Muzikos leidėjai kuria autorių teisių duomenų bazę  (1)

Audito ir konsultacijų bendrovė „Deloitte“ kartu su didžiaisiais pasaulio muzikos leidėjais per artimiausius dvejus metus ketina sukurti muzikos teisių duomenų bazę, kuri turėtų leisti paprasčiau kurti naujas muzikines interneto paslaugas bei kovoti su piratavimu, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulinėje muzikos duomenų bazėje bus galima sužinoti, kokiam atlikėjui ar leidėjui priklauso teisės į konkretų kūrinį. Šitaip turėtų kilti mažiau nepatogumų atsiskaitant su autoriais ar teisių savininkais teikiant interneto ar mobiliąsias paslaugas.

Būsimąją duomenų bazę remia tokie leidėjai kaip „EMI Music Publishing“, interneto parduotuvės „iTunes“ bei „Amazon“.

„Viena iš problemų teikiant naujas paslaugas yra ta, kad žmonės nežino, kam sumokėti“, – komentuoja „EMI Music Publishing UK“ viceprezidentas Nilas Gafnis (Neil Gaffney). Pasak jo, jei autorių teisių duomenų bazė išspręstų šią problemą, muzikos atsisiuntimų, interneto transliacijų ar mobiliųjų muzikos paslaugų plėtotojai galėtų paprasčiau dirbti, o autoriai ir leidėjai lengviau gautų jiems priklausantį atlygį.

Kaip jau buvo skelbta, nors internetu atsisiunčiamos legalios muzikos rinka pernai, palyginti su 2009 m., išaugo 6 proc., toks augimas buvo visų laikų lėčiausias.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: