Android tampa populiariausia išmaniųjų telefonų OS  (1)

Vis labiau populiarėjanti atvirojo kodo operacinė sistema „Android“, plėtojama korporacijos „Google“ pasiekė dar vieną svarbų savo plėtros etapą ir aplenkė pasaulyje iki šiol populiariausią telefonų gamintojo „Nokia“ kuriamą „Symbian“ platformą. Kaip vakar pranešė rinkos tyrimų bendrovė „Canalys“, ketvirtajame praeitų metų ketvirtyje telefonų, veikiančių „Android“ pagrindu, pardavimai globaliu mastu daugiau kaip dviem milijonais vienetų viršijo įrenginių su „Symbian“ pardavimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal bendrovės specialistų skaičiavimus, 2010-ųjų metų paskutiniame ketvirtyje „Google“ atvirojo kodo platforma veikė net 33,3 milijono parduotų išmaniųjų telefonų. Palyginimui tuo pačiu laikotarpiu 2009-aisiais „Android“ telefonų buvo parduota vos 4,7 milijono vienetų, taigi metinis šių telefonų pardavimų prieaugis siekia daugiau kaip 600 procentų! Tuo tarpu „Nokia“ kompanijos plėtojamos „Symbian“ OS pagrindu veikiančių įrenginių aptariamame 2010-ųjų ketvirtyje buvo parduota 31 milijonas vienetų. Nors šis skaičius ir nusileidžia konkurentams „Google“, tačiau vis tiek yra didesnis lyginant su 2009-ųjų paskutiniuoju ketvirčiu, kuomet pasauliniu mastu „Symbian“ telefonų buvo parduota 23,9 milijono vienetų.

„Canalys“ duomenimis, „Google Android“ operacinė sistema šiuo metu iš viso užima 32,9% globalios išmaniesiems telefonams skirtų operacinių sistemų rinkos. Antroje vietoje rikiuojasi lyderio pozicijas praradusi „Symbian“ su 30,6% dalimi, po jos seka „Apple“ įrenginiuose veikianti „iOS“ platforma (16%). Populiariausių operacinių sistemų penketuką užbaigia RIM išmaniuosiuose veikianti „BlackBerryOS“ (14,4%) ir dar palyginus neseniai pasirodžiusi „Microsoft Windows Phone 7” platforma. 2,9% likusios rinkos užima kitos OS į kurių sąrašą patenka tokie vardai kaip „Bada“, „Maemo“, „Brew“, „Windows Mobile“, „webOS“ ir kiti.

Atliktas tyrimas taip pat parodė ir dideles mobiliųjų įrenginių rinkos augimo tendencijas. Anot „Canlalys“ analitikų, globaliu mastu, praeitų metų paskutiniame ketvirtyje iš viso buvo parduota 101,2 milijono vienetų išmaniųjų telefonų, o tai sudarė net 89% procentus metinio prieaugio (lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2009 m.). Per visus 2010-uosiu metus tokio tipo įrenginių buvo parduota kiek mažiau nei 300 milijonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)