešuoju sektoriumi, generaliniu direktoriumi tapęs L. Page'as rūpinsis bendrovės kasdieninėmis operacijomis, o kitas kompanijos bendraįkūrėjas Sergey Brinas dirbs su strateginiais bei naujais projektais.

„Google“ ketvirtadienį paskelbė ir savo finansinius rezultatus. Paskutinį 2010 m. ketvirtį „Google“ pajamos sudarė 8,44 mlrd. JAV dolerių (21,7 mlrd. Lt) ir buvo 26 proc. didesnės nei tuo pačiu 2009 m. laikotarpiu.

Grynasis bendrovės pelnas sudarė 2,54 mlrd. JAV dolerių (6,52 mlrd. Lt) ir buvo 29 proc. didesnis ankstesniais metais. Tokie rezultatai pranoko analitikų lūkesčius. „Google“ pajamos iš vis dar pagrindinio jų šaltinio – mokamų tekstinių reklamų – per metus augo 18 proc. JAV bendrovė uždirbo 52 proc. o likusiame pasaulyje – likusius 48 proc. savo pajamų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)