„Intel“ leista pirkti „McAfee“  (2)

Europos Sąjungos konkurencijos pareigūnai leido mikroprocesorių gamintojai „Intel“ už 7,68 mlrd. JAV dolerių (19,3 mlrd. Lt) pirkti antivirusinės programinės įrangos bei kompiuterių saugumo sprendimų gamintoją „McAfee“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Intel“ apie ketinimus pirkti „McAfee“ pranešė dar praėjusį rugpjūtį, tačiau baimindamasi, kad šis sandoris gali iš rinkos išstumti kitus saugumo sprendimų gamintojus, Europos Komisija vykdė tyrimą. Komisiją neramino dominuojanti „Intel“ padėtis – bendrovė užima apie 80 proc. stacionariųjų ir nešiojamųjų kompiuterių procesorių rinkos, tad jei bendrovės procesoriuose diegiamos saugumo funkcijos veiktų tik su „McAfee“ produktais, tai iškreiptų rinką.

Visgi „Intel“ pažadėjo, kad „McAfee“ sprendimai bus suderinami ir su konkurentų produkcija, tad EK nutarė tyrimo nebetęsti ir leisti puslaidininkių milžinei pirkti bendrovę, praneša infoworld.com. Šis įsigijimas bus didžiausias „Intel“ istorijoje, jį tikimasi užbaigti iki kovo pabaigos. JAV „Intel“ jau anksčiau turėjo konkurencijos sargų palaiminimą.

Europos Komisija yra ne kartą tyrusi ir baudusi „Intel“ už konkurencijos pažeidimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)