ES nori nubausti „Google“ už dominavimą rinkoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sarunas 2011-02-11 08:23
Na gal ir kiek vaikiškai į situaciją žiūriu, tačiau koks Google reikalas, kad kiti produktai nesugeba iškilti rinkoje, taip kaip sugebėjo pats Google? Juk ir patį Google žlugdė ir talžė konkurencinėje kovoje konkurentai. Unikalios idėjos nepasiūlymas rinkai yra ne pačių Google bėda, o jos konkurentų...
zamolskis 2011-02-11 09:01
reiktu ir mum silumininkus paduot i teisma del negalejimo atsijungt ir sildytis savarankiskai. juk zlugdo privacia konkurencija ir iniciatyva. ir prisiteist nuostolius.
Indigo89 2011-02-11 10:26
Reiktu mum visiem cia susikurt po koki nevykusi paieskos varikli, paduot google i europos teisma ir prisiteist milijonines sumas uz tariamus nuostolius. Vien jei pasieks tokia byla teisma jau reiks kad europoj teisingumas suprantamas panasiai kaip ir lietuvoj - jei turi visus reikiamus dokumentus, vadinasi teisus.
forestbird 2011-02-11 11:08
Galbūt reiktų pradžiai sužinoti kaltinimų turinį, o tuomet taip vienpusiškai komentuoti
TLas 2011-02-11 12:40
Toks jausmas kad pasipinigaut uzsimane. Bet realiai tai sunku kazka sakyt, nes straipsnje nepateikiama del ko nori kelti tuos ieskinius. Konkreciai kuriose vietose ir ka pazeidzia google. Aisku tai kad jei kazka kapstyt pradejo tai bent kazkoks teisinis pagrindas yra... Is MS atvejo zinome kad si ta issikovot imanoma gi dabar tik suinstalonus windovsus jie tau leidzia pasirinkti narsykle:))
Hmz 2011-02-11 13:57
Kada už dominuojančią padėtį rinkoje buvo pritaikytos sankcijos "Microsoft"-ui, komentatoriai sutartinai sveikino tokį žingsnį. Kas gi nutiko, kad išblėso ūpas kovoti su monopolijomis?
rwc 2011-02-11 15:24
Microsoftas naudodamasis dominuojančia padėtimi viename rinkos segmente, žlugdė ir dempingavo kitus. MS ilgai spardėsi, kad nereiktų išleisti N ir E versijų. Su Google situacija kitokia: yra daugybė nemokamų paieškos paslaugų, ir Google nebruka savosios kitose rinkose, kur dominuotų (kokios jos - Chrome, GMail?). Tuo tarpu reklamos rinka tiesiogiai susiveda į reklamų parodymų skaičių ir efektyvumą. Paieška yra toks pats kalbama ne apie konkrečius vardus, o apie atviras technologijas ir pateikiami bent keli pavyzdžiai nepamirštant ir vieno kito konkurento. Kad ir ta pati Gmail+Chrome pora: Google sukūrė įrankį specialiai IE6 vartotojams, kad tik tie nebūtų priversti rinktis arba-arba.
ligonis 2011-02-11 16:08
pasiemam turtingiausiu zmoniu sarasa ir paduodam i teisma juos visus, uz tai, kad jie turitingesni. ir turi jie likusiems zmonems atlyginti nuostolius kuriuos patiriam neturedami nei 10milijonu.
EDman 2011-02-11 16:26
...
sz520qm 2011-02-11 16:29
Šiaip įdomu: kuriuos standartus Apple iškreipė, siekdama juos padaryti neprieinamus konkurentų produktams? Keletą pavyzdžių?
rwc 2011-02-11 17:20
- ir, taip, pasinaudojant "mase" kituose rinkos segmentuose.
- 2011-02-11 18:09
Google, nors yra monopolija, bet su ja labai sėkmingai galima konkuruoti, skirtingai nei su MS. MS trukdo konkurentams, naudodamasi savo padėtimi, Google - ne.
mobilunkas 2011-02-11 20:14
galetu googlas pasakyt, jei nori europa googlo paslaugu. lai moka po milijarda per menesi nuomos. praeitu norai europai aiskint kad googlas per daug vietos uzima. liktu klausimas is kur milijardus imt, kad tik butu googlas.gaunam nemokamas paslaugas ir dar sakojames. buvo toks diedukas kuris vietoj geldos skalbenkes norejo, paskui norejo kad aUksine zuvele jam tarnautu, liudnai jam baigesi....
