„Microsoft“ kviečia „nulaužti“ „Windows Phone 7“  (15)

„Microsoft“ paragino garsius „iPhone“ telefonų piratautojus išmėginti jėgas įveikiant jų sukurtos „Windows Phone 7“ sistemos apsaugą, praneša tinklaraštis „Engadget“. Iššūkis buvo mestas „Geagot“ komandai, negana to, „Microsoft“ jiems pažadėjo telefoną dovanų, jei šiems pasiseks apeiti apsaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks iššūkis išties įdomus, iki šiol visi gamintojai – „Apple“, „Nokia“, bei „Sony“ – aršiai kovojo su programišių sistemų apsaugų „nulaužimais“. Kaip pavyzdį pateikti galima „HotZ“ komandą, šiuo metu ji bylinėjasi su „Sony“ ir yra kaltinama „Play Station 3“ konsolės nelegaliu „nulaužimu“.

„Windows Phone 7“ sistemą nulaužę dėl panašių incidentų gali būti ramūs. Pastaruoju metu „Microsoft“ labai palankiai vertina programišių darbelius. Neseniai, jie norėjo kelti ieškinį „Kinect“ žaidimų technologiją „nulaužusiems“, tačiau ganėtinai greitai apsigalvojo, o nuo šiol pradėjo remti „Windows Phone“ piratautojus.

Taip pat, „Microsoft“ produktai garsėja nelegalių kopijų gausa. Itin populiari „Xbox 360“ žaidimų konsolė iš „Microsoft“ yra lengvai nulaužiama, o kompanijos siūloma „Windows“ operacinė, 2006 metais „Microsoft“ atlikto „Windows 7“ tyrimo duomenimis, nelegaliai įdiegta į daugiau nei 34 proc. šią sistemą naudojančių kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)