20 tūkst. JAV dolerių tam, kuris įveiks „Chrome“ naršyklę  (3)

Kovo 9–11 dienomis Vankuveryje vyksiančių programišių varžybų priziniam fondui „Google“ skyrė 105 tūkst. JAV dolerių (273 tūkst. litų) ir papildomai 20 tūkst. JAV dolerių (52 tūkst. litų) tam, kuris sugebės įveikti „Chrome“ interneto naršyklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišių varžybų „Pwn2Own“ metu dalyviai taip pat galės išmėginti savo jėgas bandydami įveikti naujausias interneto naršykles - „Apple“ „Safari“, „Microsoft“ „Internet Explorer“, „Mozzila“ „Firefox“, veikiančias „Windows 7“ arba „Mac OS X Snow Leopard“ operacinėse sistemose.

Varžybų metu bus galima naudotis tik „Sony Vaio“ arba „Apple MacBook Air 13“ nešiojamais kompiuteriais. Už sėkmingą „Firefox“, „Internet Explorer“ ir „Safari“ interneto naršyklių nulaužimą programišius galės pasiimti nešiojamą kompiuterį, su kuriuo dalyvavo varžybose, ir 15 tūkst. JAV dolerių (39 tūkst. litų) piniginį prizą. Jei bus įveikta „Chrome“ naršyklė, dalyviui atitektų 20 tūkst. JAV dolerių (52 tūkst. litų) ir „Google CR–49 Chrome OS“ nešiojamasis kompiuteris.

Taip pat vyks varžybos ir mobiliųjų telefonų kategorijoje. Dalyviai galės pamėginti įsilaužti į „Dell Venue Pro“ su „Windows 7“ operacine sistema, „iPhone 4“ su „iOS“ operacine sistema, „Blackberry Torch 9800“ su „Blackberry 6 OS“ operacine sistema arba į „Nexus S“ su „Android“ operacine sistema. Įveikusio visus mobiliuosius telefonus laukia 15 tūkst. JAV dolerių (39 tūkst. litų) prizas.

Tokie konkursai technologijų kompanijoms nėra tik tuščias pinigų švaistymas, jų metu galima išsiaiškinti silpnąsias kuriamų programų puses ir jas patobulinti. „Google“ kompanija skiria pinigines išmokas visiems, kurie atranda klaidų „Chrome“ interneto naršyklėje. Iki šių metų pradžios kompanija tam jau yra išleidusi 14 tūkst. JAV dolerių (36,4 tūkst. litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)