Nanotechnologijų pagrindu pagamintas kompiuterio korpusas keičia savo spalvą  (4)

Nanotechnologijos pamažu skverbiasi ir į "mažiau techniškas" sritis, tokias, kaip mobiliosios elektronikos dizainas. "Toshiba" neseniai išleido nešiojamą kompiuterį, kurio korpusui nanotechnologijos gamybos procesas suteikia kintančios spalvos įspūdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetinio portalo "Register Hardware" teigimu, "Dynabook Qosimo T750" modelio kompiuterio viršutinis korpuso paviršius nudažytas iš esmės standartiniais melsvų atspalvių dažais, tačiau iš viršaus jie yra padengti nanometrų eilės storio skaidrios plėvelės sluoksniais. Tai korpusui suteikia vadinamąjį "metalinį" blizgesį - spalvos kinta nuo šviesiai mėlynos iki purpurinės, atsižvelgiant į stebėtojo akies kampą. Tačiau dažnuose metalų ar juos primenančių medžiagų visiškai nėra.

Toks vizualinis spalvų kaitos efektas pasiekiamas naudojant "Toshiba" ir Japonijos kompanijos "Touré Meihan", užsiimančios naujų medžiagų kūrimu ir gamyba, sukurtą naują metodą. Technologija pavadinimu "Picasus" remiasi tuo, kad įprastiniais dažais nudažytas gaminio paviršius papildomai padengiamas tūkstančiais plonų specialios plėvelės sluoksnių. Korpusas ne tik žėri įvairiais atspalviais - gamintojo teigimu, toks paviršius taip pat yra atsparus pirštų atspaudams, kadangi danga atstumia pirštų paliekamą drėgmę ir riebalus.

Kol kas "Dynabook Qosimo T750" prieinamas tik Japonijos rinkai, tačiau realu tikėtis, kad dar šį pusmetį naujovė pasieks ir Europą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: