„Twitter“ vertinamas 10 milijardų dolerių  (3)

Potencialūs pirkėjai – „Google“ ir „Facebook“ – mikrotinklaraščių servisą „Twitter“ įvertino 8-10 milijardų dolerių, rašo „The Wall Street Journal“. Leidinio turima informacija, būtent šios dvi stambiausios interneto korporacijos yra pagrindinės pretendentės įsigyti „Twitter“. Derybos prasidėjo visai neseniai ir informacija apie jas oficialiai nėra patvirtinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, kad žvelgiant į „Twitter“ pelną, skelbiama kompanijos kaina yra per didelė. 2010 metais „Twitter“ pelnas siekė 45 milijonus dolerių, kurių didžioji dalis buvo išleista serverių atnaujinimui ir naujų darbuotojų priėmimui. Tikimasi, kad šiais metais bendrovės pelnas sieks 100-110 milijonų dolerių.

Bendrovės „Bessemer Venture Partners“ atstovas Etanas Kurcvailas teigia, kad tokia didelė suma už „Twitter“ siūloma pagrįstai, nes socialinių servisų internete rinka sparčiai auga.

2010 metų pabaigos duomenimis, „Twitter“ užregistruota virš 200 milijonų paskyrų. Gruodį tinklalapį aplankė 23,6 milijono unikalių lankytojų. Greitai augantis „Twitter“ populiarumas siejamas ir su tuo, kad čia savo paskyras turi tokios įžymybės, kaip Polas Makartnis, Lady Gaga, Barakas Obama ir kiti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)