Tarkvinijus Išdidusis 2011-02-11 20:40
Europai? Nejuokink, "Google" rūpi ne Europai, o vartotojams. ES gali apseiti ir be "Google". Esmė tame, kad Europoje yra priimti įstatymai dėl konkurencijos, kuriuose reglamentuojama, kad turi leisti sveikai konkuruoti ir kitoms kompanijoms. Jei nepatinka "Google" vadovybei tokie įstatymai, na tada čia jau jų problemos, o ne ES. ES kompiuteriai gali apsieiti ir su kitomis paieškos sistemomis. O va kožnas vartotojas nelabai. Tad, kalbėk apie vartotojus, o ne apie Europą. EDIT: galėtų, bet tada juos galima laisvai paduoti į teismą ir atsiteisti tuos milijardus dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimų bei šantažo.
Vytax 2011-02-11 21:14
Na visa esmė, kad Google sumažino kitų paieškos sistemų puslapių reitingus. Jie dabar randami žemesnėse pozicijose. Ar tai teisėta ar ne, manau labiau tik požiūrio reikalas. Aišku gal Google ir žlugdo taip konkurentus. Bet kita vertus, gal ji taip tiesiog tobulina savo paieška. Juk Google paieškos sistemoje, ko nors ieškant tarp rezultatų surasti kitų paieškos sistemų adresus mažiausiai kam reikalinga.
vyckas 2011-02-11 22:36
Kokios paieškos sistemos Google yra žemiau nei kitose? Pabandžiau paieškot "search engines" rado visas man bent kiek žinomas pirmuose 2 puslapiuose, be nuorodos į patį google.com. Kai palyginimui ta patį suvedus Bing, to pačio Google neparodė išvis, o savo bingą įdėjo žemesnėj pozicijoj nei Google savo paieškoj...
lmn 2011-02-11 23:03
Iš esmės taip, nes tai ir žlugdo konkurentus. ES žiūri ne kaip į blogą/gerą Google produktą, o kaip į labai dominuojantį rinkoje. Dominuojantys užgožia smulkesnius. Įtariu, kad smulkesni OS gamintojai irgi galėtų pabandyti apskųsti kitą dominuojantį Dar iš pavyzdžių ateina į galvą, kad nenorėčiau, jog rinkoje išnyktų AMD ir liktų tik Intel. Žodžiu, lauksim ES sprendimo.
wolas 2011-02-11 23:14
Taigi apple dar blogiau už microsofta, kaip dar toks klausimas kyla... Žinai, kad iphone negalima naudoti crosscompileriu? Flash yra tiesiog išmetamas dėl to, kad jis veikia tiek and windows tiek ant linux, jie developeriams mėgina apkartinti gyvenimus, kad jie net nenorėtų megint parašyti prgoramą and Android ir and Iphone. Tai ir yra naudojamasis dominuojančia padėtimi. googlink iphone crosscompiler. Aš nzn apple man atrodo tokia EVIL tokia EVIL ir nesuprantu kaip gali ji žmonėms patikt, pririša mirtinai prie to iphone negalima unlockinti nelegalu ir tt dergiasi iš useriu "neteisingai telefona laikai del to prastas risys" wtf... http://www.google.lt/imgres?imgurl=http ... 29,r:0,s:0 http://www.youtube.com/watch?v=JK37dysPPzU
Audriusa 2011-02-12 01:25
Microsoftas dabar taisosi, duokit siek tiek kredito. Zemiau keli pavyzdziai: Office 2010 naudoja OpenXML standarta, kuri Microsoft paviesino ir leidzia kitiems naudot. Naujas Internet Explorer 9 palaikys standartus taip pat kaip ir kitos narsykles. Microsoft isleido Common Language Runtime (CLR) specifikacija kas leidzia paleist Windows programas ant Linux ar kitu OS (su Mono irankiu pagalba) Visual Studio Express programavimo sistema yra nemokama Visual Studio versija kuria galima naudot netgi komerciniams tikslams. Tame tarpe Microsoft pradejo kurt atviro kodo programas kaip ASP.NET MVC ir prisideda prie jQuery pletojimo.
rwc 2011-02-12 02:49
Taip, jei kažko ieškai - tai jau naudojiesi paieškos sistema, ir kitos paieškos sistemos yra "irrelevant". Lygiai taip "PageRank" žemyn reitinguoja web.ly, goog.le, tinyurl, technorati, webarchive - nes jos neturi originalaus teminio turinio. Ir netgi kažkuria prasme MS elgiasi priešingai, naudodami Google originalių algoritmų rezultatus kaip savus. Galima laikyti, kad Google paieškos rezultatai yra jų nuosavybė, kurių plagijavimas niekaip netinka "fair use" kriterijų. Taigi, kas teisingiau: nepavykus paieškai nenukreipti pas konkurentus, ar apsimesti, kad paieška gera ir rodyti konkurentų rezultatus kaip savus? Pirma yra dominavimas kokybe, antra - dominavimas grobiant nenusipelnytus medalius.